De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gas mogelijk weer flink duurder in 2020

door Arnoud Timmerman

In 2020 stijgen de transporttarieven van Gasunie Transport Services (GTS) met gemiddeld 8,6%. Dit blijkt uit een rapport van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

gts.jpg

Wat betekent dit voor de energierekening?

Het is nog niet bekend wat dit betekent voor de gastarieven op de energierekening. De verhoogde transportkosten worden bij gasleveranciers in rekening gebracht. Het is zeer aannemelijk dat zij de tariefsverhoging gaan doorberekenen aan particulieren en bedrijven.

Transsporttarieven landelijk gelijk

Landelijk worden de transsporttarieven voor iedereen gelijk. Momenteel is het zo dat hoe verder je van Groningen afwoont, hoe meer je betaalt. 

ACM houdt streng toezicht

GTS heeft als netbeheerder een monopolie op het transport van gas en elektriciteit. De ACM zorgt er als marktwaakhond voor dat transporttarieven niet hoger zijn dan nodig is.
 

Deel dit artikel op:

Arnoud Timmerman

Marketing Manager
Arnoud Timmerman
Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie