Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken
Coolblue Energie

Coolblue Energie reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over Coolblue Energie? Lees hier de Coolblue Energie ervaringen en reviews. Is Coolblue Energie uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Coolblue Energie achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

Het voordeligste actiepakket van Coolblue Energie!
Duurzaamheid stroom
Groene stroom NL
Duurzaamheid gas
CO2-gecompenseerd gas
76% van 38 klanten beveelt aan.
13% misschien 11% niet

In december 2021 neemt Coolblue alle lopende contracten van GreenNL over.

Aangezien het enkel om een naamswijziging gaat, maar het bedrijf achter beide merken hetzelfde is, ziet u hier ook oudere klantervaringen die nog over GreenNL zijn geschreven.

Klantervaringen over Coolblue Energie

10
Overstapproces
10,0
Prijsstelling
10,0
Duurzaamheid
10,0
Facturering
10,0
Klantenservice
10,0
Online dienstverlening
10,0
Ik raad Coolblue Energie aan
D Koudijzer 18-7-2024 - 11:34
Overgestapt via Gaslicht.com

Mooie prijs

  • Snel geregeld
  • Geen
8
Duurzaamheid
8,0
Facturering
7,0
Prijsstelling
8,0
Overstapproces
10,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Fred 16-7-2024 - 08:54
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap prima geregeld. Maar berekening termijnbedrag erg vreemd: ik had via gaslicht een maandbedrag van €155 berekend gekregen. Het termijnbedrag van CoolBlue was maar liefst €241, dat is 55% hoger! Ik snap dat de korting pas aan het eind verrekend wordt, maar die korting is echt geen €1000 per jaar, wat ik nu extra zou moeten betalen. Ik kon het termijnbedrag terugzetten naar maximaal € 190. Nog steeds te hoog, maar prima, dan sparen we wat extra's.

  • Naadloze overstap. Goed geïnformeerd.
  • Termijnbedrag veel en veel te hoog t.o.v. aanbieding op gaslicht.
9
Prijsstelling
9,0
Online dienstverlening
9,0
Overstapproces
9,0
Duurzaamheid
9,0
Facturering
9,0
Klantenservice
9,0
Klachtenafhandeling
9,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Bert Wermer 16-7-2024 - 08:38
Overgestapt via Gaslicht.com

Probleemloze overgang naar de nieuwe leverancier

  • Verbeterde prijs
  • Geen
10
Klantenservice
10,0
Duurzaamheid
10,0
Klachtenafhandeling
10,0
Facturering
10,0
Overstapproces
10,0
Prijsstelling
10,0
Online dienstverlening
10,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Bastian Hecker 15-7-2024 - 11:32
Overgestapt via Gaslicht.com

Fijne overstap, goede prijs, goed inzicht in de app

  • Coolblue app.
5
Duurzaamheid
5,0
Facturering
1,0
Klantenservice
7,0
Prijsstelling
7,0
Klachtenafhandeling
6,0
Online dienstverlening
6,0
Overstapproces
5,0
FW 14-7-2024 - 18:25
Overgestapt via Gaslicht.com

Ik heb het energiecontract voor mijn moeder van 80 aangevraagd. Het is bij het aanvragen niet duidelijk gemaakt dat het rekeningnummer gebruikt voor de eenmalige iDeal betaling vervolgens ook het rekeningnummer is waar de maandelijkse voorschotten van worden geïncasseerd. Mijn moeder heeft geen iDeal zoals velen van deze leeftijd en Coolblue sluit hiermee een bevolkingsgroep uit.
Na contact met de klantservice is duidelijk geworden dat dit niet eenvoudig kan worden aangepast. Je zult dit als klant zelf moeten oplossen.

  • Zorg dat de automatische incasso op een andere manier wordt geregeld en niet via iDeal.
9
Online dienstverlening
9,0
Overstapproces
9,0
Prijsstelling
9,0
Facturering
9,0
LLB Vogelaar 13-7-2024 - 20:19
Overgestapt via Gaslicht.com

Dew ervaring die ik tot nu toe heb bestaat uit een contractbevestiging en een mailtje met de ingangsdatum. Dus de cijfers gaan over het feit dat alles probleemloos is overgezet en de leverantie is begonnen. Alleen de meterstanden van de overgang zijn niet van de ingangsdatum contract maar van twee of drie dagen eerder. En naar de volging van de meterstanden heb ik nog nie gekeken want dat doe ik altijd op de eerste dag van een nieuwe maand. Tevens om te vergelijken met mijn dagelijkse notering.

  • nog geen idee
  • nog geen idee
8
Facturering
9,0
Overstapproces
9,0
Duurzaamheid
8,0
Klantenservice
8,0
Prijsstelling
9,0
Online dienstverlening
8,0
Henk Koster 12-7-2024 - 08:59
Overgestapt via Gaslicht.com

Goede prijs en duidelijke communicatie, geen aparte energie-app.

  • Aparte app voor energie zou heel prettig zijn.
  • In de Coolblue app wordt nu geen onderscheid gemaakt tussen normaal en dal en dat is heel vervelend.
9
Facturering
9,0
Prijsstelling
9,0
Overstapproces
9,0
LLB Vogelaar 10-7-2024 - 09:11
Overgestapt via Gaslicht.com

Tot nu toe is alles prima verlopen. Een paar dagen voor de overstapdatum kreeg ik bericht dat alles met de vorige energieleverancier was geregeld. Binnen 48 uur na ingang had ik de eindafrekening van de vorige leverancier al binnen en geruisloos nam ik energie van Coolblue Energy af. Door mijn eigen energie administratie zag ik wel dat de meterstanden van twee dagen voor de eind- / begindatum waren gebruikt.

  • De muisstille overgang die probleemloos is verlopen
  • Tot nu toe geen
9
Online dienstverlening
9,0
Klantenservice
9,0
Klachtenafhandeling
9,0
Prijsstelling
9,0
Facturering
9,0
Overstapproces
9,0
Duurzaamheid
9,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Van Dijk 10-7-2024 - 08:10
Overgestapt via Gaslicht.com

Het is super gegaan om over te stappen!

  • Prima geregeld en overzichtelijk, alleen mis ik soms in mn gebruik dagen!!!
  • Niet alle dagen verbruik te zien
8
Duurzaamheid
7,0
Overstapproces
8,0
Facturering
8,0
Online dienstverlening
8,0
Prijsstelling
8,0
Ik raad Coolblue Energie aan
Wouter Harmsen 9-7-2024 - 16:29
Overgestapt via Gaslicht.com

Gaslicht vroeg mij om een review te schrijven omdat ik via hun site ben overgestapt van Greenchoice naar Coolblue Energie. Eigenlijk is dat nu nog niet mogelijk omdat ik pas een week geleden ben overgestapt. Wat ik wel kan zeggen is dat de overstap probleemloos is verlopen.

  • Coolblue Energie is goedkoper dan Greenchoice op dit moment voor mij. Allebei groene stroom.
  • Tot nu toe geen, maar na een week is dat niet te beoordelen.
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.