Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Vergelijk energie in Flevoland

Selecteer uw situatie (stap 2 van 2)

De standaard leverancier in de provincie Flevoland is Vattenfall. In plaatsen in de Noordoostpolder, waaronder Emmeloord, is Essent de standaard leverancier. In 2004 is de energiemarkt geliberaliseerd, sindsdien mag u zelf uw energieleverancier kiezen. Door verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken kunt u voor een andere leverancier kiezen. Bent u woonachtig in Flevoland en bent u nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan bent u nu klant bij Vattenfall of Essent voor de levering van gas en/of elektriciteit.

Verschillen in energieprijzen

Energieleveranciers mogen in Nederland zelf de prijzen voor stroom en gas bepalen, daardoor kunnen er verschillen ontstaan tussen leveranciers. U kunt jaarlijks mogelijk op uw energierekening besparen als u alle energieleveranciers in Flevoland vergelijkt

Het netbeheer in Flevoland

In de gehele provincie Flevoland is Liander de netbeheerder. Voorheen was Enexis de netbeheerder in de Noordoostpolder, maar sinds 1 januari 2016 is Liander ook hier de netbeheerder. U kunt niet zelf uw netbeheerder kiezen. Uw netbeheerder verandert ook niet als u overstapt van energieleverancier. Een netbeheerder is per regio wettelijk bepaald en alle meters voor stroom en gas zijn eigendom van deze netbeheerder. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud en aanleg van het netwerk. De netbeheerder vraagt ieder jaar uw standen op en geeft deze door aan uw energieleverancier.

Gasregio's in Flevoland

Voorheen moest u een toeslag betalen over het gas dat via het landelijke transportnet van de Gasunie werd vervoerd. Hoe dichter u bij het belangrijkste gaswingebied in Slochteren (Groningen) woonde, hoe goedkoper de toeslag voor u was. In januari 2020 is deze toeslag afgeschaft en geldt in alle regio’s hetzelfde tarief. Er wordt één prijs gehanteerd, afhankelijk van het door u gekozen contract.

Gasregio's in Flevoland: gasregio 1 en 4

Lagere stroomprijs in daluren

Gebruikt u ‘s nachts of in het weekend veel stroom? Dan is kan een dubbeltarief voordelig zijn. Alleen als u een slimme meter heeft, kunt u kiezen voor het dubbeltarief. Een dubbeltarief is voordelig als meer dan de helft van uw energieverbruik plaatsvindt in de daluren. De daluren in Flevoland zijn van 23.00-07.00 uur, in het weekend en tijdens feestdagen. Tijdens de daluren betaalt u een goedkoper tarief dan buiten de daluren. Buiten de daluren betaalt u het normale tarief.

Stadsverwarming in Flevoland

In een aantal delen van Flevoland is stadsverwarming beschikbaar. Stadsverwarming is een manier om uw huis te verwarmen en warm water te krijgen, zonder gas te gebruiken. U krijgt warm water en warmte in huis door waterleidingen. Het water in deze leidingen is verwarmd door restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales. 

Stad - wijk/stadsdeel

  • Almere stad
  • Lelystad - De Landerijen
  • Zeewolde - Polderwijk

Als u stadsverwarming heeft, kunt u niet overstappen op een andere warmteleverancier. U kunt natuurlijk wel besparen op elektriciteit door leveranciers te vergelijken in de Stroomvergelijker.


Geactualiseerd: donderdag 4 augustus 2022
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.