De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
ENGIE
78% van de klanten raadt ENGIE aan.
11% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas vast 3 jaar
Jaarprijs
€ 1917,26

Archief 2015

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van ENGIE zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Overstapproces: 5
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Prijsstelling: 7
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 3
Klantenservice: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Klaas de Boer 16-9-2015 - 13:49

Door een storing kon men inderdaad de jaarafrekening niet opmaken.Ik was van die storing niet op de hoogte en begon te bellen met de klantenservice. Uiteenlopende meldingen na vele telefoontjes, zelfs dat men mijn gegevens kwijt was. Ondanks afspraak werd ik niet teruggebeld en begon ik iedere keer maar weer opnieuw langs de hele boom.
Uiteindelijk na zes maanden bijna 1000 Euro terug ontvangen.
Nu wil ik natuurlijk opzeggen. Krijg ik onmiddellijk 100 Euro boete. Wanneer ik vraag om coulance komt daar aanvankelijk geen reactie op. Wel aanmaningen en in de maand julie het driegement dat ik binnen vijf dagen die 100 Euro moet betalen. Niemand gaat op mijn brief in.Klantenservice meldt als ik ze bel dat ze er niets mee kunnen.
Uiteindelijk 50 Euro betaald en een brief naar de directie met uitleg en het voorstel de boete dan maar te delen in een schikking. Nu ineens wel een brief: geen mogelijkheid tot enige coulance: het probleem stond op de website...
Ik ga nu maar een half jaar wachten met het betalen van die laatste 50 Euro. Dat staat nu ook op mijn website.
Maar serieus: geen bedrijf om klant bij te worden. Liever niet. Geen verontschuldiging, als er al gecommuniceerd wordt.
Bij mij blijft irritatie. Vandaar dit bericht.
Klaas de Boer

  • gewoon net als de andere maatschappijen, je krijgt strom
  • Arrogante houding naar de klant. Geen begrip, geen tegemoetkomingen. Alleen rechten voor hen en plichten vor mij.
Beoordeling
9
Klantenservice: 9
Online dienstverlening: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 9
Prijsstelling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Harry 21-8-2015 - 21:17
Overgestapt via Gaslicht.com

Goed geregeld

  • Goed geregeld
  • Meterstanden invullen op website is onduidelijk
Beoordeling
7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 7
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: 7
Prijsstelling: 7
Facturering: 7
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
C.M.J. Kerstens 19-8-2015 - 11:52
Overgestapt via Gaslicht.com

tot nog toe geen problemen

Beoordeling
6
Facturering: 3
Klachtenafhandeling: 7
Duurzaamheid: 5
Klantenservice: 7
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: 7
Overstapproces: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
B.A. Schot 15-7-2015 - 20:37
Overgestapt via Gaslicht.com

De overstap service verliep prima, de problemen begonnen pas na de verhuizing. Blijkbaar is het bij Electrabel normaal dat als je gebruikt maakt van de verhuisservice je ook je postadres wijzigt in je nieuwe adres. Met een diepe zucht kon ik hier wel mee leven.

Gekker wordt het echter dat na de postadreswijziging de post nog steeds op het oude adres binnen komt. Ik stel het niet erg op prijs dat mensen die ik helemaal niet ken al mijn verbruiksgegevens in kunnen zien.

Ik woon inmiddels 1,5 jaar op mijn nieuwe adres waar de stroom prima binnen komt echter de brievenbus hebben ze nog steeds niet kunnen vinden.

  • - Geen
  • - Log bedrijf
  • - Zeker niet de goedkoopste
Opmerking van Gaslicht.com 17-7-2015 - 17:29
Indien gewenst nemen wij contact met Electrabel op om het correspondentieadres te corrigeren. Als u de nodige gegevens toestuurt via info@gaslicht.com, kunnen wij contact met Electrabel opnemen.
Beoordeling
8
Online dienstverlening: 8
Prijsstelling: 9
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 8
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
F. Oerlemans 14-7-2015 - 20:38
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstappen via Gaslicht.com gaat heel gemakkelijk en verbluffend snel. Heel eenvoudig en paar honderd euro per jaar besparen; hier kan geen Toon tegen op.

  • Eventuele boete door oude leverancier voor contractbreuk wordt door Electrabel zonder problemen overgenomen en correct afgehandeld.
Beoordeling
7
Klantenservice: 8
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: 4
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 6
Online dienstverlening: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
P. Bliek 14-7-2015 - 13:17
Overgestapt via Gaslicht.com

Op mijn vraag wanneer de elektra overstap plaatsvind heb ik nimmer een reactie gekregen

  • betere en volledigere informatie van energieleverancier naar client is voor verbetering vatbaar. Gaslevering is begin juli overgegaan, elektra weet ik nog immer niet.
Opmerking van Gaslicht.com 15-7-2015 - 15:59
Vervelend dat u nog niets over uw aanvraag voor stroom heeft vernomen. Wij kunnen u wellicht verder helpen! Wij kunnen voor u navragen bij Electrabel wat de status van uw aanvraag voor stroom is, hiervoor ontvangen wij graag uw adresgegevens + korte toelichting via info@gaslicht.com.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Facturering: 1
Overstapproces: n.v.t.
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Klachtenafhandeling: 1
Prijsstelling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Daphne 22-5-2015 - 19:24

Vorig jaar veel problemen gehad met Electrabel. Toen heb ik erg lang moeten wachten op de betaling van mijn eind afrekening, ik kreeg namelijk geld terug. Veel over en weer gemail en gebel, wat een drama is bij Electrabel. Telefonisch krijg je nooit de juiste persoon aan de lijn, maar alleen mensen die je niet kunnen helpen, en per mail moet je dagen of weken op antwoord wachten. Als je al antwoord krijgt... Uiteindelijk kreeg ik ergens in mei eindelijk mijn geld terug.

Vorig jaar waren er problemen met het klantensysteem, dat kan. Nu zou dat opgelost zijn. 13 mei jl heb ik een mail gestuurd naar Electrabel, over mijn jaarafrekening. Deze heb ik namelijk tot op heden nog steeds niet ontvangen. En op 27 januari heb ik de meterstanden al per mail doorgegeven. Op mijn mail van vorige week heb ik nog steeds geen antwoord gekregen. Vandaag heb ik dus maar eens gebeld. Ik kreeg een dame aan de telefoon die voor mij ging kijken waar het probleem zat. Er stond een error in de computer, iets over een foute prijscode. Meer informatie kreeg ik niet. De dame kon dit ook niet voor me oplossen of uitleggen wat het probleem was. Ze moet dit overdragen aan een andere afdeling/collega. Deze zal dat dan binnen 5 à 10 (??!!) dagen met spoed opnemen. Waar die spoed dan precies zit is voor mij een groot vraagteken. Op mijn vraag hoe het kan dat ik nog niks hierover heb gehoord, antwoorde ze dat deze fout nog niet was opgemerkt. Ik vind het een schande. 4 maanden geleden heb ik alles doorgegeven. En nu moet ik gewoon weer wachten. En ik heb dus geen idee hoe het nu zit met mijn jaarafrekening.

Het is een schande hoe jullie met je klanten omgaan Electrabel!! Jullie moeten je rot schamen. Het is echt om te janken. Los je problemen op en graag binnen een acceptabele termijn. Ik vind het nu echt tijd worden om serieus op zoek te gaan naar een andere energieleverancier. En voor alle mensen die op zoek zijn naar een leverancier en over Electrabel nadenken: bedenk je nog een keer goed!! Ik raad Electrabel ten zeerste af!

  • Nog niet kunnen ontdekken
  • Alles!
Opmerking van Gaslicht.com 29-5-2015 - 17:13
Wat vervelend om te lezen dat de communicatie met Electrabel zo stroef verloopt. Als u uw gegevens en kort de situatie naar ons e-mailt (info@gaslicht.com) dan zullen wij bekijken of wij wellicht iets voor u kunnen betekenen door contact met Electrabel op te nemen. Wij horen graag van u.
Beoordeling
7
Klantenservice: 7
Online dienstverlening: 7
Overstapproces: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 7
Prijsstelling: 7
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
mevrouw van de Pol-Rijnders 21-5-2015 - 22:20
Overgestapt via Gaslicht.com

Er is weinig verschil tussen de verschillende leveranciers. Ieder levert hetzelfde product. Ben voor de prijs overgestapt.

  • Overstap verliep vlekkeloos
  • geen
Beoordeling
8
Facturering: 9
Prijsstelling: 9
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Olaf 19-5-2015 - 19:50
Overgestapt via Gaslicht.com

Probleemloos overgestapt, duidelijke informatie

Beoordeling
8
Prijsstelling: 9
Facturering: 9
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 9
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
J.W.van Til 19-5-2015 - 10:06
Overgestapt via Gaslicht.com

De overstap is zonder dar ik er wat aan heb moeten doen vloeiend verlopen en een paar keer gebeld voor vragen die direct duidelijk werden beantwoord.
Het voordeel schat ik in op ongeveer €200 maar na opzegging bij Nuon bleek dat ik €500 terug kreeg had daar een 3 jarig contract dus ik heb daar in 3 jaar ongeveer €1500 te veel betaald.

  • Het is bij Gaslicht allemaal makkelijker en wordt daar goed te woord gestaan.

Navigatie