Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

Netbeheerder Enexis meeste aansluitingen zonnepanelen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Enexis heeft de 100.000e particuliere zonnepaneleninstallatie binnen haar verzorgingsgebied aangesloten. Daarmee heeft Enexis van alle netbeheerders het grootste aantal particuliere aansluitingen met zonnepanelen. De provincie Groningen is volgens de netbeheerder de hardste groeier. Dat komt voor een groot deel door de aardbevingsubsidie.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat Enexis in Groningen zelfs al tegen problemen met het elektriciteitsnet aanloopt. 'Ze leveren soms zoveel stroom tegelijk dat de metingen niet altijd goed gaan', aldus de krant. Enexis gaat daarom op wijk- en buurtniveau extra investeringen doen om de stroomtoevoer te verwerken. Daarnaast wordt er zo veel mogelijk gestuurd op slimme oplossingen om vraag en aanbod beter te kunnen sturen.

In totaal leveren alle particuliere zonnepanelensystemen samen ongeveer 500 MW aan vermogen. Dat is voldoende om een jaar lang ongeveer 225.000 huishoudens van stroom te kunnen voorzien. Dat is een gebied ter grootte van ongeveer twee maal de stad Groningen. Netbeheerder Enexis is de eerste die deze mijlpaal bereikt. 

De laatste maanden heeft met name in Groningen een sterke groei plaatsgevonden van het aantal zonnepanelensystemen. Dit is deels te verklaren door de vergoeding die beschikbaar is gesteld voor energiebesparende maatregelen voor elf gemeenten binnen het aardgaswinningsgebied. 

Volgens de Groningse gedeputeerde Nienke Homan hebben inmiddels 7000 gezinnen een beroep op de Groningse aardbevingsubsidie gedaan om zonnepanelen aan te schaffen. Homan: 'Onze ambitie met energietransitie is hoog, het liefst zien we dat alle inwoners van Groningen op termijn geen energierekening meer hebben. Een belangrijke bijdrage hieraan kunnen mensen zelf leveren door energie te besparen en zelf duurzame energie te gaan opwekken. Ik ben blij dat de subsidieregeling in dit gebied zo'n belangrijke bijdrage levert aan de sterke groei van zonnepanelen in onze provincie'.​

Verzorgingsgebied Enexis

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.