De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
ENGIE
78% van de klanten raadt ENGIE aan.
11% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas vast 3 jaar
Jaarprijs
€ 1917,26

Archief 2016

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van ENGIE zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling
9
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 10
Klachtenafhandeling: 8
Overstapproces: 10
Klantenservice: 9
Duurzaamheid: 10
Facturering: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
a.m.helder 27-12-2016 - 10:21
Overgestapt via Gaslicht.com

Alles is vlekkeloos verlopen,echte ervaring kan ik pas over een jaar vertellen maar het ziet er goed genoeg uit om de stap te wagen.

  • Zie Motivatie.
Beoordeling
1
Overstapproces: 1
Online dienstverlening: n.v.t.
Prijsstelling: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 1
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Bas van Ginkel 27-12-2016 - 08:25
Overgestapt via Gaslicht.com

Van de week meldde zich een 'adviseur' van engie aan de deur. Mijn vrouw was toen thuis en heeft deze persoon te woord gestaan. In het gesprek werd gedaan alsof hij onze meterstanden kon bekijken, want slimme meter, en op basis daarvan werd een voorstel gedaan.

Helaas is mijn vrouw toen in het verkooptrucje "zet hier even een handtekening voor geheel vrijblijvende informatie" getrapt nadat ze hem dit meerdere malen heeft laten bevestigen. Hij zoomde op zijn tablet helemaal in op het handtekening veld zodat de rest van het formulier niet zichtbaar was.

Paar uur later valt de bevestiging van het nieuwe energiecontract in haar inbox. Dit zijn dus gewoon de oude en vieze colportage tructjes waarvan we allemaal hoopten dat die zouden zijn uitgestorven. Gelukkig is er tegenwoordig een goede wettelijke bescherming en komen we hier wel weer vanaf maar door dit soort mensen verlies je toch een beetje het vertrouwen in de mensheid.

  • Wettelijke bescherming helpt je van dit soort mensen af
  • Nooit iets van persoonlijke gegevens en al helemaal geen handtekening geven aan iemand die je toezegt iets 'vrijblijvend' op te sturen.

Reacties

ENGIE Webcare 6-1-2017 - 13:28
Dag meneer van Ginkel, excuses voor deze gang van zaken. Onze verkopers hebben de opdracht om zeer duidelijk te zijn over de gevolgen van het plaatsen van een handtekening! Graag zouden wij nog uw gegevens ontvangen, zodat wij kunnen nagaan welke verkoper bij u aan de deur is geweest. Die spreken wij dan zeker aan op zijn gedrag. U kunt deze sturen naar socialmedia.nl@engie.com. Met vriendelijke groeten, Webcare ENGIE.
Beoordeling
10
Overstapproces: 10
Duurzaamheid: 10
Prijsstelling: 10
Klantenservice: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 10
Online dienstverlening: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Paula Bruigom 23-12-2016 - 10:27
Overgestapt via Gaslicht.com

Online prima geregeld en het contract is per post toegezonden.
Heel bijzonder in dit digitale tijdperk.

  • Alles is uitstekend geregeld.
  • Geen
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Prijsstelling: 6
Duurzaamheid: 2
Facturering: 6
Overstapproces: 5
Online dienstverlening: 5
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 5
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
M 22-12-2016 - 14:04

Het vreemde van Engie is dat de tarieven online op de website niet inzichtelijk zijn (alleen totaalbedragen). Tevens wordt er aan de bestaande klant niet gedacht. Ook zou het handig zijn als er een gemakkelijke manier zou zijn om bij te houden hoeveel verbruik je hebt gehad, zodat er geen verrassingen zijn bij de jaarafrekening.

  • Wees helder in de communicatie met de tarieven op de eigen website.
Beoordeling
6
Online dienstverlening: 6
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 6
Klantenservice: 6
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 6
Facturering: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Monique 21-12-2016 - 01:30
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap is geruisloos verlopen. Het is nog te kort na de overstap om een zinvol oordeel over de dienstverlening en facturering te hebben.

Beoordeling
8
Overstapproces: 8
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
N A Hartog 20-12-2016 - 16:06
Overgestapt via Gaslicht.com

Het was weer als vanouds. Ik verander al 7 jaar van leverancier met hulp van uw website

  • Ik was even te laat met overstappen, zodat ik aansluitend aan mijn abonnementsjaar bij Nuon nog even het vrije tarief moest betalen. Misschien even op uw wekker letten.
Beoordeling
9
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 10
Klantenservice: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 7
Online dienstverlening: 9
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
M. Berends 20-12-2016 - 12:23
Overgestapt via Gaslicht.com

overstap naar engie, enkele dagen later een brief op de mat, met daarin het bepaalde maandbedrag voor mijn adres en daarna alles voor mij geregeld.

  • na ontvangen brief met maadnlasten, Engie gebeld omdat ik een hoger maandbedrag wou betalen als een sort spaarpotje. kreeg een hele aardige dame aan de telefoon die vrolijk en behulpzaam was en NETJES NEDERLANDS spreekt! erg prettig in omgang
  • bij NUON kreeg ik regelmatig een overzicht thuis met daarin het verbuik tot dusver, dit vond ik wel altijd heel overzichtelijk en mis ik enigzins bij engie.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Klantenservice: 1
Overstapproces: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
G.V.B. 19-12-2016 - 19:46

Nog niet eerder een zo agressieve verkoop praat aan de deur gehad !!! Engie zou energieproducent zijn, geen leverancier, ik zou de enige in mijn straat zijn die nog niet automatisch overgestapt zou zijn ?!
Ik zou al geleverd krijgen door Engie ?! Toch maar even een sticker op de deur om dit soort ongewenste gasten te weren. Schandalig als je zo klanten wilt werven.

  • Geen deurverkopers aannemen !!!

Reacties

ENGIE Webcare 21-12-2016 - 09:29
Goedemorgen, dank u voor de melding over het gedrag van onze verkoper. Wij zijn het volledig met u eens dat dit niet zo hoort. Zou u ons kunnen doorgeven wanneer deze verkoper aan de deur is geweest, en welk adres dit betreft? Alleen met die informatie kunnen wij traceren welke verkoper bij u aan de deur is geweest. Wij zullen hem zeker op zijn gedrag aanspreken. U kunt uw reactie sturen naar socialmedia.nl@engie.com. Dank voor de moeite en vriendelijke groeten, ENGIE.
Beoordeling
9
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: 9
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 10
Duurzaamheid: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
W 19-12-2016 - 18:25
Overgestapt via Gaslicht.com

Prima overstap zonder problemen. Prima mijn engie site.

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Prijsstelling: 7
Online dienstverlening: 8
Facturering: 7
Klachtenafhandeling: 7
Duurzaamheid: 7
Overstapproces: 7
Klantenservice: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
J Homan 19-12-2016 - 16:29

Een prettig geregeld overstap door gaslicht .

  • Snelle overstap.
  • Goede tarieven

Navigatie