De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Energieleverancier over 10 jaar overbodig'

door Jeanet Woldring

Bijna één op de vijf Nederlanders denkt over tien jaar zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend Nederlanders in opdracht van energieleverancier Eneco. Vooral de provincie Overijssel is positief gestemd. Daar denkt 23 procent in 2025 zelfvoorzienend te zijn. Noord-Hollanders geloven er niet zo in.

Smarthome technologie

Nederlanders denken dat de opkomst van 'smarthome technologie' een belangrijke rol speelt bij het zelf opwekken van energie. Ruim een derde geeft aan dat smarthome technologie daarbij kan helpen. Voorbeeld is een elektrische auto die optimaal gebruik maakt van de vraag en het aanbod van energie. Nog eens 70 procent is van mening dat zij slimmer met energie kunnen omgaan door gebruik van smarthome technologie.

Veranderende rol energieleveranciers

'Op dit moment is maar een klein percentage van de Nederlandse huishoudens zelfvoorzienend op het gebied van energie', vertelt Erik van Engelen, directeur Consumenten bij Eneco. 'Wij verwachten dat dit percentage de komende tien jaar stijgt. Daardoor verandert onze rol drastisch. 

Toon

Eneco zit midden in de transitie naar een bedrijf dat de klant diensten biedt om zelf energie op te wekken en energieverbruik te verminderen. Met de intelligente thermostaat Toon, die ook voor klanten zonder energiecontract met Eneco beschikbaar is, wil het bedrijf een impuls geven aan de groei van domotica. 
Toon moet de centrale cockpit worden die apparaten in huis aanstuurt: pas opladen of aanzetten als de zon schijnt of de stroomprijs laag is.

Slimme thermostaten vergelijken

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie