De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Op zondag nemen overstappers de tijd

Leestijd: 3 minuten

Zondag. Het is tegenwoordig voor veel mensen een dag voor energie vergelijken en de overstap naar een andere energieleverancier te regelen. En daar help ik ze bij!   Sinds deze zomer beman ik op zondagen de Servicedesk van Gaslicht.com. Super leuk en heel afwisselend. Ik zit die dag in mijn eentje achter de chat, de telefoon, de mail en de social media. De zondagen vliegen dan ook voorbij.

Vroege vogels, die overstappers

Soms begint het al direct ‘s ochtends vroeg om tien uur. De koffie staat nog maar net te pruttelen of de eerste overstappers hangen al aan de lijn. Maar meestal heb ik wel even de tijd om de overdracht door te lezen die mijn zaterdagcollega’s hebben achtergelaten. Moet ik nog mails beantwoorden van de dag ervoor, zijn er belangrijke aandachtspunten?

Uit eten van de overstap-besparing

Al vrij snel knipperen de meeste schermen. Via de chat wil iemand weten wat hij op jaarbasis bespaart als hij overstapt. Als blijkt dat het om 250 tot 300 euro gaat, wenst hij dat hij eerder was overgestapt. Daar hadden we lekker van uit eten gekund, springt tevoorschijn in mijn scherm. ‘Ik zie de uitnodiging wel verschijnen’, sluit ik het gesprek af met een knipoog.

Kom ik zonder stroom en gas te zitten?

Even later help ik iemand die zich zorgen maakt over de overstap. Ben ik dan een tijdje afgesloten? Wie levert mij dan in de tussentijd gas en stroom? Gelukkig kan ik deze vrouw geruststellen dat ze écht niet in het donker of in de kou komt te zitten. Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier gaat de levering van stroom en gas gewoon door. Je blijft klant bij de huidige energieleverancier tot het moment dat de nieuwe energieleverancier je overneemt. De overstap van energieleverancier is alleen een administratieve kwestie die de energiebedrijven onderling regelen. Daarom kan een overstap zonder knipperende lampen geregeld worden. Geef wel tijdig de meterstanden door wanneer daarom gevraagd wordt.

Vrouwen bellen vaker

Ze is niet de enige vrouw die vandaag belt. Sterker nog: op zondag zijn het voornamelijk dames die contact zoeken met Gaslicht.com, al merk ik soms dat op de achtergrond een partner meeluistert of meepraat.

Nieuwe woning

Zondag is voor veel mensen ook de dag waarop er minder geklust wordt, bijvoorbeeld in de nieuwe woning. Dan worden andere regeldingen gedaan. “Kan ik ook een energieleverancier via Gaslicht.com regelen voor mijn nieuwe huis?” is daarom  een veelvoorkomende vraag. Dit kan uiteraard. Na het uitzoeken van het contract kan op het aanmeldformulier aangegeven worden dat het om een verhuizing gaat. Er wordt dan een nieuw contract voor de nieuwe woning afgesloten. Met als belangrijke tip dat de beller zelf nog de energieleverancier van de oude woning moet opzeggen, kan ook deze persoon tevreden verder met klussen.

Ontspannen

Dat maak je doordeweeks - als ik soms inval bij drukte, vakanties of ziekte - niet zo snel mee. En zo zijn er meer verschillen. Bellers zijn in het weekend over het algemeen wat meer ontspannen. Ze hebben de tijd en stellen ook uitgebreidere vragen. Ik help ze bijvoorbeeld vaak ‘live’ door het volledige overstapproces.

Weekend

Voor ik het weet is het vijf uur. Snel nog even de overdracht maken, de lichten uit en dan naar huis: voor mij is het weekend nu ook écht begonnen! Morgen staan mijn collega’s van 8.30 tot 22.00 uur weer voor je klaar. Samen staan wij 7 dagen per week voor je klaar om al je overstapvragen te beantwoorden!

Op zondag nemen overstappers de tijd
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 14 juli 2021

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.
Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie