De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prinsjesdag: wat verandert er aan de energierekening?

door Jeanet Woldring

zonnepanelen-UtrechtMinister Dijsselbloem van Financiën heeft het koffertje met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting overhandigd aan de Tweede Kamer. Staat er nieuws in over zonnepanelen? Wat zijn de belangrijkste kabinetsplannen voor duurzame energie en wat betekent het voor onze energierekening?

Lokaal opwekken van energie met zonnepanelen

Consumenten kunnen tot bijna 200 euro per jaar besparen op hun energierekening wanneer zij gezamenlijk investeren in lokale energieopwekking via bijvoorbeeld zonnepanelen. Dat schrijft de Telegraaf.

Korting op energiebelasting: 9 cent per kWh

De regeling voor het lokaal opwekken van energie wordt in 2016 verruimd en stelt bedrijven en consumenten in staat op lokaal niveau een speciale energiecoöperatie op te richten. Volgens de Telegraaf stijgt de korting op de energiebelasting die voor deze regeling geldt van 7,5 cent per kWh naar 9 cent per kWh in 2016. Het is niet duidelijk of het hier om inclusief of exclusief btw gaat.

Per 1 januari 2014 komen leden van coöperaties en verenigingen van eigenaren in aanmerking voor een belastingkorting van 7,5 cent/kWh op hun gezamenlijk opgewekte hernieuwbare energie. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in een zogenaamde postcoderoos rondom deze productie-installatie wonen. Meer informatie over de regeling vindt u op Hier Opgewekt!

Energieprijzen vergelijken voor bezitters van zonnepanelen? Gebruik de Energievergelijker

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie