Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Helft Nederlandse huishoudens bezit slimme meter

door Maartje Sebek Leestijd: 1 minuut

Meer dan de helft van de huishoudens (54 procent) heeft inmiddels een slimme meter. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 4700 Nederlanders. Het gaat om ongeveer vier miljoen huishoudens, stelt het onderzoeksbureau in zijn Smart Home Monitor. 

Utrecht meeste slimme meters

In de provincie Utrecht hebben de meeste huishoudens hun gas- en stroommeters vervangen door slimme meters (59 procent). Friesland heeft met 44 procent het laagste percentage. 

Europese afspraken

Eind volgend jaar moet bij minstens 80 procent van de Nederlandse huishoudens een slimme meter zijn geïnstalleerd..Dat is in Europese afspraken vastgelegd. Bij drie op de tien huishoudens, ongeveer 2,3 miljoen, is de slimme meter nog niet aangeboden. 
Benieuwd wanneer u een slimme meter aangeboden krijgt? 

Weigeraars

De slimme meter is door een half miljoen huishoudens geweigerd. De meeste van hen vinden een slimme meter geen toegevoegde waarde hebben of noemen het onbetrouwbaar. Ook het gebruikmaken van de salderingsregeling voor zonnepanelen wordt vaak genoemd. Minder dan een op de tien weigeraars vindt privacy de belangrijkste reden om van de slimme meter af te zien.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 16 mei 2023

Maartje Sebek
Maartje Sebek Medewerker Marketing & Communicatie

Maartje was tot november 2021 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie