Genomineerd voor 2022!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 Disk Edition (t.w.v. 500 euro)
  • Een bioscoopabonnement voor een jaar (t.w.v. 200 euro) voor Vue of Pathé
  • Smartwatch (Apple SE, Samsung Galaxy Watch5 of vergelijkbaar t.w.v. 300 euro)
  • Tweehonderd euro shoptegoed
  • 2x Instax Mini met fotopapier
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Pure Energie

Pure Energie reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over Pure Energie? Lees hier de Pure Energie ervaringen en reviews. Is Pure Energie uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Pure Energie achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

81% van 16 klanten beveelt aan.
19% misschien 0% niet

Klantervaringen over Pure Energie

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Facturering
5,0
Klachtenafhandeling
2,0
Klantenservice
5,0
Overstapproces
5,0
Prijsstelling
3,0
Duurzaamheid
6,0
Online dienstverlening
6,0
v Dam 14-8-2022 - 19:18

Ze schrijven dat je kunt salderen op enkeltarief, maar dat is niet zo. Heb je bv veel daltarief gebruikt en heb je normaaltarief over kun je dit helaas niet met elkaar salderen. Bv je hebt 1000 kWh over bij normaaltarief en je komt 1000 KWh tekort bij daltarief dan kun je dit niet salderen. Als je schrijft dat je zowel op enkeltarief als op dubbeltarief kunt salderen lijkt mij dat je dit niet netjes doet. Ik begrijp wel dat enkeltarief dan iets hoger is dan het gemiddelde van dal- en normaaltarief maar dit weegt dan ruimschoots op omdat je bij volledig salderen geen Energiebelasting en ODE hoeft te betalen bij gesaldeerde kWh.
De prijzen zijn invergelijkinging met andere leveranciers ook hoog, terwijl je maar relatief weinig terugkrijgt als je teruglevert.

  • Ze zijn wel redelijk goed telefonisch bereikbaar en reageren wel op mailtjes (kan wel sneller).
  • Ze hadden mij eerst verkeerd ingelicht en nadat ik het daarna nogmaals vroeg, vertelde ze dat een collega een fout had gemaakt
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klantenservice
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Online dienstverlening
1,0
Facturering
1,0
Overstapproces
1,0
Duurzaamheid
1,0
Prijsstelling
1,0
Gedupeerde 6-7-2022 - 07:17

Pure Energie weten wel te declareren maar geven niets aan de Netbeheerder door. Dit is consumenten bedriegen. Waar nu zij zelf voor de kosten nu moeten opdraaien.
Dus hou Pure Enerie in de gaten met hun hoge kosten.

  • Geen
  • De consument beter gaan behandelen en door geven aan de Netbeheerder waar zij doen leveren.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling
1,0
Onbekend 30-6-2022 - 21:40

Onjuiste info, weinig kennis, verkeerde voorlichting , snelle verkoper praat etc

  • Niets
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Klantenservice
10,0
Prijsstelling
1,0
Duurzaamheid
10,0
Online dienstverlening
10,0
Overstapproces
10,0
Facturering
10,0
Klachtenafhandeling
5,0
Ben Viskil 9-6-2022 - 18:19

Ik ben half mei veranderd van leverancier Pure-energie en overgestapt naar een ander nadat ik een onderzoek had gelezen over de terugleververgoeding van aanbieders. Ik ontving bij Pure Energie vanaf het begin contract 7 cent per KW voor teruglevering, ook na diverse prijsverhogingen. De afname prijs verhogen is geen probleem, de terugleververgoeding er mee in de pas laten lopen echter wel, goed verdienmodel Pure Energie!!.....
De overheid geeft als advies aan leveranciers een redelijke vergoeding, dat doet Pure Energie dus zeker niet!!!

  • Klantenservice vriendelijk
  • Terugleververoeding aanpassen met de kostprijs per KW conform de adviezen van de overheid zodat een redelijke vergoeding wordt betaald. Wat nu gebeurd is een heel goedkoop inkoopmodel, commercieel natuurlijk héél interessant..... voor Pure- Energie dan welteverstaan....Jammer dat de consument hiervan de dupe is
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Overstapproces
10,0
Klantenservice
10,0
Facturering
10,0
Duurzaamheid
10,0
Online dienstverlening
10,0
Prijsstelling
6,0
Ik raad Pure Energie aan
Paul Flentge 6-3-2022 - 11:58

De leverancier levert duurzame energie van wind en zon en compenseert CO2 vanwege het gas.

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Prijsstelling
9,0
Duurzaamheid
9,0
Facturering
9,0
Overstapproces
9,0
Online dienstverlening
9,0
Klantenservice
9,0
Ik raad Pure Energie aan
Fam Enting 6-1-2022 - 15:36

In juni 2021 ben ik overgestapt naar Pure Energie. Ruim voordat de gekte rondom de prijzen losbarstte.

  • De overstap verliep vlekkeloos. Online kan je het maandbedrag eenvoudig bijstellen. Wel zo handig gezien ik zonnepanelen heb en ik de warme maanden zelfvoorzienend ben. Dan is het fijn dat ik bijna niets hoef te betalen.
  • Hele vriendelijke klantenservice, erg fijn.
  • Een app zou wel handig zijn.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Klantenservice
6,0
Online dienstverlening
6,0
Klachtenafhandeling
6,0
Duurzaamheid
10,0
Facturering
8,0
Yolanda 5-11-2021 - 07:39

Heel fijn om bij een echt groene energiemaatschappij te zitten!!!

  • De administratie mbt de jaarafrekening is erg slecht. Van de 5 jaar nu al het 4e jaar een foute jaarafrekening ontvangen. 2 jaar van mijn 3 jarige contract is de actiekorting er niet afgehaald. Zojuist voor het 3e jaar maar 11 termijnbedragen benoemd ipv 12 waardoor ik zogenaamd veel meer moet bijbetalen dan in werkelijkheid. Echt goed checken dus als je klant bent!
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
6
Prijsstelling
7,0
Overstapproces
7,0
Klantenservice
7,0
Online dienstverlening
7,0
Klachtenafhandeling
3,0
Duurzaamheid
3,0
Facturering
7,0
Steef 3-9-2021 - 02:59

Ik ben een jaar geleden juist klant geworden omdat pure energie zich inzet voor zo schoon mogelijke energie en "als schoonste uit de bus" komt. Totdat je je gaat verdiepen in de materie en er achter komt wat voor verschrikkelijke op geld beluste wereld er achter die "schone schijn" zit en maatschappelijke betrokkenheid ver te zoeken is.

Het is net alsof je kleding koopt bij een bedrijf dat zich voordoet als braafste jongetje van de klas en op hun website schermt met MVO certificaten, en er achter komt dat ze de kleding moedwillig zo goedkoop mogelijk inkopen van Aziatische boevenfirma's dit de kleding mbv kinderen en dwangarbeid heeft vervaardigd.

Met een vergelijkbaar contrast kijk ik de manier waarop juist dit soort zwaar over-gesubsidieerde bedrijven, zo veel mogelijk windmolens, zeer dicht bij woonwijken plaatst en op geen enkele manier bereid is water bij de wijn te doen of het gesprek aan te gaan. Ja... wel op papier, maar niet op het moment dat ik als klant het gesprek aan wilt gaan en mijn stem wil laten horen. De projecten waar pure in investeert, behoort tot de meest dominante en meest omstreden projecten die je tegen kunt komen.

Ik wil nog steeds graag een energie leverancier die zich echt inzet voor een beter milieu, zichtbaar en merkbaar investeert in duurzame projecten, maar zich bovenal inspant om dit op een manier te doen die echt maatschappelijk verantwoord is.

  • De prijs, maar die komt met name door subsidie tot stand, dus dat betalen we met zn allen uiteindelijk zelf.
  • Echte groene stroom leveren zonder wind op land vlak bij woonwijken. Pas dan ben je maatschappelijk verantwoord bezig. Meedelen in de winst terwijl je daar slapeloze nachten voor terug krijgt is onder de streep een groot verlies.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Klantenservice
10,0
Facturering
9,0
Online dienstverlening
10,0
Duurzaamheid
10,0
Prijsstelling
8,0
Overstapproces
9,0
Ik raad Pure Energie aan
Remi Buijvoets 2-9-2021 - 08:15

Ik ben nu meer dan 2 jaar klant bij Pure Energie, en dat bevalt erg goed! Ze zijn goed bereikbaar, ook telefonisch. De reden dat ik voor Pure Energie heb gekozen is omdat ze écht groen en duurzaam zijn. Ze werken niet via groencertifaten of andere methoden om stroom 'groen te wassen'. Stroom van Pure Energie is echt groen, uitsluitend opgewerkt met eigen windmolens en zonnepanelen.

  • (Eén van de ) meest groene energieleverancier van Nederland
  • Goede klantenservice
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Prijsstelling
10,0
Klantenservice
10,0
Overstapproces
10,0
Klachtenafhandeling
10,0
Online dienstverlening
10,0
Facturering
10,0
Duurzaamheid
10,0
Ik raad Pure Energie aan
wim klunnen 30-12-2020 - 22:13

Pure groene energie. Nu gaat mijn zonneenegie naar andere groene verbruikers

  • Alles zeer vlot verlopen en ook een vergissing zeer coulant aangepast.
  • Geen

Eerdere jaren

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie