De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Ook Powerpeers verandert naam in Vattenfall

door Sanne de Jong - Bins Leestijd: 2 minuten

powerpeers.svgPowerpeers gaat haar naam veranderen in die van het moederbedrijf Vattenfall. Hiermee zullen ook de diensten van Powerpeers beschikbaar worden gemaakt voor álle Vattenfall-klanten in Nederland. Nuon kondigde eerder al aan de naam te veranderen in Vattenfall. 
 
Powerpeers biedt een marktplaats die afnemers en opwekkers van energie samenbrengt. Klanten kunnen zo zelf hun energiemix samenstellen uit lokale energiebronnen. Het platform stelt energie-producerende klanten in staat om hun energie real-time met andere gebruikers te delen, wat een uniek niveau van transparantie en traceerbaarheid oplevert. Powerpeers werd drie jaar geleden gelanceerd en heeft naar eigen zeggen verschillende internationale erkenningen ontvangen.
 
"We zijn er trots op dat we Powerpeers zijn begonnen als een innovatieve oplossing waarmee klanten actief kunnen deelnemen aan de overgang naar een duurzamer energielandschap", zegt Raymond van Eck, Managing Director Powerpeers Nederland. "Nu klanten steeds meer op elkaar aansluiten en hernieuwbare energie delen, verwachten we dat deze overgang zal versnellen". 

Vattenfall heeft de ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. “Powerpeers heeft bewezen succesvol te zijn en we geloven dat nog meer klanten met elkaar willen verbinden en duurzame energie willen delen,” zegt Cindy Kroon, Directeur Klanten Vattenfall Nederland. “Daarom hebben we besloten om dit aanbod beschikbaar te stellen aan al onze Vattenfall-klanten in Nederland.”

Net als voor de klanten van Nuon, geldt ook voor klanten van Powerpeers: alleen de naam zal veranderen; klanten kunnen nog steeds dezelfde service verwachten. De naam Vattenfall zal stapsgewijs steeds meer zichtbaar worden, totdat een volledige migratie is gerealiseerd.

Vergelijk alle pakketten van Powerpeers

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: zaterdag 13 juli 2019

Sanne de Jong - Bins
Sanne de Jong - Bins Business Unit Manager

Sanne is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor onze website content, onderzoeken, persberichten en de samenwerking met de energieleveranciers. Samen met het team streeft Sanne naar het meest complete energieaanbod, de beste service en de hoogste klantwaardering. Sanne wordt vanwege haar expertise regelmatig gevraagd voor media-interviews en om mee te denken over energievraagstukken binnen Nederland.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie