Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

'Energieleverancier over 10 jaar overbodig'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bijna één op de vijf Nederlanders denkt over tien jaar zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend Nederlanders in opdracht van energieleverancier Eneco. Vooral de provincie Overijssel is positief gestemd. Daar denkt 23 procent in 2025 zelfvoorzienend te zijn. Noord-Hollanders geloven er niet zo in.

Smarthome technologie

Nederlanders denken dat de opkomst van 'smarthome technologie' een belangrijke rol speelt bij het zelf opwekken van energie. Ruim een derde geeft aan dat smarthome technologie daarbij kan helpen. Voorbeeld is een elektrische auto die optimaal gebruik maakt van de vraag en het aanbod van energie. Nog eens 70 procent is van mening dat zij slimmer met energie kunnen omgaan door gebruik van smarthome technologie.

Veranderende rol energieleveranciers

'Op dit moment is maar een klein percentage van de Nederlandse huishoudens zelfvoorzienend op het gebied van energie', vertelt Erik van Engelen, directeur Consumenten bij Eneco. 'Wij verwachten dat dit percentage de komende tien jaar stijgt. Daardoor verandert onze rol drastisch. 

Toon

Eneco zit midden in de transitie naar een bedrijf dat de klant diensten biedt om zelf energie op te wekken en energieverbruik te verminderen. Met de intelligente thermostaat Toon, die ook voor klanten zonder energiecontract met Eneco beschikbaar is, wil het bedrijf een impuls geven aan de groei van domotica. 
Toon moet de centrale cockpit worden die apparaten in huis aanstuurt: pas opladen of aanzetten als de zon schijnt of de stroomprijs laag is.

Slimme thermostaten vergelijken

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.