Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Hoe komt de € 190 energiekorting in november en december bij u terecht?

door Jeanet Woldring 28 reacties Leestijd: 6 minuten

Het kabinet heeft begin oktober 2022 aangekondigd dat elk huishouden € 190 korting op de energierekening krijgt. Zowel voor november als december is er € 190 beschikbaar gesteld als tegemoetkoming. Vanaf 1 januari 2023 gaat dan het prijsplafond in. Maar hoe komt die € 190  bij u? Wordt het verrekend bij de energieleverancier of krijgt u het vanzelf op uw rekening gestort? Lees hoe het zit.

190-euro-energiekorting-in-november-en-december.png

Hoe u de € 190 korting op uw energierekening in november en december krijgt, hangt af van uw energieleverancier. U kunt dit niet zelf bepalen. Uw energieleverancier kan op 5 verschillende manieren de € 190 korting per maand aan u betalen. Dit kan door per maand: 

  • € 190 per maand aan u over te maken.
  • € 190 van uw voorschot- of eindnota voor elektriciteit af te halen.
  • een deel van de € 190 aan u over te maken. En het andere deel van uw voorschot- of eindnota voor elektriciteit af te halen.
  • € 190 van een openstaande rekening of betalingsrekening af te halen.
  • € 190 aan u over te maken nadat u het contract beëindigt. 

Uw energieleverancier moet u zo snel mogelijk laten weten hoe u uw geld krijgt. U heeft hier dus zelf geen invloed op.

Hoe keren de energieleveranciers die 2x € 190 uit?

Essent zegt in de laatste update van 19 oktober dat iedereen die op 1 november klant is de € 190 in november krijgt. En wie op 1 december klant is bij hen, krijgt in december € 190. Ze verrekenen de korting met het termijnbedrag en andere bedragen die nog open staan. Deze energieleverancier verwacht dat klanten dit vanaf 15 november/15 december kunnen zien in 'Mijn Essent' en in de VerbruiksManager+ app. Via de eigen website worden updates gegeven.

Vattenfall keert de € 190 per maand aan de klanten uit. In november wordt dit in de 2e week uitbetaald. Voor december geven ze geen specifieke week aan. De korting wordt verrekend indien er openstaande rekeningen zijn. Dat doen ze niet voor de termijnbedragen van november en december of een lopende betalingsregeling. ​Ook verrekenen ze niet met eventuele incassokosten, die laat Vattenfall dan vervallen. 

Eneco laat via de website weten er nog niet uit te zijn hoe de tegemoetkoming geregeld is (peildatum 21-10-'22). Update 24 okt: tussen half en eind november ontvangt u het bedrag. Hetzelfde geldt voor december.

BudgetEnergie doet het als volgt. Wie recht heeft op de compensatie ontvangt het bedrag uiterlijk 15 november op het bij hun bekende rekeningnummer. Het termijnbedrag van november wordt eind oktober in rekening gebracht. De uitbetaling wordt dus niet eerst met het termijnbedrag verrekend. Heeft u nog een openstaand saldo op het moment van de uitbetaling, dan verrekenen ze dit eerst.

Engie schrijft de eerste € 190 korting in de 4e week van november over. Openstaande bedragen worden eerst verrekend.  Wie op 1 december 2022 ook klant is, ontvangt de korting van december in de 4e week van december.

Delta stort de € 190 energiecompensatie op uw rekening, of verrekent die met een betalingsachterstand. Wie op 1 december klant is, krijgt eind december de tweede € 190 uitbetaald.

Mega verrekent de € 190 energiecompensatie voor de maand november via uw betaling eind november. En voor de maand december eind december. Die verrekening gebeurt automatisch, waardoor Mega enkel het verschil zal incasseren. Indien er een bedrag in uw voordeel overblijft, zal het resterende bedrag uitbetaald worden nadat ze deze compensatie hebben ontvangen vanuit de overheid.

Shell Energy trekt de € 190 in november en december af van de eerste factuur die de klant in die maand van hen krijgt. Als zij geld moeten overmaken, doen ze dit een paar dagen nadat klant factuur ontvangen heeft.

Greenchoice laat op de site weten klanten voor 1 november te informeren over wat de tegemoetkoming betekent voor het termijnbedrag. Op 1 november laat Geenchoice weten de energiekorting niet op uw rekening te storten, maar te verrekenen met uw termijnbedrag in november en december. Is uw termijnbedrag lager dan 190 euro? Dan wordt het resterende bedrag op uw rekening gestort.

Op 1 november hebben wij (opnieuw) een ronde gedaan.  De conclusie is dat de meeste leveranciers de compensatie verrekenen met de termijnbedragen.

Energieleverancier keert 2x € 190 uit Energieleverancier verrekent € 190 met termijnbedrag
Vattenfall Essent
Eneco Mega
BudgetEnergie Shell
Engie Greenchoice
Delta Vandebron
Oxxio  Energiedirect.nl
Innova Pure Energie
DGB Energie Van Ons
HVC
Coolblue
Powerpeers*

*Powerpeers verrekent de € 190 met de eerstkomende factuur. Dat kan het termijnbedrag zijn of een jaar- of eindafrekening.

Wie heeft recht op korting?

Iedereen die op de 1e dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting heeft voor elektriciteit, krijgt die maand € 190 korting. Het gebouw met de aansluiting moet wel bedoeld zijn om in te wonen of te werken. Bijvoorbeeld een woning, kantoor of café. De korting geldt dus niet voor bijvoorbeeld een garagebox met een aparte aansluiting en eigen energiecontract. Als u achter uw meter nog een aparte meter heeft voor bijvoorbeeld een elektrische auto, krijgt u het bedrag alleen voor uw hoofdaansluiting. Huishoudens met blokverwarming of stadsverwarming krijgen de 2x € 190 korting ook.

Geen korting bij een grootverbruikaansluiting

Als u met meerdere huishoudens op een grootverbruikaansluiting bent aangesloten, krijgt u geen korting. Bijvoorbeeld bij een collectief energiecontract. Dat komt omdat niet snel vast te stellen is of en hoeveel huishoudens er achter een grootverbruikaansluiting zitten. Het kabinet zoekt nog naar een oplossing voor huishoudens met zo’n gezamenlijke aansluiting, om hen wel te laten profiteren van het prijsplafond per 1 januari 2023.

Veelgestelde vragen met antwoorden van Rijksoverheid over de € 190 korting:

Ik ben overgestapt van energieleverancier of ga binnenkort overstappen. Van wie krijg ik de korting?
De energieleverancier waar u op 1 november 2022 een contract mee heeft, betaalt u de tegemoetkoming over november. De energieleverancier waar u op 1 december 2022 een contract mee heeft, betaalt u de tegemoetkoming over december.

Ik verhuis in november of december. Moet ik iets regelen om de € 190 te krijgen?
Als u op de 1e dag van de maand een energiecontract had, krijgt u voor die maand de korting. Daar zorgt uw energieleverancier voor. Ook als u in de tussentijd bent verhuisd en misschien ook bent overgestapt naar een andere leverancier. 

Mijn energierekening is per maand lager dan € 190. Krijg ik dan geld toe?
Ja. De tegemoetkoming van € 190 is niet afhankelijk van de hoogte van uw energierekening. U krijgt de tegemoetkoming dus ook als uw energierekening lager is dan € 190. 

Ik heb het geld niet nodig. Kan ik het weigeren?
Nee, dat kan niet. De energieleveranciers krijgen van de overheid een bedrag voor alle klanten die recht hebben op de korting. Uw energieleverancier is verplicht om de korting aan u door te geven. U mag natuurlijk wel besluiten om het geld niet zelf te houden en er iets mee te doen wat u goed vindt.

Mijn energieleverancier doet niet mee aan de regeling. Krijg ik dan wel 2x € 190?
De overheid werkt samen met de energieleveranciers om ervoor te zorgen dat iedereen die er recht op heeft de tegemoetkoming krijgt. Toch kán een energieleverancier ervoor kiezen om niet deel te nemen aan de regeling. Dat betekent dan dat klanten de tegemoetkoming niet krijgen. U kunt hier bezwaar tegen maken bij de energieleverancier. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 1 november 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (28)

Geplaatst door: Dirk Wijntjes ()

Vanaf 1 oktober 2022 tot 31 december 2022 verblijf ik in een bungalowpark tot ik op 1 jan. 2023 mijn nieuwe huis kan betrekken. Ik krijg aan het eind van de maand apart ook de energieafrekening . Mijn vraag is nu wie krijgt die 2 maal 190 euro. Het park of de betaler van de rekening?

Geplaatst door: Marloes ()

Goedemorgen

We hebben samen met mijn ouders een gezamenlijke meter. We ontvangen daardoor eenmaal de korting. Ook het plafond zal daardoor ongunstig voor ons uitvallen. We hebben overigens wel aparte adressen. Komt hier een oplossing voor? En zo ja welke?

Groet Marloes

Opmerking van de redactie op 06-12-2022
Dag Marloes,

Het kabinet werkt het plan voor het prijsplafond voor gas, stroom en stadsverwarming momenteel nog uit. Naar verwachting is het uiterlijk halverwege december klaar. Voor zover nu bekend geldt de 2x €190 korting en het prijsplafond voor kleinverbruikers en wordt gekeken naar de energieaansluiting, niet naar het adres.

Met vriendelijke groet,
Rita
Geplaatst door: Linda Aponno ()

Zit er btw in de tegemoetkoming van € 190,-? Ik ontvang het bedrag als bedrijf.

Opmerking van de redactie op 25-11-2022
Beste Linda Aponno,

Bedankt voor uw reactie.
Er zit geen btw in de tegemoetkoming van €190,00

Met vriendelijke groet,
Rita namens Gaslicht.com
Geplaatst door: George ()

Goedemiddag,
Misschien kunt U mijn vraag beantwoorden waar wij recht op hebben betreffende de energie bijdragen van €190 ?
Onze situatie is als volgt:
Bedrijfspand met 2 woningen w.v:
1 woning met gas-en elektra aansluiting.
1 woning met gas-en elektra (elektra aansl. 3x25A) is tevens voor bedrijfspand)
1 bedrijfspand.

Hopelijk kut U mij inzicht geven,
alvast met dank en vriendelijke groet,

George Willemsen

Opmerking van de redactie op 22-11-2022
Beste George,
Ervan uitgaande dat u op 1 november en 1 december een kleinverbruikaansluiting heeft voor beide woningen, heeft u recht op € 760 (4x € 190). Of het wordt uitgekeerd of verrekend, is afhankelijk van uw energieleverancier. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Rita, namens Gaslicht.com
Geplaatst door: Els ()

Mijn zoon is uit huis gegaan en heeft op 1 nov een contract afgesloten bij vattenfal in het contract staat duidelijk contract afgesloten 1 nov levering 2 november nu krijgt hij voor november geen compensatie,klopt dit wel,lijjt mij zoals de overheid het schrijft dat je op 1 nov een aansluiting moet hebben,staat nergens over lever datum

Geplaatst door: Zwager ()

Goedemorgen,

Ik heb 1 energiecontract bij Essent met aansluitingen op 2 aparte adressen (dit ivm met privé omstandigheden).
Voor het ene adres betaal ik 90,-- p.m (stadsverwarming). en voor het andere adres (gas/licht) betaal ik 200,-- p.m.. Ik krijg 1 afrekening van van 290,--. p.m.

Ik heb gelezen op Rijksoverheid.nl: " Recht op korting bij een kleinverbruiksaansluiting. Iedereen die op de 1e dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting heeft voor elektriciteit, krijgt die maand € 190 korting."

Ik heb dus 1 contract met 2 aparte kleinverbruiksaansluitingen. Heb ik nu recht op 2x 190,-- tegemoetkoming ??

Alvast bedankt voor uw reactie

Geplaatst door: Jan ()

Hallo,

Ik huur en betaal boven op de kale huurprijs een bedrag voor energie. De aansluiting zelf staat op naam van de verhuurder. Mijn vraag: is de compensatie voor mij of voor de verhuurder wanneer ik de betaler ben?

Groet Jan

Opmerking van de redactie op 16-11-2022
Beste Jan,

Bedankt voor uw bericht.
Het wordt uitgekeerd op het rekeningnummer waarvan geïncasseerd wordt. Het is dan aan de verhuurder hoe hier mee omgegaan wordt...

Met vriendelijke groet,
Rita namens Gaslicht.com
Geplaatst door: Mirjam ()

Goedenmiddag,
Mijn schoonvader huurt via een woningcorporatie en betaald gas/licht via hun bij zijn huur op. Nu kreeg ik net te horen dat hij dus een blokaansluiting heeft, en de woningcorporatie dat ook kan bewijzen hoeveel aansluitingen er op die aansluitingen zitten. Hoe gaat dat bij hem, en de andere bewoners van dat pand met die 2x €190,=?

Opmerking van de redactie op 15-11-2022
Beste Mirjam,

Bedankt voor je bericht.
Er komt voor mensen met blokverwarming een compensatie die op een later moment via de Belastingdienst aangevraagd kan worden.

Met vriendelijke groet,
Rita namens Gaslicht.com
Geplaatst door: Lot ()

Ik heb op vrijdag 28-10 twee spoed aanmeldingen gedaan voor 2 verschillende adressen bij Budget Energie.
De betreffende medewerker heeft mij over de chat bevestigd dat mocht het contract later ingaan dan 1 nov ik wel recht heb over de tegemoetkoming van 190 euro. Nu zie ik dat mijn contract bij Budget Energie is in gegaan op 2-11. Ik heb net gebeld om te vragen of het wel echte klopte wat de medewerkster mij op de chat verteld heeft, aangezien mijn contract pas is ingegaan op 2-11 en ik daarvoor geen energie aanbieder had.
Nu kreeg ik te horen dat wat de medewerkster op de chat (die ik opgeslagen heb) verteld heeft niet blijkt te kloppen. Ik heb het in de chat 3 keer aan haar gevraagd. En ze ook mijn contract niet kunnen wijzigen naar 1 dag ervoor.
Is er nog iets wat ik kan doen?

Groetjes,
Lot

Opmerking van de redactie op 09-11-2022
Beste Lot,

Wat vervelend dat u de 190 euro nu misloopt door verkeerde voorlichting. U zou de opgeslagen chat nog kunnen opsturen als bewijs. Bent u overgestapt via Gaslicht.com? Dan kunnen wij mogelijk nog iets betekenen.

Met vriendelijke groet,
Rita
Geplaatst door: Paul Segers ()

Beste,
Mijn woning wordt deels beroepsmatig gebruikt. Daarom worden de energiefacturen gezet op het BTW-nummer van mijn eenmanszaak.
Verlies ik dan het recht op deze energiekorting?

Opmerking van de redactie op 09-11-2022
Beste Paul,

Nee, de compensatie en het prijsplafond geldt voor alle kleinverbruikers. Naast huishoudens gaat het om zzp’ers, winkels, verenigingen, kleine maatschappelijke organisaties en een deel van het kleine mkb.

Zoals beschreven: Iedereen die op de 1e dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting heeft voor elektriciteit, krijgt die maand € 190 korting.
Geplaatst door: Evert ()

Hoe staat het met de motie van Omtzigt die unaniem is aangenomen in de kamer om mensen met blokverwarming ook te laten profiteren van de 380 euro en het prijsplafond? Wat is de voortgang hierover? En kan er wellicht een kort geding worden ingesteld bij de rechter aangezien het niet eerlijk is dat niet iedereen van deze regelingen kan profiteren? Kun je wellicht ook bij je gemeente terecht voor de 380 euro als je blokverwarming hebt? Zijn er ook andere instanties die je kunnen helpen hiermee?

Opmerking van de redactie op 04-11-2022
Beste Evert,
Over de aangenomen motie om mensen met blokverwarming ook te laten profiteren van de 380 euro en het prijsplafond heeft Omtzigt 17 oktober jl. schriftelijke vragen gesteld. Het lijkt erop dat deze nog niet zijn beantwoord.

Volgens Nieuwsuur is het overigens zeer de vraag of het prijsplafond voor energie wel in kan gaan op 1 januari. Het schijnt dat minister Rob Jetten de Tweede Kamer vandaag informeert over de stand van zaken van de onderhandelingen met de energieleveranciers. Het lijkt erop dat de details nog niet allemaal zijn uitgewerkt.
Geplaatst door: Ivo Gerritsen ()

Mijn dochter woont in een gebouw met 1 hoofdaansluiting en 4 tussenmeters. Zij heeft te horen gekregen dat de 190 euro door 4 wordt gedeeld. Is dat terecht?
Als er “per huishouden” 190 euro wordt uitgekeerd dan klopt dit toch niet?

Opmerking van de redactie op 01-11-2022
Beste Ivo,

Iedereen die op de 1e dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting heeft voor elektriciteit, krijgt die maand € 190 korting. Het is dus correct dat de 190 euro door 4 wordt gedeeld.
Geplaatst door: Paul ()

Even voor de duidelijkheid. Als je voorschot 300 is en er 190 af gaat, dan betaal je 110 in nov en dec. Echter neem ik aan dat de energieleverancier bij haar eindafrekening wel rekent met een voorschot van 300 dat is betaald in de maanden nov en dec. Toch? Anders heb je er natuurlijk niets aan.

Opmerking van de redactie op 01-11-2022
Beste Paul,

Het ligt aan de energieleverancier hoe u de 2x € 190 korting krijgt. Maar u hebt er sowieso recht op mits u een kleinverbruikaansluiting hebt voor elektriciteit.
Geplaatst door: Pauline ()

Ik huur een appartement en heb eigen meters voor stroom, gas en water. Echter de beheerder geeft ons als huurder geen informatie over de 2x € 190,- compensatie en vertelt ons ook niet wie de leverancier is. Kan ik dit ergens anders opvragen? Met een eigen adres en meter zou ik toch ook recht hebben op compensatie?

Opmerking van de redactie op 01-11-2022
Beste Pauline,

Zoals de overheid vermeldt krijgt iedereen die op de 1e dag van de maanden november en december een kleinverbruikaansluiting heeft voor elektriciteit, die maand € 190 korting. Staat de aansluiting op naam van de verhuurder, dan krijgt hij de compensatie.
Geplaatst door: Ries ()

Hallo, in mijn appartementen blok hebben we een collectieve elektriciteitscontract. Echter heb ik wel een zelfstandige (torenhoge) gascontract. Nu wordt de tegemoetkoming uitgekeerd via de elektriciteit leverancier. Dit houd dan volgens mij in dat ik pech heb en naast de pot pies, ondanks mijn hoge kosten.

Opmerking van de redactie op 01-11-2022
Beste Ries,

Het lijkt er inderdaad op dat u de compensatie helaas misloopt. De overheid schrijft: "Als u met meerdere huishoudens op een grootverbruikaansluiting voor elektriciteit bent aangesloten, krijgt u geen korting. Bijvoorbeeld bij een collectief energiecontract. Dat komt omdat niet snel vast te stellen is of en hoeveel huishoudens er achter een grootverbruikaansluiting zitten. Het kabinet zoekt nog naar een oplossing voor huishoudens met zo’n gezamenlijke aansluiting, om hen wel te laten profiteren van het prijsplafond per 1 januari 2023."
Geplaatst door: Hein ()

Ik ben onlangs verhuisd. Mijn oude woning staat te koop en mijn energiecontract loopt daar nog door. Voor mijn nieuwe woning betaal ik ook voor energie. Beide contracten heb ik bij dezelfde leverancier. Krijg ik nu voor beide huizen die 2 x € 190 euro?

Opmerking van de redactie op 28-10-2022
Beste Hein,

Bedankt voor uw reactie. Elke stroomaansluiting met een woon of werk functie heeft recht op de energiecompensatie. U zal dan voor beide adressen dit ontvangen. Als u dit zeker wilt weten dan kunt u altijd informeren bij uw energieleverancier.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Rosalia v Casteren-Groenen ()

Ik heb een vast contract tot 13 januari en kreeg van morgen het contract binnen voor 10 november dat kan toch pas n13 januari 2023.

Opmerking van de redactie op 27-10-2022
Beste mevrouw v. Cateren-Groene,

Bedankt voor uw reactie. Wat vreemd dat u een contract ontvangt per 10 november hoewel u nog tot 13 januari een vast contract heeft. Ik raad u aan om contact op te nemen met de leverancier.

Mochten wij nog iets voor u kunnen betekenen, dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Willem Wonnink ()

Weer geen tegemoetkoming bij blokverwarming. Heb een huurappartement in een blok van vier. Allen hebben we. Een eigen elektriciteit meter en warmtemeters op elke verwarming om het verbruik af te lezen. Weg 380 euro. RaRa hoe kan dit

Geplaatst door: Karen ()

Wat ik volkomen onterecht vind is dat de energiemaatschappijen deze 2x190 euro mogen gebruiken om openstaande rekeningen mee te betalen. Mensen die een schuld hebben bij een energiemaatschappij hebben het vaak al niet breed. Juist voor deze mensen is deze lastverlichting zo belangrijk. Zij schieten hier niets mee op. Ze krijgen er hierdoor waarschijnlijk nog een schuld bij.

Opmerking van de redactie op 27-10-2022
Beste Karen,

Bedankt voor uw reactie. De twee maal €190,00 wordt dan verrekend met de openstaande bedragen. Dit houdt in dat iemand met een achterstand een kleinere achterstand krijgt omdat de de €190,00 hier vanaf wordt gehaald.

Mochten er verdere vragen zijn, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Maik Groeneveld ()

Ik zit samen met 5 andere (in zelfstandige woningen wonende) huishoudens achter één gasmeter en één elektriciteitsmeter. De beheermaatschappij gaat volledig over het energiecontract. Krijgen wij alle zes de korting?

Opmerking van de redactie op 27-10-2022
Beste meneer Groeneveld,

Bedankt voor uw reactie. Als u met meerdere huishoudens op één bent aangesloten, krijgt u geen korting.Dat komt omdat niet snel vast te stellen is of en hoeveel huishoudens er achter de aansluiting zitten.

Het kabinet kijkt nog naar een oplossing voor huishoudens met zo’n gezamenlijke aansluiting.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Jan ()

Goedemiddag,

We hebben dubbele lasten i.v.m. de huidige woning en de nieuwe woning die nog gebouwd wordt.
Voor beide woningen hebben we een aparte dure energiecontract.
Krijg je de korting dan op beide contracten?

Met vriendelijke groet,
Jan.

Opmerking van de redactie op 26-10-2022
Beste Jan,

Bedankt voor uw reactie. De compensatie geldt per adres met een kleinverbruikaansluiting voor stroom. U ontvangt daarom voor beide adressen de compensatie.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Elly Linders ()

Ik kan bij Oxxio niet mijn tot 2 maal verhoogd maandbedrag wijzigen. Ik moet wachten tot de eindafrekening in mei 2023. Mag dat? Oxxio budgetteert mijn maandbedrag op €265 maar haalt €466 van mijn rekening af. Mijn verbruik is nog geen €200. Kan dit zomaar?

Opmerking van de redactie op 26-10-2022
Beste mevrouw Linders,

Wat vervelend dat u het termijnbedrag niet kunt verlagen. Lukt dit online via uw account ook niet?

Energieleveranciers zijn op dit moment streng bij het verlagen van de termijnbedragen. Dit om te voorkomen dat er veel bijbetaald moet worden op de afrekening. Houd er ook rekening mee dat de wintermaanden er nu aan gaan komen waarin we meer gaan verbruiken. Door de hoge variabele tarieven hebben veel mensen geen buffer kunnen opbouwen in de zomermaanden voor het verbruik in de winter. Dit kan een reden zijn waardoor het termijnbedrag verhoogd wordt of niet verlaagd kan worden.

Met vriendelijke groet,
Marlies


Geplaatst door: Doesburg ()

Ik ben bij eneco betalen die ook de energie toeslag uit twee maal 190.00uit de ene zeg die betalen ze uit en de ander zeg weernee bij de jaar afrekening ik weet niet meer waar ik aan toe bem

Opmerking van de redactie op 25-10-2022
Beste meneer/mevrouw Doesburg,

Bedankt voor uw reactie. Het is inmiddels bekend op welke manier Eneco de €190 gaat uitkeren of vergoeden. Tussen half en eind november ontvangt u het bedrag. Hetzelfde geldt voor december. Als u via automatische incasso betaalt, dan betalen ze uit op het rekeningnummer waarvan ze maandelijks afschrijven.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Marcel Doornhein ()

Wederom weer niet een hele slimme actie om het geld rechtstreeks op de rekening van de klanten te storten. Waarom niet gewoon verrekenen bij de eindafrekening? Met de dure decembermaand voor de deur zullen waarschijnlijk veel mensen het geld gaan aanwenden om de duurdere sinterklaas- en kerstuitgaven te compenseren en niet aan het uiteindelijke doel om de energierekening te verlagen.

Geplaatst door: Ad van Heijningen ()

Hoe zijn de kWh energie opbrengsten van zonnepanelen in het elektriciteit prijsplafond (kWh gebruiksplafond) van 2023 verwerkt ?
Of worden die opbrengsten buiten beschouwing gelaten ?

Opmerking van de redactie op 26-10-2022
Beste Ad,

Het is nog niet bekend of zonnepaneeleigenaren ‘bruto’ of ‘netto’ in aanmerking komen voor het prijsplafond. De overheid is nog bezig met de uitwerking. Wij houden het in de gaten en laten op https://www.gaslicht.com/energienota/prijsplafond-energie weten wanneer e.e.a. bekend is.
Geplaatst door: Marja Poelen ()

Mijn leverancier voor elektriciteit is Zutphen Energie.
Zij doen wel mee aan de 190 regeling, maar verrekenen dit met mijn veel lagere rekening.
Iedereen om mij heen krijgt gewoon 2x 190 uitgekeerd.
Ik vind dit een kwestie van ongelijke behandeling.
Waar blijft het bedrag dat “over “ is.
Kan ik hier iets aan doen.

Opmerking van de redactie op 24-10-2022
Beste mevrouw Poelen,

Bedankt voor uw reactie. Dit mogen zij inderdaad doen. Via de volgende link ziet u welke opties de leveranciers krijgen om de €190,00 te compenseren: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopkracht/vraag-en-antwoord/hoe-krijg-ik-de-190-euro-korting-op-mijn-energierekening-in-november-en-december
Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Havelaar ()

https://www.nu.nl/economie/6231354/energie-update-zo-gaat-het-met-de-gasprijs.html gasprijs inkoop is alweer enorm gedaald maar wij consumenten betalen nog steeds de hoofdprijs!!!!

Geplaatst door: maan ()

Hoe kan ik te weten komen welke energieleveranciers niet aan de190 €-regeling willen meedoen, dan kan ik, bij het overstappen, de juiste beslissing nemen!

Opmerking van de redactie op 25-10-2022
Beste Maan,

Zoals de overheid zegt, werken ze samen met de energieleveranciers om ervoor te zorgen dat iedereen die er recht op heeft de tegemoetkoming krijgt. We moeten er dan ook vanuit gaan dat energieleveranciers deelnemen aan de regeling. Tot dusver is ons niet bekend dat er leveranciers zijn die niet mee willen doen.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.