De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Helft Nederlandse huishoudens bezit slimme meter

door Maartje Sebek

Meer dan de helft van de huishoudens (54 procent) heeft inmiddels een slimme meter. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 4700 Nederlanders. Het gaat om ongeveer vier miljoen huishoudens, stelt het onderzoeksbureau in zijn Smart Home Monitor. 

Utrecht meeste slimme meters

In de provincie Utrecht hebben de meeste huishoudens hun gas- en stroommeters vervangen door slimme meters (59 procent). Friesland heeft met 44 procent het laagste percentage. 

Europese afspraken

Eind volgend jaar moet bij minstens 80 procent van de Nederlandse huishoudens een slimme meter zijn geïnstalleerd..Dat is in Europese afspraken vastgelegd. Bij drie op de tien huishoudens, ongeveer 2,3 miljoen, is de slimme meter nog niet aangeboden. 
Benieuwd wanneer u een slimme meter aangeboden krijgt? 

Weigeraars

De slimme meter is door een half miljoen huishoudens geweigerd. De meeste van hen vinden een slimme meter geen toegevoegde waarde hebben of noemen het onbetrouwbaar. Ook het gebruikmaken van de salderingsregeling voor zonnepanelen wordt vaak genoemd. Minder dan een op de tien weigeraars vindt privacy de belangrijkste reden om van de slimme meter af te zien.

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reageren

Navigatie