De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

EnergieFlex is vergunning kwijt

door Jeanet Woldring 36 reacties Leestijd: 2 minuten

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft per 15 oktober de vergunning van EnergieFlex ingetrokken.  De toezichthouder vertrouwt niet meer op een goede levering van gas en stroom van deze energieleverancier. Bent u klant geworden via Gaslicht.com? Dan krijgt u gewoon energie tot er een nieuwe leverancier voor u is. U hoeft nu zelf niets te doen. Na maximaal 12 werkdagen kunt u desgewenst overstappen.

Administratie niet op ordeenergieflex-hoofdsponsor-nec.PNG

In december bleek al dat EnergieFlex zijn administratie niet op orde had. Zo waren er achterstanden met het versturen van jaar- en eindafrekeningen. De toezichthouder heeft toen voorschriften opgenomen in de leveringsvergunning. Wanneer EnergieFlex deze niet zou opvolgen, zou ACM haar leveringsvergunning intrekken. Dat is nu dus gebeurd. Voetbalclub N.E.C. is daarmee ook zijn shirtsponsor kwijt.

Uitstel van betaling

EnergieFlex vroeg onlangs surseance van betaling (uitstel) aan bij de rechtbank. De ACM heeft de vergunning ingetrokken per 15 oktober 2018. Vanaf nu krijgen klanten te maken met een zogenaamde ‘vensterperiode’ die maximaal 12 werkdagen duurt, dus uiterlijk tot en met 31 oktober 2018.

Overgangsperiode

Tijdens deze overgangsperiode van maximaal 12 werkdagen blijft EnergieFlex wel energie leveren. U kunt tijdens deze periode even niet zelf overstappen naar een andere leverancier. Dit is om ervoor te zorgen dat er op een rustige manier een oplossing gezocht kan worden voor de klanten van EnergieFlex. Ook voorkomt het dat u zelf overhaast beslissingen neemt.

Oplossing voor klanten

De komende dagen zoekt de bewindvoerder van EnergieFlex naar goede oplossingen voor het bedrijf en de klanten. Bijvoorbeeld een doorstart, of een energieleverancier die alle klanten overneemt. Lukt dat niet, dan worden de klanten van EnergieFlex verdeeld over alle andere energieleveranciers. U krijgt hierover bericht. U kunt dan bij die nieuwe leverancier blijven of overstappen naar een leverancier van uw eigen keuze.

Wat voor energienota’s krijg ik, en van wie?

Kiest u na de overgangsperiode voor een andere energieleverancier? Dan vraagt uw oude en uw nieuwe leverancier om meterstanden voor een eindafrekening. Heeft u een slimme meter? Dan hoeft u niets te doen.

Lees het nieuwsbericht op de website van de ACM

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (36)

Geplaatst door: Frank ()

Frank citeert:

"Geplaatst door: Wouter (1 maand geleden)
Ik denk trouwens dat Frank het artikel waarna hij refereert niet heeft gelezen of begrepen."

Frank zegt, met de kennis van nu: "ik denk het wel..." 😉

Hoe zuur ook, want ook ik heb onder de streep nog een aanzienlijke vordering op de failliet. Heb de vordering ingediend maar denk dat ik deze als "leergeld" aan het afschrijven kom. Les voor mij voor de volgende keer:
- 1) ik kies een gerenommeerde partij, en geen prijsvechter (geldt overigens niet alleen voor de energiemarkt);
- 2) ik stel mijn voorschot zo laag mogelijk in: beter achteraf betalen dan vorderen van een partij die niet solvabel blijkt te zijn.

Geplaatst door: Geert Martens ()

Het valt mij op dat op de site van Energieflex geen melding gemaakt wordt van het faillissement. Geen enkele mededeling gedaan wordt naar klanten toe wat over hoe en wat. Een zeer kwalijke zaak. En Innova wacht natuurlijk met hun aanbod tot na 1 november zodat klanten niet per 1 december kunnen overstappen.

Opmerking van de redactie op 31-10-2018
Het is bij ons bekend dat EnergieFlex verschillende mails naar de klanten heeft gestuurd over deze situatie. Ook laten klanten ons vandaag weten dat zij inmiddels het aanbod van Innova Energie ontvangen hebben. Deze mag u altijd doorsturen zodat wij voor u kunnen kijken of het een voordelig aanbod is.
Geplaatst door: Sander ()

Ik heb geen behoefte aan Innova Energie. Ze mogen een maand de administratie doen (dat is wat veel energie-aanbieders m.i. zijn: veredelde administratiekantoren) en dan over naar Nuon.

Geplaatst door: Marc ()

Ik krijg ook nog honderden Euro's terug en natuurlijk heb ike betalingen gestorneerd.
Inmiddels ben ik gepland overgestapt per 1 oktober naar een andere Energie levernancier waarvan ik niet weet of die financieel gezond is en gemanaged wordt door professionals en niet door opportunitische Energie conboys.
Ik adviseer iedereen een zo laag mogelijk voorschot in te stellen bij de leverancier en al helemaal als je ook nog zonnepanelen hebt.
Bijbetalen een het eind is niet zo erg als bestolen worden zoals vele gedupeerde consumenten.
Is er uberhaput een toezichthouder zodat niet iedereern zo maar energie levernacier kan worden? En als die er is, heeft die zitten slapen?

My 2 cents.

Opmerking van de redactie op 25-10-2018
Uiteraard is er een toezichthouder en dat is de ACM (Autoriteit Consument en markt).

Via de volgende link: https://www.consuwijzer.nl/thema/vragen-en-antwoorden-over-situatie-energieflex vindt u antwoorden op veel gestelde vragen. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u altijd contact opnemen met Consuwijzer.nl.
Geplaatst door: E Gramsbergen ()

N.a.v. het faillisement van Energieflex zou ik de suggestie willen doen om in de vergelijking van energiebedrijven ook informatie toe te voegen over de financiele degelijkheid van een bedrijf, bijvoorbeeld door aan te geven wat hun (D&B) kredietscore is en/of hoe lang de bedrijven al bestaan. Dat geeft klanten de mogelijkheid iets meer te betalen voor een bedrijf waarvan het langetermijn-perspectief beter is. Ik heb 1 aanvullende vraag: wat is de status van een welkomstbonus in het faillisement, kan deze pro-rata door een klant worden gevorderd en wat is de kans op het ontvangen hiervan?

Opmerking van de redactie op 23-10-2018
Over informatie t.a.v. de financiële degelijkheid van een energiebedrijf beschikken wij helaas niet. Uw suggestie om bijvoorbeeld hun (D&B) kredietscore aan te geven, kunnen wij daarom niet opvolgen. Wel staat bij 'Over leverancier' hoelang het bedrijf bestaat, hoeveel klanten het ongeveer heeft en of het een onderdeel is van een groter concern.

Wat de status van een welkomstbonus in het faillissement is, en of deze pro-rata door een klant kan worden gevorderd, is niet bekend. De curator van EnergieFlex kijkt de komende tijd of alle schulden (dus ook van klanten) betaald kunnen worden. Als u geld tegoed heeft en het niet terug krijgt, adviseert ConsuWijzer juridische hulp te zoeken. Bijvoorbeeld uw rechtsbijstandsverzekering of het Juridisch Loket.

Lees meer: https://www.consuwijzer.nl/thema/vragen-en-antwoorden-over-situatie-energieflex
Geplaatst door: Harrie Vlug ()

Het ziet er naar uit dat veel klanten binnenkort een nieuwe leverancier moeten kiezen. Zijn er nog meer leveranciers die mogelijk problemen hebben ?

Geplaatst door: debel ()

Het blijft nog steeds akelig stil bij gaslicht.com
Toen ik destijds via gaslicht.com ging overstappen waren ze een stuk sneller met reageren !!
Even voor de goede orde. Ik zie gaslicht.com niet als de veroorzaker van dit leed.Het is echter een commerciële site die linksom of rechtsom enige winst heeft gemaakt dmv mijn overstap via hun site.Ik verwacht ook geen volledige compensatie van gaslicht.com
Maar het is me wel duidelijk dat ze zonder enige controle deze rotzooi hebben aangeboden het lijkt mij dan ook logisch dat ze in ons een stukje tegemoet komen.Maar zoals zo vaak wel de provisie innen en bij problemen lekker niet reageren.Benk dit goed wanneer we weer kunnen overstappen !!!!

Opmerking van de redactie op 19-10-2018
Wij proberen zo snel mogelijk te reageren op de reactie. Helaas was dit voor ons ook een verrassing en niet bekend. Wij hebben ook een bericht gemaakt met veel gestelde vragen met de antwoorden:
https://www.gaslicht.com/nieuws/vergunning-energieflex-ingetrokken-vragen-beantwoord
Helaas is er nog niet veel bekend en is het voor de klant en voor ons ook afwachten.
Geplaatst door: Yvonne ()

Nu ik lees dat er in 2017 al problemen bekend waren bij Energieflex, begrijp ik de naïeve reactie niet van gasenlicht.com. Als consument gebruiken wij de vergelijkingssites júist om tot een goed en voordelig contract te komen en gaan ervan uit dat de genoemde aanbieders betrouwbaar zijn.

Uw advies niet te storneren vind ik onjuist indien er een tegoed op de eindafrekening staat en een creditnota ontvangen is.

Zoals u heeft kunnen lezen is storneren toegestaan door de hoge raad, in de zin van een betaling als ongedaan te kunnen beschouwen.

Wij als klanten zijn hier de dupe! Het zijn onze zuurverdiende centen.

Mijn bank bevestigd dat dit een legitieme en juiste handeling is en wij er goed aan hebben gedaan dit deel, veilig te stellen.

Natuurlijk mag u als adviesorgaan ook gerust alle gedupeerden tegemoet komen uit coulance voor uw onjuiste advies en onzorgvuldigheid, waardoor velen, zelfs recent nog zijn overgestapt naar deze onbetrouwbare energie leverancier

Opmerking van de redactie op 19-10-2018
Voor ons was dit uiteraard ook een verrassing. In 2017 is EnergieFlex inderdaad op de vingers getikt door de ACM omdat zij een achterstand hadden met het opmaken en versturen van jaar- en/of eindafrekeningen. Zij hebben dit toen opgelost waardoor wij hier geen problemen meer mee hebben gehad. De eindverantwoordelijkheid ligt bij EnergieFlex.

De antwoorden op veel gestelde vragen omtrent EnergieFlex kunt u via de volgende link vinden:
https://www.gaslicht.com/nieuws/vergunning-energieflex-ingetrokken-vragen-beantwoord
Geplaatst door: Gerrit ()

Ik zie de bui al hangen, kan ik op zijn minst als ik meteen of gelijk in November overstap een dubbele overstappremie krijgen van Gaslicht Com? dan zou ik namelijk mijn knopen tellen en deze episode kunnen afsluiten.
Kan ik niet gewoon nu al overstappen dat duurt toch minstens een aantal weken? die welkomstbonus kan ik hoogst waarschijnlijk toch wel op mijn buik schrijven, dus wat is het nut op wachten op een andere aanbieder die toch niet de contracten gaat na komen?
Het zou ook van gaslicht wel eens een goed gebaar zijn(goodwill) en voor gaslicht klandizie op kunnen leveren.
Voorspel al vast een negatief (of géén) antwoord en verwacht dat alle verantwoordelijkheid wel weer door iedereen zal worden ontlopen.

Met vriendelijke groet.

Opmerking van de redactie op 19-10-2018
Omdat er sprake is van een overgangsregeling, is het nu niet mogelijk om over te stappen. In deze periode wordt gekeken of er een energieleverancier is die de klanten van EnergieFlex kan overnemen. Lukt dit niet, dan worden de klanten verdeeld over verschillende energieleveranciers. Op dat moment heeft u de mogelijkheid om bij die nieuwe energieleverancier te blijven of over te stappen naar een andere.
Geplaatst door: Wouter V ()

Ten eerste wil ik zeggen dat ik het erg vervelend vind voor iedereen die klant is bij Energieflex, met name voor de klanten die in het voorjaar zijn overgestapt. Zij hebben veel meer aan voorschot betaald dan ze aan energie hebben ontvangen. Persoonlijk ben ik van mening dat het dan geoorloofd is een deel van de voorschotten te storneren. Immers, na het storneren is het betaalde bedrag waarschijnlijk nog steeds hoger dan wat er betaalt moet worden voor wat er geleverd is. Mijns inziens is storneren in dit geval hetzelfde als het naar beneden bijstellen van het maandbedrag naar €0,- om op het eind van het contract geen groot verschil te krijgen. (Want dat is dus het doel van die maandelijkse betalingen.)

Ik lees ook reacties dat Gaslicht.com maar geld terug moet betalen. Ik heb het idee dat die mensen dus niet snappen hoe het werkt. Gaslicht.com is een vergelijkingssite om op basis van gebruik en wensen verschillende aanbieders te vergelijken. Ook kan je dan een contract afsluiten. Je sluit dan een contract af met de energieleverancier, niet met Gaslicht.com. Gaslicht.com verdient volgens mij ook niets aan de verkoop van energie, slechts een bedrag per aangemeld contract. En dat is helemaal niet zo gek, een site als deze in de lucht houden kost vast een boel geld. Ik weet ook niet hoe die mensen denken hoe dat zou moeten werken. Dan zou Gaslicht.com zich hiervoor moeten verzekeren of zo? En dan moet daarvoor zeker een bedrag per overstap worden betaald? Dat zou alleen maar de kosten opdrijven die je linksom of rechtsom wel weer ergens terug betaalt.

Ik ben al regelmatig via Gaslicht.com overgestapt. Dat is allemaal goed gegaan, ik vind het een heel fijn concept. Dat een energiemaatschappij moet stoppen met leveren is mijns inziens Gaslicht.com niet aan te rekenen.

Het zou mooi zijn als Gaslicht.com met alle kennis van de energiemarkt hierin kan adviseren en bemiddelen. In plaats van dit te eisen (of zelfs geld te eisen) zouden deze gedupeerden Gaslicht.com juist dankbaar moeten zijn voor alles wat Gaslicht.com in deze zaak doet/gaat doen.

Geplaatst door: debel ()

"Het is stil aan de overkant"

Geplaatst door: Yvonne ()

29 september eindnota ontvangen van Energieflex, creditnota 257,51 + 180-= bonus, werd niet uitgekeerd binnen de gestelde termijn. Gisteren kwam ik achter de ellende van het bedrijf. Ik heb 2 voorschot termijnen gestorneerd, deze zijn goedgekeurd en worden binnen 2 werkdagen verwacht zo kan ik mijn schade enigszins beperken.
Vanmorgen geverifieerd bij mijn bank en automatische incasso stop laten zetten dmv incasso blokkade voor Energieflex. Hen per mail in kennis gesteld. Hun reactie: uw contract loopt gewoon door, mijn huidige energie leverancier gebeld, bevestigd gekregen dat mijn contract bij hen is in gegaan en tijdig is opgezegd. Toch heeft energieflex op 29 september opnieuw een voorschot geïncasseerd, na het beëindigen van het contract!
Gebeld met de klantenservice, Elisa, zei eerst dat het voorschot reeds verwerkt is in het tegoed, na aandringen mijnerzijds en argumenten/feiten te hebben opgesomd gaf ze toe dat een en ander onjuist is, wij geen contract meer hebben en wij inderdaad een bedrag tegoed hebben. Helaas onder bewindvoering dus zeer onduidelijk wat er verder zal gebeuren. Zou je moeten betalen wordt het bedrag alsnog gevorderd, heb je een bedrag te goed blijft dit waarschijnlijk verloren beschouwd. Nare beloning voor energie zuinig en bewust leef gedrag....
Mijn idee:
Storneren kan tot 2 maanden na incasso
Activeer een incasso blokkade bij je bank

Geplaatst door: Frank ()

In reactie op Wouter, waarom vind ik dit artikel interessant? Met name omdat deze alinea is opgenomen:

"De Hoge Raad heeft een creditering door automatische incasso als eens gekenmerkt als een creditering onder de ontbindende voorwaarde dat de debiteur of zijn bank binnen de gestelde termijn gebruik maakt van zijn storneringsbevoegdheid. Wordt binnen de termijn gebruik gemaakt van de storneringsbevoegdheid dan staat definitief vast dat geen betaling heeft plaatsgevonden. De stornering leidt er niet toe dat er een verbintenis ontstaat van de incasserende bank of de crediteur om een betaling ongedaan te maken door een bedrag terug te betalen. Vervulling van de voorwaarde van tijdige gebruikmaking van de storneringsbevoegdheid leidt dus tot een ongedaanmaking van de creditering van de rekening van de crediteur door de boekhoudkundige debitering daarvan en tot een ongedaanmaking van de debitering van de rekening van de debiteur door boekhoudkundige creditering daarvan."

Het gaat niet zozeer om de vergelijkbaarheid bank/bedrijf - consument/energiemaatschappij. Ben met je eens dat de casuïstiek anders is, maar het gaat mij om het juridisch karakter van storneren. Door het storneren ontstaat, aldus het artikel, geen terugbetaling(sverplichting), maar wordt de betaling geacht "niet te hebben plaatsgevonden". Deze conclusie vind ik zeer interessant, omdat een betaling die niet heeft plaatsgevonden ook niet teruggevorderd kan worden. Dan zou hooguit betoogd kunnen worden dat betaling van het voorschot plaats moet vinden, en dit is een beetje een vreemde constatering, te meer nu we (kennelijk) op niet al te lange termijn (12 dagen?) een eindafrekening tegemoet kunnen zien. Laat onverlet dat als uit de eindafrekening blijkt dat je netto een bedrag verschuldigd bent, je dit natuurlijk alsnog zult moeten betalen.

Maar, voel je - uiteraard, daar heb ik in zijn geheel niets over te zeggen 🙂 - gerust vrij om de conclusie aan het arrest / het artikel te verbinden die je zelf wenselijk acht.

Geplaatst door: Dijkstra ()

Ik lees dat een aantal mensen zeggen dat ze Consuwijzer hebben gesproken en dat zij hebben gezegd dat er een eindrekening komt en dat je het geld wat je te veel hebt betaald terug krijgt. Ik heb een ander antwoord gekregen van Consuwijzer. Gisteren heb ik ze aan de telefoon gehad. Wanneer het bedrijf over wordt genomen door een ander energiebedrijf dan wordt dat onder dezelfde voorwaarden gedaan, dus in dat geval krijg je inderdaad de te veel betaalde kosten terug.
Mocht er geen overname komen dan krijg je dit geld dus niet terug. Je kan dan naar de Geschillencommissie stappen (wat ik ook zeker ga doen), om zo toch je geld terug te krijgen. Als ze failliet gaan verwacht ik dat de kans klein is om nog iets terug te zien. Het advies was wel om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dan kunnen zij het verder voor je uitzoeken.
Mijn gevoel zegt dat het niet overgenomen gaat worden, dus doei geld....
Ik mag hopen dat Gaslicht.com hier wel iets in kan betekenen, want zonder deze ('BETROUWBARE?') site was ik nooit klant geworden van Energieflex. Je verwacht dat je je vanwege deze ('BETROUWBARE en TRANSPARANTE?') site aansluit bij een goede energieleverancier.

Opmerking van de redactie op 19-10-2018
Bedankt voor uw reactie. Wat er nu precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk. EnergieFlex heeft tot 31 oktober de tijd om een oplossing te zoeken.

Helaas was deze situatie ook niet bij ons bekend en kwam dit voor ons ook als een verrassing.
Geplaatst door: Twan ()

Ook ik ben met 2 contracten begin dit jaar overgestapt, bijna geen gas verbruikt en zonnepanelen met ruim minus 1.060 kWh op de slimme meter sinds de laatste afrekening. Betaal € 312, voorschot per maand, dus zij zouden veel moeten terug betalen (heb ik de bonus nog niet meegerekend)
Ook ik heb net 2 maanden gestorneerd, die 624, 00 hoop ik alvast van de bank terug te zien. De afschrijving van komende maand ga ik ook tegenhouden. Dat zijn er al ruim € 900.
Het is en blijft een voorschot, als ik nog moet bijbetalen dan doe ik dat gewoon netjes. Moeten ze me wel een correcte eindafrekening sturen. Geld terug zal je waarschijnlijk naar kunnen fluiten als ze failliet gaan.
Stel dat ze een eindafrekening doen per 1-11, betalen ze voor die kWh overschot maar een klein bedrag, terwijl het normaal gesaldeerd wordt de komende maanden.
Dit is echt balen zeg.......
Twan

Geplaatst door: shanice ()

Beste mevrouw Woldring
Debel heeft hier wel een punt.Naast uw foto staat uw credo. "Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie "
Die betrouwbaarheid trek ik ernstig in twijfel. Debel zijn oplossing is zo gek nog niet.

Opmerking van de redactie op 19-10-2018
Zoals ook onder de vorige reactie aangegeven, wisten wij dit helaas niet. Dit kwam voor ons ook als een verrassing. Wij proberen de klanten zo goed mogelijk te informeren over hoe het nu verder gaat. Maar helaas is er nog bijna niets bekend.
Geplaatst door: debel ()

Ook ik ben overgestapt via gaslicht.com naar energieflex.Ik zie alleen maar zoethoudertjes van gaslicht.com.advies niet storneren rustig afwachten en verwijzingen naar het acm.Het zou veel redelijker zijn dat jullie de destijds geinde provisie aan ons overmaken.Jullie hebben die rotzooi aangeprezen zonder enig onderzoek naar dit bedrijf.

Opmerking van de redactie op 19-10-2018
Helaas kwam dit bij ons ook als een verrassing en was dit niet bij ons bekend. Wij raden inderdaad aan om contact op te nemen met Consuwijzer.nl voor meer informatie. Zij zitten hier namelijk bovenop.
Geplaatst door: Wouter ()

Ik denk trouwens dat Frank het artikel waarna hij refereert niet heeft gelezen of begrepen. Dit artikel gaat over de bank van een failliet bedrijf dat geld storneerd ten gunste van het bedrijf.

De SNS wilde daarmee hun verlies verkleinen omdat de klant rood stond. De curator wilde dit in de boedel gestort zien. Het gaat niet over particulieren die geld kwijt zijn omdat mensen alleen in de zomer klant waren maar betaalde alsof het een heel jaar zou duren.

Er komt een eindafrekening. Volgens een vriend die bij de KVK heeft gewerkt mag je als klant niet storneren. Energie flex komt immers de overeenkomst na dat je stroom (en evt) gas krijgt.

Volgens Consuwijzer komt er een eindafrekening. Zoals ook in mijn vorige bericht moet volgens Consuwijzer de nieuwe leverancier je tegoed overnemen. Cashback ben je waarschijnlijk kwijt.

De curator gaat niet meteen iedereen dagvaarden, dit is natuurlijk duur en veel werk. Ook de proceskosten veroordeling is vaak niet toereikend. Als je moet betalen krijg je natuurlijk eerst een brief van een advocatenkantoor.

Ik ben blij dat ik pas in juli dit jaar klant werd, en in alleen in een flatje woon. Hierdoor valt mijn verlies hopelijk mee. Ik schat in hooguit een paar 10tjes. Volgens de curator ben ik een kleine schuldeiser

Geplaatst door: wouter ()

Consuwijzer heeft tot twee keer toe tegen mij gezegd dat de nieuwe energie maatschappij het teveel betaalde bedrag als tegoed op je rekening moet zetten.

Echter zeggen Energieflex en de Bewindvoerder dat dit niet zo is.

Ook de Das wist dit niet te zeggen. Ik denk dus dat de situatie wat te complex is voor het Callcenter van Consuwijzer. Dit vooral omdat dit voor het eerst in 10 jaar is dat er een vergunning is ingetrokken.

Geplaatst door: S. Ter ()

Ook ik ben in het voorjaar naar EnergieFlex gegaan. Vol vertrouwen via gaslicht.com. Het starten van betalingen in de zomer (met het laag verbruik in een zomer) maakt dat je voor de komende winter aan het sparen bent. Dit muisje kan voor de klanten uit het voorjaar en de -zomer dan ook wel eens een lang staartje krijgen.
Hoe dan ook: ik verwacht sowieso een correcte afrekening maar ook een correcte vérrekening.

Geplaatst door: Van te Pas ()

Wij zijn ingaande september overgestapt en hebben afgelopen maand de afrekening gehad. Wij hadden ook recht op een welkomstpremie van € 100,- die na 1 jaar uitbetaald zou worden. Dat was ook eind periode. Na een paar keer contact zou het tot 2x overgemaakt worden. Vandaag kregen wij te horen dat uitbetaling gestopt is ivm surseance. Wel heel teleurstellend dit. Ws kunnen we fluiten naar dat geld.

Geplaatst door: Mathijs Groothuis ()

Gaslicht mag natuurlijk niet voor Pieter Lakeman spelen, maar ik weet wel beter. Welke positieve assets zijn er nog in een markt die stijf staat van de virtuele energieboeren, die als een soort valutahandelaren proberen winst te maken tussen virtuele energieverhandeling. Nee mijn voorschotbedragen heb ik voor zover kan even veiliggesteld, dan zien we daarna wel verder.

Geplaatst door: Marcel ()

Ook ik ben sinds kort (mei 2018) in zee gegaan met Energieflex. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik een zuivere eindafrekening krijg? De afgelopen maanden is het verbruik vele malen lager dan waarvoor er nu is betaald. Ik hoop dat gaslicht.com zich hier hard voor gaat maken. Ik snap dat jullie niet verantwoordelijk zijn maar aan de andere kant zijn er veel van jullie klanten via de site bij Energieflex terecht gekomen.

Opmerking van de redactie op 17-10-2018
Op dit moment is het niet bekend hoe alles precies verder gaat. Voor meer informatie raden wij aan om contact op te nemen met Consuwijzer.nl. Dit is het consumentenloket van de toezichthouder (ACM).
Geplaatst door: Frank ()

U adviseert om incasso's niet terug te laten storten, ik vraag me af in hoeverre dit advies juist is indien de klant - om welke reden dan ook - nog een bedrag terugkrijgt van Energieflex. Gaat de terugbetalingsverplichting dan over op de nieuwe leverancier? Mijn gevoel zegt van niet want onder normale omstandigheden wordt een eindafrekening opgemaakt in geval van een overstap. De klant begint dan bij de nieuwe leverancier met een schone lei. Als dat ook in dit geval van toepassing is, dan zou de nieuwe leverancier niet gehouden zijn om de terugbetalingsverplichting over te nemen. En bij mijn weten is er ook geen sprake van enige garantieregeling (zoals bij deposito's bijvoorbeeld wel het geval is). Dan blijft de vraag of storneren vanuit juridisch perspectief de juiste keuze is. Dit is een afweging die ik hier verder onbesproken laat, maar ik wil wel wijzen op een interessant artikel (nogmaals, ik sta niet in voor de juistheid hiervan): https://danielshuisman.nl/blog/automatische-incasso-en-faillissement

Opmerking van de redactie op 17-10-2018
Wij begrijpen uw zorgen over de betalingen. Voor meer informatie en advies verwijzen wij u door naar Consuwijzer.nl. Dit is het consumentenloket van de toezichthouder (ACM). Zij kunnen u hier ook verder over informeren.
Geplaatst door: Wilma seinen ()

Hoi ik ben in 2017 ook in zee gegaan met engerie flex en ook bij gaslicht.com en ik heb alleen stroom en ik heb ook uitgerekend dat ik een behoorlijk bedrag terug moet krijgen maar dat zal ik wel nooit meer terug krijgen hoop dat er een oplossing komt en ben het zeker eens met de eerdere reacties

Geplaatst door: Sander ()

Ik ben sinds eind juni ook bij EnergieFlex via Gaslicht.com.
Als ik het grofweg uitreken, rekening houdend met (een deel) van de welkomstbonus, dan heb ik op dit moment al zeker recht op teruggave van 1 maand (van de 4). Het lijkt me toch dat als ik storneer, ik achteraf een overzicht krijg van de vier maanden waarop staat hoeveel ik moet betalen en hoeveel ik heb betaald? Als er dan nog geld richting EnergieFlex moet, dan betaal ik dan gewoon toch? Als ik nog geld van hen krijg, dan moet ik dat nog maar zien te krijgen. Met die stornering heb ik dan alvast een en ander veiliggesteld....
Na 31 oktober stap ik sowieso over, maakt me niet uit wie het overneemt.

Geplaatst door: Robert ()

Ik ben in Juli overgestapt naar een andere provider,ik kreeg de eind afrekening netjes binnen 2 weken,vorige week kreeg ik een hernieuwde eind afrekening omdat de vorige 3mnd geleden verkeerde prijzen waren gebruikt en of ik nog even 121€ wilde overmaken,dus ik heb beide rekening naast mekaar gelegd en tot mijn verbazing en berekening hoor ik 32,29€ van hun te krijgen.Heb hun dit netjes voorgelegd maar lees nu dit bericht dat ze uitstel hebben aangevraagd.Ik vond het al vreemd dat ik na 3 mnd een hernieuwde eind afrekening ontving

Geplaatst door: Dijkstra ()

Ook ik ben (blijkbaar nadat er al problemen waren) overgestapt via Gaslicht.com naar Energieflex.
Ik heb net uitgerekend dat ik ruim 700 euro terug zou moeten krijgen van Energieflex vanwege minder gebruik in de zomer. Ik heb ze net telefonisch gesproken, maar er kan op dit moment nog niks gezegd worden. Ik krijg het idee dat ze niks voor ons kunnen doen en dat het geld weg is. Heeft iemand een idee of we toch nog aanspraak kunnen maken op ons geld?

Geplaatst door: H. Boersma ()

Graag info, wacht Uw info af en ga nog niet storneren.

Geplaatst door: HS ()

Begin dit jaar overgestapt, nog geen gas verbruikt en zonnepanelen laten plaatsen, dus behoor heel wat terug te krijgen, inclusief een welkomstbonus. Zal toch niet zo zijn dat wij, gebruikers, nu de schulden door de fouten van de leverancier gaan betalen? Gelijk gestorneerd wat ik storneren kon (helaas maar twee maanden) en ervoor gezorgd dat er niets meer afgeschreven kan worden. Ik wil eerst weten waar we aan toe zijn voordat we er nog meer geld in gaan pompen in de schulden van Energieflex, waarvoor we niets meer terugzien. Snel op zoek naar een andere, betrouwbare leverancier. Dat er in 2017 al problemen waren wordt ons ook niet verteld. Hadden we dat geweten ...

Geplaatst door: Henk de Boer ()

ik stap jaarlijks over, eindafrekening Energieflex 09-10-2018 nog € 288,27 tegoed, heb gisteren direct 2 maanden € 360,00gestorneerd zodat betaling veilig is gesteld.

Geplaatst door: Gerrit ()

Ik ben eind april dit jaar naar ze overgestapt en kan me niet herinneren er bij gaslicht iets over gelezen te hebben.
Nou ja dat zou dan voor het eerst een mislukte overstap blijken te zijn, kan ik na die overgangsperiode van 12 dagen wel gewoon direct en zonder boete vertrekken als de overnemende partij me niet aan staat?

Opmerking van de redactie op 17-10-2018
Helaas was dit ook niet bij ons bekend. Als u overgenomen wordt door een nieuwe leverancier, dan kunt u er ook voor kiezen om over te stappen naar een andere leverancier.
Geplaatst door: Niels ()

Ik heb het uitgerekend en heb nog 540 euro + 140 euro welkomstbonus = 680 euro tegoed van Energieflex. Ben klant sinds april 2018 en in deze mooie zomer nauwelijks thuis geweest of energie verbruikt. Ben erg bang dat ik dit nooit meer terug zie :-(.

Geplaatst door: Sylvia ()

Ik ben het eens met meneer Schothuis. Ben zelf pas kort geleden naar hen overgestapt. Jullie hadden dit bedrijf niet moeten opnemen.
Kan ik nu afschrijvingen gewoon storneren tot er duidelijkheid is?
Mvg

Opmerking van de redactie op 17-10-2018
Wij raden aan om de incasso's niet terug te laten storneren. U ontvangt nog steeds stroom en gas van hen. Hoe het verder gaat, is voor iedereen even afwachten. Tot 31 oktober hebben zij de tijd om te kijken naar een oplossing. Wij verwachten dat er hierna natuurlijk ook meer duidelijkheid is.
Geplaatst door: Angelique van Zanten ()

Mijn contract loopt af op 31-10. Ik heb 3 weken geleden een contract afgesloten bij Oxxio welke ingaat op 1-11. Kan dit nu wel doorgaan of zit ik ook in de shit van die overname?

Opmerking van de redactie op 17-10-2018
Wij verwachten dat de overstap gewoon doorgaat. Als u het contract van Oxxio heeft ontvangen met de startdatum, dan zal de overstap al netjes in gang zijn gezet. Stuur gerust even een mail met toelichting naar info@gaslicht.com. Wij doen dan graag uitvraag voor u bij Oxxio.
Geplaatst door: Joop Schothuis ()

Via Gaslicht.com ben ik vanaf 1 juni 2018 in zee gegaan met Energieflex.
Deze levert nu mijn energie (gas en electra).
In bovenstaand artikel lees ik dat er al problemen zijn met deze leverancier vanaf eind 2017.
Waarom heeft Gaslicht.com dit niet gemeld en deze leverancier toch opgenomen in het overzicht van te kiezen energieleveranciers?
Kan ik Gaslicht.com aansprakelijk stellen indien ik het teveel betaalde (voorschotten) niet van Energieflex terug ontvang.

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,
Joop Schothuis

Opmerking van de redactie op 16-10-2018
Wij begrijpen dat dit vervelend is. Voor ons wat dit ook een verrassing. In 2017 is EnergieFlex inderdaad op de vingers getikt door de ACM omdat zij een achterstand hadden met het opmaken en versturen van jaar- en/of eindafrekeningen. Zij hebben dit toen opgelost waardoor wij hier geen problemen meer mee hebben gehad. De eindverantwoordelijkheid ligt bij EnergieFlex. Op dit moment weten wij nog niet wat de gevolgen zijn voor de klanten van EnergieFlex, maar dit gaan wij nauwlettend in de gaten houden.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie