De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

De winnaars van de Gaslicht.com Award 2018 zijn...

door Arnoud Timmerman 2 reacties Leestijd: 3 minuten

Greenchoice is door overstappers en Gaslicht.com opnieuw uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Het Rotterdamse energiebedrijf troeft Powerpeers en Pure Energie af en ontvangt voor het zevende jaar op rij de Gaslicht.com Award. Die wordt uitgereikt aan de leverancier die een jaar lang de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt.

facebookwinnaarawards2018.pnggaslicht-com-award-2018-greenchoice.png

Powerpeers en Pure Energie op tweede en derde plek

Greenchoice scoorde in 2018 een gemiddelde van 8,7. De energieleverancier wordt vooral gewaardeerd om de scherpe, transparante tarieven, de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice én duurzaamheid. Het verschil tussen Powerpeers en Pure Energie was erg klein: een 8,32 om een 8,31. Beide afgerond een 8,3! Daarmee eindigt Powerpeers op de tweede en Pure Energie op de derde plaats.

gaslicht-com-award-powerpeers-2018.pnggaslicht-com-award-pure-energie-2018-1.png

Duurzaamheid steeds belangrijker

Ben Woldring, directeur van Gaslicht.com en Energiewereld.nl: “Het is bijzonder dat het Greenchoice voor het zevende jaar op rij is gelukt om als winnaar uit de bus te komen. En dat Powerpeers als nieuwkomer nu de tweede plaats bezet. Met Pure Energie op de derde plaats zien we dat consumenten duurzaamheid elk jaar zwaarder laten meewegen. Kijken we naar afgelopen december, dan zien we dat de Top 5 louter uit groene energieleveranciers bestaat: Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Vandebron en Eneco." 

Overstapproces

Opmerkelijk is dat alle energieleveranciers het hoogste aantal punten krijgen voor het overstapproces. Wisselen van energiecontract verloopt in de regel dus moeiteloos. Dat is een mooi signaal naar degenen die nog twijfelen over een overstap. Woldring: “We zien nog steeds dat sommige mensen wat huiverig zijn om over te stappen. Ze denken dat het veel gedoe is of dat ze zonder stroom komen te zitten. Dat zijn fabeltjes. Als de overstap een feit is, blijken de meesten super tevreden." 

Beoordeling helpt consument bij overstap

De rapportcijfers van de energieleveranciers zijn inzichtelijk via Gaslicht.com en worden elke maand bijgewerkt. Consumenten kunnen hierdoor niet alleen vergelijken op basis van prijs, maar ook aspecten als kwaliteit, service en duurzaamheid meenemen in hun afweging.

Over het onderzoek

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijker (ruim 4180) en van ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek (bijna 7500) waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. En last but not least wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 11 januari 2019


Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reacties (2)

Geplaatst door: Mike ()

Probeer wat te "spelen" met de toevoer van je CV-water naar je radiatoren gaf bij ons de grootste winst. Ieder jaar draai ik de watertoevoertemperatuur naar beneden en ben gewoon benieuwd wanneer het huis niet meer warm wordt. Dat punt heb ik nog niet berijkt namelijk. Hij staat nu op 50C (maar deze flut winter is een slechte graadmeter) en volgend jaar kijk ik of ik nog wat lager kan. Steeds 3C naar beneden en kijken maar. Wij wonen in een jaren 80 rijtjeshuis, koken op gas met 2 volwassenen en 2 (zeer) kleine kinderen en desalniettemin is onze energierekening lager dan ons internerabbonement. Ons JAARLIJKS gasverbruik zal dit jaar uit komen op zo'n 500m3 (vorig jaar 717m3). Eerlijk is eerlijk, het is ook wel een beetje een hobby van me om te kijken waar ik nu weer op kan besparen. Zo hebben we 3200WP op 't dak liggen, hebben we een nieuwe voordeur gekocht en heb ik de kruipruimte een 20cm piepschuimlaag gegeven. Vrouw en kinderen zijn altijd thuis en bij ons in huis is een constante temperatuur van 19,5C (soms wat hoger).
Onafhankelijk zal ik in dit huis nooit worden, maar zelfs al verdriedubbelt de belasting op energie, dan nog laten we er geen echte veer om. Met de bedragen die ik als "zuinige" betaal lach ik iedereen recht in 't gezicht uit. Als je 't al niet voor de planeet wil doen (lijkt mij op zich al reden genoeg, gezien er geen alternatief is waar we naar kunnen verhuizen) dan doe ik 't wel voor mijn portomonee.

Geplaatst door: Anita Jilderda ()

Wij zijn bij greenchoice en waarom zouden wij dan overstappen?
Het bevalt goed en het is groene stroom. Dat was een bewuste keuze, maar we moeten wel besparen, want we leven van een uitkering.
We willen graag advies, Anita Jilderda

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie