De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Greenchoice ontvangt Gaslicht.com Award voor 6e keer op rij

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Gaslicht.com_Awards_beste energieleverancier-2017.jpgGreenchoice is door overstappers en Gaslicht.com opnieuw uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Het Rotterdamse energiebedrijf troeft Qurrent en Vandebron af en ontvangt voor het zesde jaar op rij de Gaslicht.com Award. Die wordt uitgereikt aan de leverancier die een jaar lang de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt.

Qurrent en Vandebron op tweede en derde plek

Greenchoice scoorde in 2017 een gemiddelde beoordeling van 8,7. De energieleverancier wordt vooral gewaardeerd om de scherpe, transparante tarieven, de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice én duurzaamheid. Qurrent eindigt met een 8,3 op de tweede plaats. Vandebron maakt het podium compleet met een 8,2 als rapportcijfer.

Greenchoice_Gaslicht.com_Award-2107.jpg

Qurrent_Gaslicht.com Award2e-2017.jpgvandebron_Gaslicht.comAward3_2017.jpg


klik op foto's voor vergroting

Duurzaamheid steeds belangrijker

Ben Woldring, directeur van Gaslicht.com en Energiewereld.nl: “Het is bijzonder dat het Greenchoice voor het zesde jaar op rij is gelukt om als winnaar uit de bus te komen. En dat Qurrent als jonge energieleverancier voor het derde jaar op rij de tweede plaats bezet. Met nieuwkomer Vandebron als derde hebben we voor het eerst een Top 3 die volledig wordt gevuld met energieleveranciers die zich richten op duurzame energie. We zien duidelijk dat consumenten duurzaamheid elk jaar zwaarder laten meewegen.”

Overstapproces

Opmerkelijk is dat alle energieleveranciers het hoogste aantal punten krijgen voor het overstapproces. Wisselen van energiecontract verloopt in de regel dus moeiteloos. Dat is een mooi signaal naar degenen die nog twijfelen over een overstap. Woldring: “We zien nog steeds dat sommige mensen wat huiverig zijn om over te stappen. Ze denken dat het veel gedoe is. Dat zijn fabeltjes. Als de overstap een feit is, blijken de meesten super tevreden." 

Beoordeling helpt consument bij overstap

De rapportcijfers van de energiebedrijven zijn inzichtelijk via Gaslicht.com en worden elke maand bijgewerkt. Consumenten kunnen hierdoor niet alleen vergelijken op basis van prijs, maar ook aspecten als kwaliteit, service en duurzaamheid meenemen in hun afweging.

Over het onderzoek

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijker (ruim 4180) en van ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek (bijna 7500) waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. En last but not least wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Eindscore onderzoek Beste Energieleverancier 2017

Voor sommige leveranciers zijn te weinig reviews of klantervaringen beschikbaar, waardoor ze niet zijn meegenomen in het eindoverzicht van ons onderzoek naar de beste energieleverancier van 2017.

Uitreiking van de Gaslicht.com Awards

De Top 3 beste energieleveranciers van 2017 ontvingen een award van Gaslicht.com. Een korte reactie van de winnaars.

Video_uitreiking_Gaslicht.comAward-2017.jpg

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 22 februari 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie