De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wie wordt de beste energieleverancier van 2019?

door Arnoud Timmerman 4 reacties

Wie wordt de beste energieleverancier van 2019 en gaat dit jaar aan de haal met de felbegeerde Gaslicht.com Award? Lees hier alles over de tussenstand.

gaslicht-award-2019.jpg

'Gaslicht.com Award'

De afgelopen zeven jaren won Greenchoice telkens de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier. Vorig jaar voelden ze de hete adem van verschillende concurrenten in de nek, dit jaar is dat niet anders. Opnieuw staat Greenchoice op één, wat natuurlijk een hele knappe prestatie genoemd mag worden. Het is immers makkelijker om aan de top te komen, dan er ook te blijven. Greenchoice bewijst dat het kan, al praten we nu nog maar over een tussenstand. 

De voorlopige Top 3 beste energieleveranciers

In de voorlopige tussenstand staat Greenchoice op één met een 8.6, op de hielen gezeten door Pure Energie (8.4) en daarachter Powerpeers (8.0). Vorig jaar werden deze prijzen ook verdeeld onder deze drie leveranciers. 

Hoe komt deze tussenstand tot stand?

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijker (ruim 4180) en van ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek (bijna 7500) waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd worden naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening en klantenservice. Tot slot wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel. 

De voorlopige hekkensluiters

Voor veel energieleveranciers is het nog flink knokken om een Gaslicht.com Award in de wacht te slepen. Het gros van de energieleveranciers scoort ergens tussen de 6.8 en 8.0. Onderaan de lijst vinden we de partijen Fenor (6.6), Energiedirect (6.7) en UnitedConsumers (6.8). Het goede nieuws: geen enkele energieleverancier scoort een onvoldoende.

And the award goes to...

In januari wordt bekendgemaakt wie de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier 2019 in de wacht sleept. Op basis van het verleden en de huidige tussenstand lijkt Greenchoice hard op weg om zich voor de 8e keer tot winnaar te laten kronen. Laat dit bericht een aansporing zijn voor de concurrenten om daar nog wat aan te veranderen. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel op:

Arnoud Timmerman

Marketing Manager
Arnoud Timmerman
Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reacties (4)

Geplaatst door: Matthijs ()

Nou Budget Energie mag wat ons betreft op de laatste plaats eindigen!

Opmerking van de redactie op 16-10-2019
Beste Matthijs,

Ik begrijp dat u geen goede ervaring heeft met deze energieleverancier. Laat ons gerust weten wat de reden hiervan is. Wellicht kunnen wij u helpen. U kunt mailen naar info@gaslicht.com of bellen naar 0342 411 350.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Pieter ()

Jarenlang was ik klant van Greenchoice.
Toen wij zonnepanelen namen en electrisch gingen rijden moesten we naar een andere leverancier. Greenchoice maakte het gewoon heel onaantrekkelijk om de auto op hun stroom op te laden, niet zo groen dus !
Reden: Greenchoice saldeerde de zonneenergie pas de nadat bepaalt is of je boven de 10 KWh verbruikt. Hierdoor werd het volledige (!) verbruik niet op een geoffreerde prijs afgerekend, maar op een veel hogere prijs. Niet zo'n groene leverancier dus!

Geplaatst door: Martin Dunnink ()

Goedkoop wil niet altijd zeggen dat het de beste kwaliteit levert

Opmerking van de redactie op 24-09-2019
Beste meneer Dunnink,

Dat klopt helemaal en daarom kijken wij niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit van de leverancier!

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Hans Duiven ()

United Consumers staat derde bij de goedkoopste leveranciers, maar staat als derde van onderen bij de beste leveranciers. Kunt u dat verklaren?

Opmerking van de redactie op 25-09-2019
Beste meneer Duiven,

United Consumers heeft inderdaad een goed aanbod op dit moment. Maar het cijfer van hen ligt als één van de laagste. Dat komt omdat wij ook kijken naar hoe duurzaam een energieleverancier is. Wij kijken dan of zij hun groene stroom uit Nederland halen en investeren in duurzame opwekking in Nederland. Helaas is dit niet het geval waardoor zij hier een 0 op scoren. Dit haalt hun totaal cijfer omlaag. Via de volgende link kunt u terug vinden waar wij de waardering precies op baseren: https://www.gaslicht.com/energieleveranciers/unitedconsumers/leverancierswaardering
Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, laat het ons weten!

Met vriendelijke groet,
Marlies

Reageren

Navigatie