De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energierekening sportclubs fors omlaag

door Jeanet Woldring

ledverlichtingGoed nieuws voor sportverenigingen die willen investeren in zonnepanelen, zonneboilers, dubbel glas of LED verlichting: vanaf 4 januari 2016 is er een speciale subsidiepot voor beschikbaar. Een club die bijvoorbeeld 10.000 euro uittrekt voor duurzame maatregelen, krijgt daarvan 3000 euro terug. 

Energierekening sportclubs fors omlaag

De energierekening van sportverenigingen kan volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) fors omlaag. Om de  verduurzaming van de sportwereld te stimuleren, biedt de overheid nu een  aantrekkelijke subsidie. Op onder meer zonneboilers, zonnepanelen, LED verlichting en isolatie krijgt een sportclub 30% subsidie. Heeft de club vooraf een energiescan laten maken, dan wordt de subsidie verhoogd met 500 euro. De zonnepanelen-op-sportveldsportclub moet zelf minimaal 3000 euro investeren in duurzame maatregelen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Duurzaamheid

De subsidieregeling draagt bij aan het doel voor energiebesparing, zoals afgesproken in het Nationaal Energie-Akkoord. Het beschikbare subsidiebudget voor 2016 is 6 miljoen euro.

Groene euro's

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland die de subsidieregeling uitvoert, is de gemiddelde energierekening van een sportvereniging 10 tot 20% van de begroting. Een hoop winst te behalen dus!  Een subsidie aanvraag kan vanaf 4 januari 2016 digitaal ingediend worden via eLoket.

Uw clubkas + uw eigen portemonnee spekken + duurzaam bezig zijn? Lees hoe dat kan

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie