De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Coolblue Energie

Coolblue Energie reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over Coolblue Energie? Lees hier de Coolblue Energie ervaringen en reviews. Is Coolblue Energie uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Coolblue Energie achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

56% van 18 klanten beveelt aan.
33% misschien 11% niet

In december 2021 neemt Coolblue alle lopende contracten van GreenNL over.

Aangezien het enkel om een naamswijziging gaat, maar het bedrijf achter beide merken hetzelfde is, ziet u hier ook oudere klantervaringen die nog over GreenNL zijn geschreven.

Klantervaringen over Coolblue Energie

3
Overstapproces
5,0
Duurzaamheid
5,0
Prijsstelling
2,0
Facturering
5,0
Online dienstverlening
2,0
Klantenservice
2,0
Klachtenafhandeling
2,0
Willem 27-5-2022 - 11:29
Overgestapt via Gaslicht.com

Beloofd maandbedrag is met ruim €100 hoger terwijl het exacte verbruik is opgegeven

  • App voor verbruik etc. Ipv maandelijks een mailtje.
9
Overstapproces
9,0
Facturering
8,0
Prijsstelling
9,0
Klantenservice
9,0
Duurzaamheid
9,0
Online dienstverlening
9,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Iris Buysse 25-5-2022 - 11:18
Overgestapt via Gaslicht.com

Vlotte overstap, alles werd geregeld, duidelijke informatie

  • Overzichtelijk, duidelijk, alles wordt geregeld
  • Helaas is energie momenteel nou eenmaal erg prijzig, maar dit zou het enige zijn.
8
Duurzaamheid
8,0
Overstapproces
9,0
Online dienstverlening
5,0
Prijsstelling
8,0
Facturering
8,0
stijn hagenaars 21-5-2022 - 21:18
Overgestapt via Gaslicht.com

Geen app voor verbruik, aanpassen van maandbedrag etc. Alles via de website

10
Online dienstverlening
10,0
Overstapproces
10,0
Prijsstelling
10,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Oscar Mignosi 18-5-2022 - 08:22
Overgestapt via Gaslicht.com

Makkelijk overstappen, goede prijs

8
Klachtenafhandeling
8,0
Klantenservice
8,0
Facturering
8,0
Online dienstverlening
9,0
Overstapproces
8,0
Prijsstelling
9,0
Duurzaamheid
8,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Ben 18-5-2022 - 08:19
Overgestapt via Gaslicht.com

Prettig en betaalbaar.

  • Betaalbaar en grote bekende aanbieder.
  • Heeft nog geen app om inzicht te krijgen in je energieverbruik. Volgens mij zijn ze hier wel mee bezig.
7
Prijsstelling
7,0
Facturering
6,0
Online dienstverlening
6,0
Overstapproces
7,0
Klantenservice
7,0
Duurzaamheid
7,0
C 17-5-2022 - 15:29
Overgestapt via Gaslicht.com

Heel bewust een contract afgesloten met een specifiek berekend verbruik en een daaruit voortvloeiend termijnbedrag. Vervolgens hanteert Coolblue een ander termijnbedrag dan wat is afgesloten (lager in dit geval), omdat zij zelf een inschatting maken. Dit vind ik raar: iets anders doen dan wat ik zelf zwart op wit via Gaslicht heb afgesloten. Inmiddels na de eerste termijn het bedrag handmatig teruggezet op het juiste bedrag.

Verder ben ik nog steeds onaangenaam verrast over het gegeven dat notabene een elektronicazaak geen app heeft. Hierdoor kan ik niet realtime mijn verbruik inzien, noch überhaupt in een app mijn verbruik inzien en aanpassingen doen. Dit kan alleen via een website. Bijzonder in 2022 - helemaal als je Coolblue hebt als leverancier.

Tot slot kreeg ik een mail met mijn inloggegevens en vervolgens een mail dat het een fout was, terwijl dit het niet was. Enigszins warrige communicatie dus.

Los van bovenstaande (mijn inziens) belangrijke verbeterpunten, heb ik vooralsnog verder geen klachten. Hopelijk pakt Coolblue een en ander gauw op en wordt de dienstverlening verder geoptimaliseerd en neemt daarmee het gebruiksgemak fors toe. Tarieven verder relatief gezien netjes en fijne, groene opties.

8
Facturering
8,0
Prijsstelling
8,0
Duurzaamheid
8,0
Klantenservice
9,0
Online dienstverlening
8,0
Overstapproces
8,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Ben Radoux 17-5-2022 - 08:12
Overgestapt via Gaslicht.com

Goede prijs voor gas en elektra in deze onzekere tijden. Bonus maakt de overstap nog aantrekkelijker.

  • Leidschendam
  • Leidschendam
8
Facturering
8,0
Prijsstelling
8,0
Duurzaamheid
8,0
Online dienstverlening
9,0
Overstapproces
9,0
Klantenservice
8,0
Karin 16-5-2022 - 20:35
Overgestapt via Gaslicht.com

Goede prijs kwaliteitsgarantie

  • Makkelijk overzicht in prijsvergelijking
8
Klantenservice
8,0
Facturering
8,0
Prijsstelling
7,0
Duurzaamheid
8,0
Overstapproces
8,0
Online dienstverlening
8,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Michiel 15-5-2022 - 11:54
Overgestapt via Gaslicht.com

Prima overstap zonder problemen

  • Informatie
  • Geen
8
Duurzaamheid
8,0
Overstapproces
8,0
Prijsstelling
8,0
Facturering
8,0
Catharina 13-5-2022 - 11:02
Overgestapt via Gaslicht.com

Beetje vroeg om nu al een review te moeten schrijven, ik heb nog maar één keer betaald en het contract gekregen, heb dus geen ervaring met andere zaken.

  • geen
  • geen

Eerdere jaren

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie