De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Wie wordt de beste energieleverancier van 2019?

door Arnoud Timmerman 5 reacties Leestijd: 2 minuten

Wie wordt de beste energieleverancier van 2019 en gaat dit jaar aan de haal met de felbegeerde Gaslicht.com Award? Lees hier alles over de tussenstand.

gaslicht-award-2019.jpg

'Gaslicht.com Award'

De afgelopen zeven jaren won Greenchoice telkens de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier. Vorig jaar voelden ze de hete adem van verschillende concurrenten in de nek, dit jaar is dat niet anders. Opnieuw staat Greenchoice op één, wat natuurlijk een hele knappe prestatie genoemd mag worden. Het is immers makkelijker om aan de top te komen, dan er ook te blijven. Greenchoice bewijst dat het kan, al praten we nu nog maar over een tussenstand. 

De voorlopige Top 3 beste energieleveranciers

In de voorlopige tussenstand staat Greenchoice op één met een 8.6, op de hielen gezeten door Pure Energie (8.4) en daarachter Powerpeers (8.0). Vorig jaar werden deze prijzen ook verdeeld onder deze drie leveranciers. 

Hoe komt deze tussenstand tot stand?

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijker (ruim 4180) en van ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek (bijna 7500) waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd worden naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening en klantenservice. Tot slot wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel. 

De voorlopige hekkensluiters

Voor veel energieleveranciers is het nog flink knokken om een Gaslicht.com Award in de wacht te slepen. Het gros van de energieleveranciers scoort ergens tussen de 6.8 en 8.0. Onderaan de lijst vinden we de partijen Fenor (6.6), Energiedirect (6.7) en UnitedConsumers (6.8). Het goede nieuws: geen enkele energieleverancier scoort een onvoldoende.

And the award goes to...

In januari wordt bekendgemaakt wie de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier 2019 in de wacht sleept. Op basis van het verleden en de huidige tussenstand lijkt Greenchoice hard op weg om zich voor de 8e keer tot winnaar te laten kronen. Laat dit bericht een aansporing zijn voor de concurrenten om daar nog wat aan te veranderen. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 9 september 2019

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken. 

Reacties (5)

Geplaatst door: klaas ()

Zoek een betrouwbare energieleverancier qua status...… welke raad u aan moet scoren in de peiling

Opmerking van de redactie op 09-03-2020
Beste Klaas,

De energieleveranciers op onze website zijn uiteraard betrouwbaar, anders mogen wij ook niet op onze website staan. Wilt u meer informatie over de energieleveranciers? Neem gerust even contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Matthijs ()

Nou Budget Energie mag wat ons betreft op de laatste plaats eindigen!

Opmerking van de redactie op 16-10-2019
Beste Matthijs,

Ik begrijp dat u geen goede ervaring heeft met deze energieleverancier. Laat ons gerust weten wat de reden hiervan is. Wellicht kunnen wij u helpen. U kunt mailen naar info@gaslicht.com of bellen naar 0342 411 350.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Pieter ()

Jarenlang was ik klant van Greenchoice.
Toen wij zonnepanelen namen en electrisch gingen rijden moesten we naar een andere leverancier. Greenchoice maakte het gewoon heel onaantrekkelijk om de auto op hun stroom op te laden, niet zo groen dus !
Reden: Greenchoice saldeerde de zonneenergie pas de nadat bepaalt is of je boven de 10 KWh verbruikt. Hierdoor werd het volledige (!) verbruik niet op een geoffreerde prijs afgerekend, maar op een veel hogere prijs. Niet zo'n groene leverancier dus!

Geplaatst door: Martin Dunnink ()

Goedkoop wil niet altijd zeggen dat het de beste kwaliteit levert

Opmerking van de redactie op 24-09-2019
Beste meneer Dunnink,

Dat klopt helemaal en daarom kijken wij niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit van de leverancier!

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Hans Duiven ()

United Consumers staat derde bij de goedkoopste leveranciers, maar staat als derde van onderen bij de beste leveranciers. Kunt u dat verklaren?

Opmerking van de redactie op 25-09-2019
Beste meneer Duiven,

United Consumers heeft inderdaad een goed aanbod op dit moment. Maar het cijfer van hen ligt als één van de laagste. Dat komt omdat wij ook kijken naar hoe duurzaam een energieleverancier is. Wij kijken dan of zij hun groene stroom uit Nederland halen en investeren in duurzame opwekking in Nederland. Helaas is dit niet het geval waardoor zij hier een 0 op scoren. Dit haalt hun totaal cijfer omlaag. Via de volgende link kunt u terug vinden waar wij de waardering precies op baseren: https://www.gaslicht.com/energieleveranciers/unitedconsumers/leverancierswaardering
Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, laat het ons weten!

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie