De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

NLE geeft klanten 1 uur na aanmelding hoogte termijnbedrag

door Jeanet Woldring 1 reactie

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) geeft haar nieuwe klanten sinds kort binnen een uur na aanmelding de hoogte van het maandelijks te betalen termijnbedrag door. NLE heeft hiermee naar eigen zeggen de primeur in de Nederlandse energiemarkt.

‘Binnen de energiemarkt is het gebruikelijk om pas meerdere weken na het afsluiten van een energiecontract te weten wat er maandelijks zal worden afgeschreven’, zegt Olaf Ouwerkerk, sinds begin van dit jaar actief als ‘Voice of the Customer’ bij NLE. ‘Heel vreemd eigenlijk.’ 

‘We weten de achterliggende technische redenen uiteraard. Vroeger kreeg je als leverancier pas weken na de switch de data van de klant. Dit is nu niet meer uit te leggen. En wij vinden dat als we iets niet uit kunnen leggen, we het ook helemaal niet moeten willen uitvoeren.’

Transparantie en duidelijkheid

NLE doorbreekt met de nieuwe dienst de ‘traditie’ en berekent voortaan direct na aanmelding het termijnbedrag. Binnen een uur ontvangt de klant het energiecontract met daarbij de maandelijkse kosten. De vernieuwing vindt NLE passen bij haar missie om meer transparantie en duidelijkheid te brengen in de energiemarkt.

Aanbod op Maat

NLE zegt een van de pleitbezorgers te zijn geweest voor het 'Aanbod op Maat'. Dat is per 1 juli 2015 ingegaan en moet zorgen voor persoonlijkere, begrijpelijkere en daardoor beter vergelijkbare energiecontracten.

Meer weten over het termijnbedrag (voorschot)?

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Berend ()

Ik ben pas overgestapt naar Energiedirect en kreeg vrijwel direct een bevestiging met daarin ook de hoogte van mijn termijnbedrag. Mijn moeder overgezet naar Essent en daar kregen we ook gelijk bevestiging met termijnbedrag. Hoezo heeft NLE dus een primeur?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie