Genomineerd!
Genomineerd!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wie wordt de beste energieleverancier van 2019?

door Arnoud Timmerman

Wie wordt de beste energieleverancier van 2019 en gaat dit jaar aan de haal met de felbegeerde Gaslicht.com Award? Lees hier alles over de tussenstand.

gaslicht-award-2019.jpg

'Gaslicht.com Award'

De afgelopen zeven jaren won Greenchoice telkens de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier. Vorig jaar voelden ze de hete adem van verschillende concurrenten in de nek, dit jaar is dat niet anders. Opnieuw staat Greenchoice op één, wat natuurlijk een hele knappe prestatie genoemd mag worden. Het is immers makkelijker om aan de top te komen, dan er ook te blijven. Greenchoice bewijst dat het kan, al praten we nu nog maar over een tussenstand. 

De voorlopige Top 3 beste energieleveranciers

In de voorlopige tussenstand staat Greenchoice op één met een 8.6, op de hielen gezeten door Pure Energie (8.4) en daarachter Powerpeers (8.0). Vorig jaar werden deze prijzen ook verdeeld onder deze drie leveranciers. 

Hoe komt deze tussenstand tot stand?

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijker (ruim 4180) en van ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek (bijna 7500) waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd worden naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening en klantenservice. Tot slot wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel. 

De voorlopige hekkensluiters

Voor veel energieleveranciers is het nog flink knokken om een Gaslicht.com Award in de wacht te slepen. Het gros van de energieleveranciers scoort ergens tussen de 6.8 en 8.0. Onderaan de lijst vinden we de partijen Fenor (6.6), Energiedirect (6.7) en UnitedConsumers (6.8). Het goede nieuws: geen enkele energieleverancier scoort een onvoldoende.

And the award goes to...

In januari wordt bekendgemaakt wie de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier 2019 in de wacht sleept. Op basis van het verleden en de huidige tussenstand lijkt Greenchoice hard op weg om zich voor de 8e keer tot winnaar te laten kronen. Laat dit bericht een aansporing zijn voor de concurrenten om daar nog wat aan te veranderen. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel op:

Arnoud Timmerman

Marketing Manager
Arnoud Timmerman
Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reageren

Navigatie