Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Prinsjesdag: wat verandert er aan de energierekening?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

zonnepanelen-UtrechtMinister Dijsselbloem van Financiën heeft het koffertje met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting overhandigd aan de Tweede Kamer. Staat er nieuws in over zonnepanelen? Wat zijn de belangrijkste kabinetsplannen voor duurzame energie en wat betekent het voor onze energierekening?

Lokaal opwekken van energie met zonnepanelen

Consumenten kunnen tot bijna 200 euro per jaar besparen op hun energierekening wanneer zij gezamenlijk investeren in lokale energieopwekking via bijvoorbeeld zonnepanelen. Dat schrijft de Telegraaf.

Korting op energiebelasting: 9 cent per kWh

De regeling voor het lokaal opwekken van energie wordt in 2016 verruimd en stelt bedrijven en consumenten in staat op lokaal niveau een speciale energiecoöperatie op te richten. Volgens de Telegraaf stijgt de korting op de energiebelasting die voor deze regeling geldt van 7,5 cent per kWh naar 9 cent per kWh in 2016. Het is niet duidelijk of het hier om inclusief of exclusief btw gaat.

Per 1 januari 2014 komen leden van coöperaties en verenigingen van eigenaren in aanmerking voor een belastingkorting van 7,5 cent/kWh op hun gezamenlijk opgewekte hernieuwbare energie. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in een zogenaamde postcoderoos rondom deze productie-installatie wonen. Meer informatie over de regeling vindt u op Hier Opgewekt!

Energieprijzen vergelijken voor bezitters van zonnepanelen? Gebruik de Energievergelijker

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.