Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energierekening sportclubs fors omlaag

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

ledverlichtingGoed nieuws voor sportverenigingen die willen investeren in zonnepanelen, zonneboilers, dubbel glas of LED verlichting: vanaf 4 januari 2016 is er een speciale subsidiepot voor beschikbaar. Een club die bijvoorbeeld 10.000 euro uittrekt voor duurzame maatregelen, krijgt daarvan 3000 euro terug. 

Energierekening sportclubs fors omlaag

De energierekening van sportverenigingen kan volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) fors omlaag. Om de  verduurzaming van de sportwereld te stimuleren, biedt de overheid nu een  aantrekkelijke subsidie. Op onder meer zonneboilers, zonnepanelen, LED verlichting en isolatie krijgt een sportclub 30% subsidie. Heeft de club vooraf een energiescan laten maken, dan wordt de subsidie verhoogd met 500 euro. De zonnepanelen-op-sportveldsportclub moet zelf minimaal 3000 euro investeren in duurzame maatregelen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Duurzaamheid

De subsidieregeling draagt bij aan het doel voor energiebesparing, zoals afgesproken in het Nationaal Energie-Akkoord. Het beschikbare subsidiebudget voor 2016 is 6 miljoen euro.

Groene euro's

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland die de subsidieregeling uitvoert, is de gemiddelde energierekening van een sportvereniging 10 tot 20% van de begroting. Een hoop winst te behalen dus!  Een subsidie aanvraag kan vanaf 4 januari 2016 digitaal ingediend worden via eLoket.

Uw clubkas + uw eigen portemonnee spekken + duurzaam bezig zijn? Lees hoe dat kan

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.