De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur

Energiebelasting 2022: wat verandert er voor mij?

door Arnoud Timmerman 21 reacties Leestijd: 6 minuten

Een blauwe envelop op de deurmat. Vanaf december stuurt de Belastingdienst voorlopige aanslagen over 2022. Daar word je meestal niet vrolijk van. Het brengt vaak een schrikeffect teweeg, tenzij je geld terugkrijgt. Hoe zit het met de energiebelasting in 2022? Gelukkig betaal je niet alleen energiebelastingen, maar krijg je gegarandeerd ook iets terug. En wel van je leverancier, die de energiebelastingen int en afdraagt. Lees de antwoorden op de 8 vragen en je weet precies of de belastingen stijgen of dalen op je energierekening!

1. Wat is het gevolg van de stijgende energieprijzen? 

Een groot deel van jouw energiekosten bestaat uit energiebelasting. Dit zijn heffingen die jij moet betalen per verbruikte kilowattuur (kWh) stroom en per kubieke meter (m³) gas. De overheid heft energiebelasting om te stimuleren dat we zuiniger met energie omgaan. Je krijgt daarvoor nooit een blauwe envelop, maar je betaalt aan je energieleverancier, waarna deze het bedrag afdraagt aan de overheid.

In 2021 stegen de energieprijzen zo hard, dat het kabinet op 5 november heeft besloten om diverse maatregelen te nemen om de stijging van de energierekening te verminderen. Zo wordt de belasting op stroom extra verlaagd en de belastingkorting op de energierekening verhoogd. De belastingtarieven wijzigen op 1 januari 2022 voor de duur van een jaar. Op Gaslicht.com zijn de nieuwe belastingtarieven al ingevoerd in onze energiebelasting tool en sinds 3 december j.l. ook in onze energievergelijker
Update: op 21 december is het Belastingplan 2022 goedgekeurd door de Eerste Kamer.

2. Wordt de energiebelasting volgend jaar verlaagd?

Per 1 januari 2022 wordt de energiebelasting verlaagd. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m³ gas betaalt hierdoor volgend jaar zo’n 478 euro minder aan belasting. Onder energiebelasting vallen zowel de energiebelasting voor stroom en gas, de ODE en de vermindering energiebelasting. Samen vormen ze een groot deel van jouw energierekening. Wat verandert er precies?

3. Wat verandert er voor mij?

Het wijzigen van de energiebelastingen geldt voor iedereen, ook voor lopende contracten en is bij iedere leverancier gelijk. Heb je een lopend energiecontract, dan kan het zijn dat het verminderen van de energiebelasting voor jou voordelig uitpakt. Verbruik je in verhouding veel gas? Wees je er dan van bewust dat de energiebelasting op gas wel blijft stijgen. De overheid hoopt de stijgende energieprijzen te compenseren met het verminderen van de energiebelasting op stroom en de vermindering van de energiebelasting (heffingskorting) te verhogen.

4. Hoeveel energiebelasting betaal ik voor stroom en gas?

De energiebelasting voor stroom daalt in 2022 met 6,9 cent per kWh inclusief btw. Hoeveel dit precies voor jou scheelt, hangt af van je stroomverbruik. Bij een gemiddeld huishouden van 3500 kWh per jaar, daalt de energiebelasting voor stroom met ongeveer 241 euro (energiebelasting + ODE). Als je meer stroom verbruikt, ligt dit bedrag hoger. En andersom.

De energiebelasting op gas wordt jaarlijks verhoogd, ook in 2022. Hiermee hoopt de regering het gasverbruik onder huishoudens terug te dringen en huishoudens te stimuleren om te verduurzamen. Ondanks dat de gasprijzen extreem stijgen, blijft het plan om de energiebelastingen voor gas te verhogen ongewijzigd. De belasting voor gas stijgt in 2022 met 2 cent per m³ gas. Bij een gemiddeld gasverbruik van 1500 kuub per jaar betaal je circa 29 euro meer aan belasting voor gas (energiebelasting + ODE). 

Als je je jaarverbruik invoert in onze energiebelasting tool, rekenen wij exact uit wat je volgend jaar kwijt bent.

5. Hoeveel bedraagt de opslag duurzame energie- en klimaattransitie?

Sinds 2013 betalen we naast energiebelasting ook opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE). In 2022 ga je ongeveer 3,7 cent per kWh ODE betalen voor stroom. Voor gas gaat de ODE naar 10,47 cent per kuub. De ODE wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door het kabinet. Energieleveranciers hebben geen invloed op de hoogte van deze kosten. Ten opzichte van 2021 zal de verhoging van de ODE op de gemiddelde energierekening in 2022 voor een stijging van een kleine 5 euro zorgen.

6. Hoeveel bedraagt de vermindering energiebelasting?

Je betaalt niet alleen energiebelastingen, er is ook een vaste teruggave energiebelasting. Dit heet ook wel 'vermindering energiebelasting' of heffingskorting. Omdat energie wordt gezien als een basisbehoefte wordt over een deel van je verbruik geen belasting geheven. Anders gezegd: er wordt een vast bedrag in mindering gebracht. Zo kregen huishoudens in 2021 € 558,56 korting op de energiebelasting en bedraagt die vermindering in 2022 maar liefst € 824,77. Dat betekent een belastingvoordeel van € 266 voor iedereen die elektriciteit gebruikt, los van hoeveel energie je verbruikt. Je energieleverancier verrekent de belastingvermindering met de energierekening. Op de energierekening wordt het meestal afgetrokken van de variabele leveringskosten voor stroom. Als je heel weinig stroom en gas verbruikt, krijg je meer energiebelasting terug dan je betaalt. 

7. Wat is het gemiddelde energieverbruik in 2022?

Het kabinet gebruikt voor het bepalen van het gemiddelde energieverbruik in 2022 een voorspelling van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Deze is gebaseerd op de Klimaat en Energieverkenning 2021. In 2022 wordt een gemiddeld gasverbruik van 1170 m³ en een gemiddeld stroomverbruik van 2384 kWh verwacht. Het daadwerkelijke gemiddelde energieverbruik kan uiteraard pas na 2022 worden berekend en dus hoger of juist lager uitvallen. Vattenfall rekent met andere gemiddelden: 1200 m³en 2250 kWh en Essent gaat van een hoger jaarverbruik uit: 3000 kWh stroom en 1400 m³ gas. Gaslicht.com rekent met een gemiddeld verbruik van 1500 m³ gas en 3500 kWh stroom per jaar. Maar je kunt via de energievergelijker en de belastingtool heel gemakkelijk je eigen jaarverbruik invoeren, zodat je in een oogopslag ziet wat je moet betalen.

8. Krijg ik ook nog eenmalig € 200 tegemoetkoming?

Behoor je tot een huishouden dat rond moet komen van een laag inkomen? Dan krijg je nog eens eenmalig € 200 als tegemoetkoming voor de gestegen energierekening. Maximaal 800.000 huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum ontvangen de € 200 via hun gemeente. Het geld komt bovenop de € 3,2 miljard die eerder al werd toegezegd. Zit je in de bijstand, dan ontvang je het bedrag automatisch. Anderen die in aanmerking komen, waaronder AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandigen met een laag inkomen, zullen zich zelf bij hun eigen gemeente moeten melden. Het kabinet streeft ernaar om in het eerste kwartaal van 2022 te starten met het uitkeren van deze aanvullende tegemoetkoming.

Energiebelasting 2022: wat verandert er voor mij?
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 27 juli 2022

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reacties (21)

Geplaatst door: Pieter Roza ()

Heel goed dat u zo helder bent in de uitleg en berichtgeving!

Geplaatst door: Jan Vreman ()

Ik blijf graag op de hoogte

Opmerking van de redactie op 14-01-2022
Beste meneer Vreman,

Bedankt voor uw reactie. Ik heb uw mailadres toegevoegd aan onze nieuwsbrief. Zodra er weer meer nieuws bekend is, ontvangt u bericht van ons per mail.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Ton Coenra ()

Afgelopen periode is een aantal gas/stroom-leveranciers failliet gegaan danwel hebben hun leveringsplicht niet kunnen nakomen. Niet uit te sluiten is dat meer leveranciers “omvallen”. Om te zien hoe banken ervoor staan bestaat er de zgn stresstest. Waarom niet voor leveranciers van gas en stroom. Weet ik of ik mijn contract met Oxxio zonder zorgen voor 2022 kan verlengen.

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste meneer Coenra,

Bedankt voor uw reactie. De ACM is de partij die de solvabiliteit van de leveranciers in de gaten houdt. Leveranciers moeten ieder jaar op 1 november aan kunnen tonen dat de leveringszekerheid voor de winter gewaarborgd is. De huidige extreme marktsituatie maakt dat proces bovendien nog flink uitdagender voor de ACM.

Omdat we dit jaar in een bijzondere situatie zaten, moesten de leverancier dit dit jaar al op 1 oktober aantonen bij de ACM.

Zolang een leverancier een vergunning heeft en geen berisping krijgt van de ACM, gaan wij ervanuit dat de leverancier terecht haar vergunning heeft. Helaas zijn wij daar, net als de rest van de markt, afhankelijk van.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Ila ()

Stel, bij het sociaal minimum, 1725,- per maand, verbruik voor 3 personen, dus per jaar 3500kWh, 1500m3 gas.
Situatie: Gas op 1-1-2021: €0,27/m3 en op 1-1-2022 €1,31/m3; Electriciteit op 1-1-2021: €0,08 /kWh en op 1-1-2022: € 0,315 /kWh.
Ik zie ook nog 18,7ct leveringskosten per dag staan voor gas en voor electriciteit. Mis ik nog bepaalde lasten?
Rekening houdend met de compensatie voor iedereen + de compensatie voor mensen met het sociaal minimum. Hoeveel extra gaan mensen met een lager inkomen dan effectief betalen?

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste meneer/mevrouw,

Bedankt voor uw bericht. U mag altijd even uw contract en verbruiken naar ons doorsturen per mail. Dit kunt u dan versturen naar info@gaslicht.com.

Wij kijken dan uiteraard graag even met u mee.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: b. kamphuis ()

zelfde vraag:
Waarschijnlijk lever ik meer stroom volgend jaar dan dat ik gebruik.
Hoe pakt die belasting verlaging dan uit?
Afgelopen tijd de media gevolgd maar nergens heb ik hier iets over gelezen

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste meneer/mevrouw Kamphuis,

Bedankt voor uw reactie. Als u meer stroom terug levert dan verbruikt dan hoeft u geen energiebelasting te betalen. Mocht het zo zijn dat u er na aftrek van de teruglevering nog een verbruik overblijft dan betaalt u daar nu 15,04 cent per kWh voor en per 1 januari 8.14 cent.


Daarnaast wordt de vermindering energiebelasting van €558 verhoogt naar €824. Ondanks dat u meer stroom opwekt dan u verbruikt, heeft u wel recht op.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: V. Berg ()

Gaslicht.com:
De vermindering van € 824,... geldt voor iedereen, zegt u hierboven
Hoe werkt dit als ik pas begin mei 2022 overstap?
In 2022 heb ik dan dus te maken met 2 energieleveranciers.....
Kunt u dit a.u.b. uitleggen?

En wordt de € 824,... teruggave minder voor alleenstaanden die veel minder veebruiken??

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste meneer/mevrouw Berg,

Bedankt voor uw reactie. De vermindering energiebelasting is een bedrag wat per energiecontract uitgekeerd wordt per kalenderjaar. In uw geval zal u een gedeelte terug krijgen via het energiecontract dat u heeft lopen tot mei 2022, en de rest krijgt u terug in het nieuwe contract vanaf mei 2022.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: fam Brandhorst ()

en wij zijn inmiddels ook de klos. Welkom energie failliet en overgenomen door Eneco. van €340,- naar € 569.- per maand.
ze proberen je wel kapot te maken, toch?
heeft iemand nog een tip?

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste meneer/mevrouw Brandhorst,

Bedankt voor uw reactie. Wij kijken graag even mee wat in uw situatie de voordeligste oplossing zou zijn. U mag altijd contact met ons opnemen telefonisch (0342 - 411 350) of per mail (info@gaslicht.com).

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Lieuwe de Jong ()

Ik zat ook bij Welkom en voel me zwaar benadeeld. Hoever is de curator met het verkopen van het aangekochte gas van Welkom energie? Hiervan zouden de mensen van Welkom gecompenseerd kunnen worden.
Ook Eneco zijn geldwolven terwijl andere energie maatschappijen lagere tarieven hanteren gaan zij voor de hoofdprijs , schandalig vind ik het. Het verlies van Welkom komt voor mij op een bedrag inclusief de bonus op 800 euro. Ik ben alweer weg bij Eneco door de hogere tarieven ook zo,n 750 euro armer. Met elkaar ben ik nu al meer kwijt dan wat ik de laatste jaren kwijt was aan energiekosten. Eneco moet zich schamen . Al die mensen die een minimum inkomen hebben zijn nu zwaar de klos en Eneco verrijkt zich maar.

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste meneer/mevrouw De Jong,

Bedankt voor uw reactie. Het is inderdaad erg vervelend dat dit in de duurste tijd is gebeurt. Eneco heeft inderdaad hoge tarieven aangehouden. Dat komt omdat zij in een dure tijd extra stroom en gas moeten inkopen waardoor we dit terug zien aan de tarieven.

Goed dat u inmiddels bent overgestapt naar een andere leverancier.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Johan ()

Ik verkeer in in de trieste omstandigheden dat welkom-energie failliet is , ik ga nu van een maandbedrag van €148 naar €232. En dat met een minimum inkomen. Ik ben bij Welkom-energie terecht gekomen door over te stappen via gaslicht.com. Ik durf nu niet meer over te stappen via Gaslicht.com omdat er dus bedrijven bijstaan die op het randje van de afgrond zitten. Hoe kom ik nu weer aan een goedkopere energieleverancier????

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste Johan,

Bedankt voor uw reactie. Uiteraard begrijpen wij ook dat hiermee het vertrouwen in ons geschaad is, wat wij betreuren. Wij begrijpen dit gevoel in deze vervelende situatie.
Om over te gaan op een voordeliger tarief, zou u wel moeten overstappen. Uiteraard kijken wij graag even met u mee. U kunt altijd telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Als vergelijker vertrouwen we op de toezichthouder, de ACM is de partij die de solvabiliteit van energiebedrijven in de gaten houdt. De huidige extreme marktsituatie maakt dat proces bovendien nog flink uitdagender voor de ACM. Leveranciers hebben op 1 oktober j.l. de ACM moeten laten zien dat de leveringszekerheid voor de winter gewaarborgd is.

Zolang een leverancier een vergunning heeft en geen berisping krijgt van de ACM, gaan wij ervanuit dat de leverancier terecht haar vergunning heeft. Helaas zijn wij daar, net als de rest van de markt, afhankelijk van.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Alexandra ()

Mijn jaarcontract loopt tot juli. Ik betaal te veel per maand omdat ik dat een lekker spaarcentje vind voor de zomer. Liever terugkrijgen dan te veel betalen. Wat gebeurt er als mijn energieleverancier failliet gaat? Kan ik dan naar dat geld en de welkomstkorting fluiten?

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste Alexandra,

Bedankt voor uw reactie. Wij zouden aanraden om erg uit te kijken met het opbouwen van een spaarpotje via uw energieleverancier. Mocht de leverancier namelijk failliet gaan, is de kans groot dat u de te veel betaalde voorschotten niet meer terug ontvangt. Daarnaast zal de welkomstpremie ook niet meer uitgekeerd worden.

Ons advies zou daarom zijn, om het termijnbedrag te zetten op het bedrag waarmee de kosten gedekt zijn.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: I ()

Goede middag ,
Ik verkeer in in de trieste omstandigheden dat welkomenergie failliet is , ik heb hier een schade van van ong duiszend euro , ik ben bij welkom terecht gekomen door over te stappen via gaslicht . Com ,nu hoor ik dus niets van jullie om de mensen tegemoet te komen , ik zou dit heel graag anders zien , jullie raden het aan om naar welkom over te stappen ,maar zeggen niet dat het geen goede zaak is .
Groetv

Opmerking van de redactie op 24-12-2021
Beste meneer/mevrouw,

Bedankt voor uw reactie. Uiteraard begrijpen wij ook dat hiermee het vertrouwen in ons geschaad is, wat wij betreuren. Wij begrijpen dit gevoel in deze vervelende situatie.
Helaas kunnen wij als energievergelijker hierin niets betekenen, behalve meekijken wat nu het beste voor u is om te doen.

Wij vertrouwen de ACM erop dat zij energieleveranciers in de gaten houden. Dit is het enige wat wij kunnen doen omdat wij niet de mogelijkheden hebben om in de processen en inkoop van een energieleverancier inzicht te krijgen.

Mochten wij u kunnen helpen bij het vergelijker dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Rob Van Delft ()

Toch vreemd dat ik nu een termijn bedrag heb van 220 euro. Hiervan houd ik zelfs over. En eneco heeft voor mij een nieuw termijn bedrag voorgesteld van 400 euro.
Subsidie of niet, dat word een zware dobber. Tevens maar weer overgestapt.

Geplaatst door: A.M.Vianen ()

Ben zeer tevreden over uitvoerige toelichting !!

Geplaatst door: Rob Schlüter ()

Hartelijk dank voor uw verhelderende bijdrage. Mijn contract met Eneco (via Gaslicht.com) loopt af op 29 december 2021. Wat raadt u mij aan om nu te doen. Flexibel vrij en afwachten of ergens een nieuw contract?

Opmerking van de redactie op 23-12-2021
Beste meneer Schlüter,

Bedankt voor uw reactie. Op dit moment raden wij aan, als het kan, om even te blijven zitten in het variabele tarief. In januari zijn de nieuwe variabele tarieven bekend, dan is het goed om te kijken of overstappen naar een lager variabel tarief voordeliger is voor u.

Wanneer u ervoor kiest om tijdens de koude maanden over te stappen, dan is de kans groot dat u een afrekening krijgt waar u bij moet betalen. U verbruikt namelijk de meeste energie in de winter.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: A.W.Luigies-Boon ()

mijn vast contract loopt 16 febr.2022 bij af. Hoeveel weken heb ik nog te gaan voordat ik verander van leverancier? Wat is het beste.

Opmerking van de redactie op 23-12-2021
Beste meneer/mevrouw Luigies-Boon,

Bedankt voor uw reactie. Op dit moment raden wij aan om even niks te doen en in januari te kijken wat de variabele tarieven zijn geworden. Het is dan goed om te kijken of het loont om tijdelijk naar een ander variabel tarief over te stappen.

Wanneer u ervoor kiest om tijdens de koude maanden over te stappen, dan is de kans groot dat u een afrekening krijgt waar u bij moet betalen. U verbruikt namelijk de meeste energie in de winter. Desondanks loont het om zodra het weer kan over te stappen naar een lager tarief.

Een overstap neemt gemiddeld 4 tot 6 weken in beslag. Als u in het variabele tarief komt, kunt u maandelijks boetevrij overstappen.

Mochten er nog verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: H. Nijboer ()

Wij hebben zonnepanelen. De niet zelf gebruikte stroom van de zonnepanelen leveren we terug aan het net.
Wordt de vermindering energiebelasting berekend over het verbruik vóór teruglevering of over het verbruik ná teruglevering?

Opmerking van de redactie op 23-12-2021
Beste meneer Nijboer,

Bedankt voor uw reactie. De vermindering energiebelasting van €824,77 is een vast bedrag en is niet afhankelijk van uw verbruik of teruglevering. U zult dit bedrag terug vinden op de jaarafrekening volgend jaar.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Wim van der Wal ()

Goedemiddag,
Hoe werkt de teruglevering van zonnepanelen door op de teruggave?
Gr. W. vd W

Opmerking van de redactie op 23-12-2021
Beste meneer Van der Wal,

Bedankt voor uw reactie. De vermindering energiebelasting geldt voor iedereen met een stroomaansluiting.

Als u meer stroom teruglevert dan verbruikt, dan zult u de vermindering op de overheidsheffingen alleen merken in de vermindering energiebelasting.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: W.Enting ()

Fijn die rekentool voor 2022. Prima info. Nu weet ik waar we aan toe zijn.Bedankt.

Geplaatst door: Wim van der Wal ()

Goedemiddag,
Wordt mijn maandelijks incasso automatisch door de leverancier aangepast of moet ik dat zelf regelen?
Graag je reactie.
m.vr.gr. Wim

Opmerking van de redactie op 23-12-2021
Beste meneer Van der Wal,

Bedankt voor uw reactie. Ik durf niet te zeggen of de energieleveranciers de termijnbedragen automatisch gaan aanpassen als deze door de lagere belasting te hoog staat. Ik raad u daarom om het termijnbedrag zelf aan te passen.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: J. Kamerling ()

Net las ik jullie mailing over het hoe en waarom van de belasting vermindering op stroom volgend jaar
Allereerst dank voor de informatieve mail.
1 vraag blijft voor mij nog onbeantwoord:

Waarschijnlijk lever ik meer stroom volgend jaar dan dat ik gebruik.
Hoe pakt die belasting verlaging dan uit?
Afgelopen tijd de media gevolgd maar nergens heb ik hier iets over gelezen

met vr gr
Hans Kamerling

Opmerking van de redactie op 23-12-2021
Beste meneer Kamerling,

Bedankt voor uw reactie. De vermindering energiebelasting geldt voor iedereen die een stroomaansluiting heeft. Dit hangt niet af van de hoeveelheid stroom die u verbruikt of teruglevert. Het is één bedrag waar iedereen met een stroomaansluiting recht op heeft.

Omdat u meer stroom teruglevert dan dat u verbruikt, merkt u alleen iets van de verhoging van de vermindering energiebelasting. De verlaging op de energiebelasting voor stroom per kWh geldt dan niet voor u omdat u per saldo meer teruglevert en hier geen energiebelasting over betaalt.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Oostenbrug-bos ()

Ben 84 heb dus AOW en een pensioen.
Moet ik het aan vragen ,de korting?
Hoe zit dat..?
Groet,

Opmerking van de redactie op 23-12-2021
Beste meneer/mevrouw Oostenbrug-Bos,

Bedankt voor uw reactie. Ik raad u aan om contact op te nemen met uw gemeente. Zij kunnen u laten weten of u met een AOW en pension alsnog recht heeft op de €200,00 extra compensatie.

Met vriendelijke groet,
Marlies

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha
Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie