Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieleverancier mag klant minder snel afsluiten van gas en licht

door Sanne Bins 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Huishoudens worden minder snel afgesloten als ze hun energierekening niet kunnen betalen. De tijdelijke regeling heeft minister Jetten bekendgemaakt en geldt tot april volgend jaar. Hiermee wil het kabinet zo veel mogelijk voorkomen dat mensen de komende winter worden afgesloten vanwege de hoge energieprijzen.

Minder snel afsluiten tot april 2023

Het tijdelijk afsluitverbod gaat direct in en werkt als volgt:

Uw energieleverancier stuurt u minimaal 3 herinneringen als u uw energierekening of uw maandelijkse voorschotten niet betaalt. En neemt contact met u op om een betalingsregeling af te spreken. U hoeft uw achterstand dan niet in 1 keer te betalen als u dat niet kunt. Ook wijst de leverancier u op de mogelijkheden voor schuldhulpverlening. En biedt de leverancier aan uw gegevens aan een schuldhulpverlener te geven.

Als u niet reageert op deze verzoeken, geeft de energieleverancier uw gegevens door aan de gemeente. De gemeente neemt dan contact met u op over schuldhulpverlening. Reageert u ook daar niet op, dan kan de energieleverancier uw contract beëindigen. U krijgt dan een brief van uw energieleverancier met als onderwerp ‘einde levering’. In die brief staat dat u afgesloten wordt van energie. Ook geeft hij aan de netbeheerder door dat hij het contract met u beëindigt.

Prijsplafond en € 190 korting

Behalve deze tijdelijke regeling om afsluiting te voorkomen, krijgen alle huishoudens in november en december € 190 korting op de energierekening. Daarnaast geldt vanaf 1 januari een prijsplafond

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 2 juni 2023

Sanne Bins
Sanne Bins Business Unit Manager

Sanne is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor onze website content, onderzoeken, persberichten en de samenwerking met de energieleveranciers. Samen met het team streeft Sanne naar het meest complete energieaanbod, de beste service en de hoogste klantwaardering. Sanne wordt vanwege haar expertise regelmatig gevraagd voor media-interviews en om mee te denken over energievraagstukken binnen Nederland.

Reacties (2)

Geplaatst door: maan ()

Incompetente Jette, met zijn gebakken lucht! Zou meer indruk maken met een 0% BTW, tevens voor alle eerste levensbehoeften; immers energie en voeding, zijn, voor de minderbedeelden, nooit een luxe geweest!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie