Genomineerd voor 2023!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 (t.w.v. 550 euro)
  • 2x Philips XL airfyer (t.w.v. 300 euro)
  • Ninja Creami ijsmaker (t.w.v. 250 euro)
  • Skydive (t.w.v. 200 euro)
  • 5x Air up starterspakket
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Greenchoice koploper in race Gaslicht.com Award

5 reacties Leestijd: 4 minuten

gaslicht-awards-groot.png

Greenchoice is volgens de prijskwaliteitscore van Gaslicht.com de beste energieleverancier van het eerste halfjaar van 2018. De tweede plek wordt gedeeld door maar liefst 3 leveranciers: Pure Energie, Powerpeers en Qurrent. Wie zal de uiteindelijke winnaar worden van 2018?

‘Gaslicht.com Award’

Ieder jaar wordt in januari de befaamde ‘Gaslicht.com Award’ uitgereikt. Deze wordt gegeven aan de energieleverancier die een jaar lang de beste prijs/kwaliteitverhouding weet te bieden. Hierbij gaan we niet over één nacht ijs.  Maandelijks worden verschillende facetten in ogenschouw genomen om tot een zo compleet mogelijke beoordeling te komen.  Deze zijn onder te verdelen in vier hoofdcategorieën, waarover straks meer. 

Voorlopige Top 3

Evenals afgelopen jaar hebben we alvast een tussenbalans opgemaakt over de eerste helft van het jaar. Uit deze resultaten komt energieleverancier Greenchoice wederom als beste uit de bus. Met een mooie gemiddelde score van een 8,7 laten zij de nummers 2 en 3 een stukje achter zich. Afgelopen jaar ontving het Rotterdamse energiebedrijf de Gaslicht.com Award voor de 6e keer op rij.

Hoewel de strijd zeker nog niet gestreden is, zetten wij de voorlopige koploper graag even in het zonnetje vanwege deze prestatie. En dat is niet de eerste keer. Afgelopen januari bemachtigde Greenchoice deze award namelijk voor de 6e keer op rij. 

Of zij deze zegentocht kunnen doortrekken is echter nog maar de vraag... Er is namelijk iets bijzonders aan de hand met deze halfjaarlijkse tussenstand. Het geval wil dat de tweede plek gedeeld wordt door maar liefst 3 leveranciers: Pure Energie, Powerpeers en Qurrent. Allen eindigden met een 8.2 op de teller, en zitten Greenchoice op de hielen. Er zijn dus vele kapers op de kust! De derde plek werd in beslag genomen door Vandebron, met een nette 8,1 zijn zij de hekkensluiter van deze voorlopige Top 3. 

Hoe wordt er gescoord op de verschillende onderdelen?

Per categorie (zie hieronder de criteria) zijn er verschillende uitblinkers te onderscheiden, daar willen we natuurlijk niet aan voorbij gaan. Hieronder een beknopt overzicht van onze belangrijkste bevindingen. 

prijskwaliteitscore-onderdelen-2018.PNG

Geverifieerde beoordelingen

In de categorie reviews zijn klanten het meest positief over Engie, Greenchoice en Power Peers. Zij worden op de voet gevolgd door Vandebron, Energiedirect.nl en Pure Energie, die de tweede en derde positie innemen. Alle reviews die zijn meegenomen in de einduitslag zijn geverifieerd. Klanten kunnen na ongeveer 4 maanden hun beoordeling doorgeven, het overstapproces is dan dus volledig afgerond. 

Klanttevredenheidsonderzoek 

Ook uit het klanttevredenheidsonderzoek, dat afgenomen wordt na 8 maanden, blijkt dat de Top 3 bestaat uit vele winnaars. In totaal hebben maar liefst 7 energieleveranciers recht op een podiumplek. De criteria die opgenomen zijn in dit onderzoek zijn identiek aan de aspecten die de  revue passeren in de categorie ‘geverifieerde beoordelingen’. Het verschil is echter dat klanten nu uitgebreider worden ondervraagd. Op deze manier hebben klanten een flinke vinger in de pap in het totale beoordelingsproces. 

kto-reviews-aug-2018.PNG

 Gaslicht criteria

Naast het gegeven dat een belangrijke rol voor de klant zelf is weggelegd in de totstandkoming van het eindresultaat, willen wij van Gaslicht zelf graag ook ons licht laten schijnen. Op objectieve wijze beoordelen wij de leveranciers op de criteria zoals weergegeven in het overzicht. BudgetEnergie staat in deze categorie met stip op 1 en scoort een zeer nette 9,4. De lijst wordt verder aangevoerd door Oxxio (9,0), Engie (8,8) en Greenchoice (8,8).

Duurzaamheid 

Last but not least, de categorie duurzaamheid. Qurrent is de onbetwiste leider op dit vlak en gaat in deze voorlopige top 3 naar huis met de eerste plaats en scoort een exceptionele 10. Ook de nummer 2 en 3 zetten een mooi resultaat neer. Pure Energie behaalt een 9,8 en Greenchoice mag tevreden zijn met een 9,5. 

gaslicht-com-criteria-duurzaamheid-aug-2018.PNG

De eindsprint 

De tijd zal ons leren wie de nummer 1 positie zal bekleden in januari. De leveranciers in de voorlopige Top 3 zijn op de hoogte gesteld en hebben enkele tips ontvangen om hun score een oppepper te geven. Juist dat kan het verschil maken in deze nek aan nek race! Wij van Gaslicht wensen alle energieleveranciers in ieder geval succes in de tweede etappe. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 31 augustus 2018

Reacties (5)

Geplaatst door: Agnes ()

Hoe kan ik zien dat ik 25% korting krijg omdat ik allang bij Nuon zit ...5 % per jaar opgebouwd heb?

Ik hoor het graag.

Met vr. Groet.

Opmerking van de redactie op 08-10-2018
U zou dit terug moeten zien op de jaarafrekening. Daar verrekent Nuon vaak de korting. Mocht dit niet zo zijn dan raden wij u aan om contact op te nemen met Nuon. U kunt hen bereiken op 0900 0808.
Geplaatst door: Willem de Neef ()

Ik wil graag reageren met de vraag waarom gaslicht.com niet reageert op een email van 24 sept, 21.12 uur over een verschil in tarief van dezelfde leverancier.. Ik hoor graag van u.
Mvrgr
Willem

Opmerking van de redactie op 04-10-2018
Helaas hebben wij uw mail niet ontvangen. Wilt u de mail nogmaals sturen naar info@gaslicht.com? Dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie van ons!
Geplaatst door: Henk Lindenburg ()

Kreeg de afrekening van Nuon van afgelopen jaar: waren ze vergeten mij de energie belasting vermindering op de nota te zetten.
verschil: € 350.
Is dit een vaker voorkomend probleem????

Opmerking van de redactie op 04-10-2018
Bedankt voor uw bericht. Op de meeste aanmeldformulieren van de energieleveranciers wordt er gevraagd of het adres een woon of werk functie heeft. Als hier een 'nee' wordt ingevuld, ontvangt u geen vermindering energiebelasting.

Stuur gerust de afrekening met een toelichting naar info@gaslicht.com. Wij zoeken dan graag voor u uit waar het precies verkeerd is gegaan.Geplaatst door: Peter ()

Hoi, dat vroeg ik me ook af ..
Ik heb wel een overzicht gevonden van de test. Zie https://www.gaslicht.com/energieleveranciers NLE staat daar overigens niet bij, dus ook ik wacht nog op verdere respons.

Geplaatst door: Henk van Uffelen ()

Waar staat NLE?

Opmerking van de redactie op 03-10-2018
NLE is helaas niet via ons afneembaar waardoor wij hen niet mee kunnen nemen in de race om de Gaslicht.com Award.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie