De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Gas mogelijk weer flink duurder in 2020

door Arnoud Timmerman Leestijd: 1 minuut

In 2020 stijgen de transporttarieven van Gasunie Transport Services (GTS) met gemiddeld 8,6%. Dit blijkt uit een rapport van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

gts.jpg

Wat betekent dit voor de energierekening?

Het is nog niet bekend wat dit betekent voor de gastarieven op de energierekening. De verhoogde transportkosten worden bij gasleveranciers in rekening gebracht. Het is zeer aannemelijk dat zij de tariefsverhoging gaan doorberekenen aan particulieren en bedrijven.

Transsporttarieven landelijk gelijk

Landelijk worden de transsporttarieven voor iedereen gelijk. Momenteel is het zo dat hoe verder je van Groningen afwoont, hoe meer je betaalt. 

ACM houdt streng toezicht

GTS heeft als netbeheerder een monopolie op het transport van gas en elektriciteit. De ACM zorgt er als marktwaakhond voor dat transporttarieven niet hoger zijn dan nodig is.
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 16 mei 2019

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie