De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM tikt opnieuw energieleveranciers op vingers

door Jeanet Woldring

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft opnieuw energieleveranciers op de vingers getikt vanwege onjuiste informatie op de websites. Het gaat om Gewoon Energie en Energieflex. ACM dwong de bedrijven op last van een dwangsom de informatie aan te passen. Het derde bedrijf had de informatie over netbeheerkosten op tijd aangepast en wordt niet bij naam genoemd.

Eind vorig jaar waarschuwde ACM dat aanbieders de informatieverstrekking op orde moest hebben en dat hier op zou worden gehandhaafd. In dat kader zijn eerder vier en nu drie bedrijven op de vingers getikt.

Goed kunnen vergelijken

ACM-bestuurslid Anita Vegter noemt het 'teleurstellend' dat er nu weer energiebedrijven zijn die zich niet aan de regels houden. 'Duidelijke informatie is essentieel voor consumenten om te kunnen vergelijken en een keuze te kunnen maken', zegt Vegter.  

Website wederverkoper offline

Gewoon Energie informeerde volgens de toezichthouder de consument niet duidelijk dat het bedrijf optreedt als wederverkoper voor energieleverancier Anode. Ook gaf het verkeerde informatie over de bedenktijd voor consumenten die een contract afsluiten. De site van Gewoon Energie is inmiddels offline gehaald.

Onduidelijk over netbeheerkosten en bedenktijd

Energieflex was onduidelijk over de netbeheerkosten die alle consumenten moeten betalen. Het bedrijf informeerde daarnaast niet duidelijk over de bedenktermijn.

Aanbod op Maat

Ook voldeed de rekenmodule van Energieflex niet aan het zogenaamde Aanbod op Maat, waarmee consumenten kunnen berekenen wat ze gaan betalen op basis van hun verbruik. Om ervoor te zorgen dat Energieflex de informatie aanpast, heeft ACM een last onder dwangsom opgelegd. Het bedrijf heeft de opgedragen wijzigingen inmiddels doorgevoerd.

Het derde bedrijf vermeldde de netbeheerkosten ook niet goed. Dit bedrijf heeft de informatie op verzoek van ACM tijdig aangepast waardoor een last onder dwangsom niet nodig was.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie