De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

ACM tikt opnieuw energieleveranciers op vingers

door Jeanet Woldring

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft opnieuw energieleveranciers op de vingers getikt vanwege onjuiste informatie op de websites. Het gaat om Gewoon Energie en Energieflex. ACM dwong de bedrijven op last van een dwangsom de informatie aan te passen. Het derde bedrijf had de informatie over netbeheerkosten op tijd aangepast en wordt niet bij naam genoemd.

Eind vorig jaar waarschuwde ACM dat aanbieders de informatieverstrekking op orde moest hebben en dat hier op zou worden gehandhaafd. In dat kader zijn eerder vier en nu drie bedrijven op de vingers getikt.

Goed kunnen vergelijken

ACM-bestuurslid Anita Vegter noemt het 'teleurstellend' dat er nu weer energiebedrijven zijn die zich niet aan de regels houden. 'Duidelijke informatie is essentieel voor consumenten om te kunnen vergelijken en een keuze te kunnen maken', zegt Vegter.  

Website wederverkoper offline

Gewoon Energie informeerde volgens de toezichthouder de consument niet duidelijk dat het bedrijf optreedt als wederverkoper voor energieleverancier Anode. Ook gaf het verkeerde informatie over de bedenktijd voor consumenten die een contract afsluiten. De site van Gewoon Energie is inmiddels offline gehaald.

Onduidelijk over netbeheerkosten en bedenktijd

Energieflex was onduidelijk over de netbeheerkosten die alle consumenten moeten betalen. Het bedrijf informeerde daarnaast niet duidelijk over de bedenktermijn.

Aanbod op Maat

Ook voldeed de rekenmodule van Energieflex niet aan het zogenaamde Aanbod op Maat, waarmee consumenten kunnen berekenen wat ze gaan betalen op basis van hun verbruik. Om ervoor te zorgen dat Energieflex de informatie aanpast, heeft ACM een last onder dwangsom opgelegd. Het bedrijf heeft de opgedragen wijzigingen inmiddels doorgevoerd.

Het derde bedrijf vermeldde de netbeheerkosten ook niet goed. Dit bedrijf heeft de informatie op verzoek van ACM tijdig aangepast waardoor een last onder dwangsom niet nodig was.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2015
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie