Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

De winnaars van de Gaslicht.com Award 2022

door Arnoud Timmerman 2 reacties Leestijd: 3 minuten

Het zijn roerige tijden op de energiemarkt. Medio oktober vorig jaar stegen de energieprijzen explosief. Vele huishoudens werden sindsdien opgeschrikt door torenhoge energierekeningen en de overheid moest ingrijpen. Verschillende energieleveranciers vielen om. Anderen moesten alles op alles zetten om kwaliteit, continuïteit en service op peil te houden. De rust lijkt enigszins wedergekeerd, maar van stabiliteit in de markt is nog geen sprake. In een uitdagend landschap met tientallen aanbieders wil iedereen bij de beste horen. De Gaslicht.com Award reikt elk jaar een award + oorkonde uit aan de 3 beste energieleveranciers. Wie zijn dit jaar de winnaars?

Het brons gaat naar...

De nummer 3 van de Gaslicht.com Award 2022 is geworden: Vandebron, met een rapportcijfer 8,4. Vorig jaar eindigde het Amsterdamse zusterbedrijf van Essent ook al op de derde plek, het jaar daarvoor vielen ze buiten de top 3. 

Het zilver gaat naar...

De nummer 2 van de Gaslicht.com Award 2022 is geworden: Pure Energie, met een rapportcijfer 8,5. Vorig vloog op het hoofdkantoor van de energieleverancier uit Eschede de confetti rijkelijk door de lucht, ze werden toen eerste. Nu dus tweede, een prijs die ook enthousiast wordt ontvangen.

awardsvandebronpureenergiefinal.png

Het goud gaat naar...

De nummer 1 van de Gaslicht.com Award 2022 is geworden: Greenchoice, met een rapportcijfer 8,8. Greenchoice won de award al acht keer op rij, maar werd vorig jaar onttroond door Pure Energie. Dit jaar maakt het Rotterdamse energiebedrijf een comeback en pakken ze voor de negende keer goud. Een hele knappe prestatie. 

"We zijn er trots op dat we na de tweede plek van vorig jaar, maar bovenal in deze extreem roerige periode op de energiemarkt, opnieuw door Gaslicht.com zijn verkozen tot beste energieleverancier! Met alle collega’s binnen Greenchoice hebben we ons ervoor ingezet om dit jaar een nog beter resultaat neer te zetten. We zijn superblij dat onze klanten dit ook opgemerkt hebben!"

greenchoicegoud2.png

Hoe komt de Gaslicht.com Award tot stand?

Het bepalen van de winnaars gaat niet over één nacht ijs. Het onderzoek  van de Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van √ geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers. Daarnaast van ons jaarlijks √ klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Ook hebben we eigen √ Gaslicht.com criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. Tot slot wordt gekeken naar het aspect √ duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 26 januari 2022

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken.

Reacties (2)

Geplaatst door: Marion Gelsing ()

Ik woon over een maand in een appartement met blokverwarming. Aan het eind van het jaar krijg ik dan de eindafrekening en hoor ik of ik geld terug krijg of moet bijbetalen.
Ik ben nog niet op de hoogte wat betreft de wetgeving van de energie, in een gebouw met blokverwarming en de VVE.
Ik heb al veel gelezen over het plaatsen van afleesbare thermostaten/ knoppen (juiste benaming?) op de radiatoren.
Ik heb ook nog geen slimme meter omdat de vorige eigenaar die heeft geweigerd, en nu moet ik hem betalen als ik er wel een wil hebben.
Ik ben nu nog bij Budget alles in 1.
Ik heb straks alleen nog een energieleverancier voor de stroom nodig.
Kunnen jullie me helpen met de overstap van Budget energie, naar jullie?
Wat is raadzaam om te doen wat betreft het aflezen van je energieverbruik?

Opmerking van de redactie op 14-02-2022
Beste mevrouw Gelsing,

Bedankt voor uw reactie. Wij kijken graag even met u mee naar wat voor u de voordeligste optie zou zijn.

U mag uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op: 0342 411 350 of per mail: info@gaslicht.com.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: A.van Daal ()

Ook tevreden over Greenchoice. Vorig jaar al overgestapt op advies van Gaslicht.com

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.