Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NLE geeft klanten 1 uur na aanmelding hoogte termijnbedrag

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) geeft haar nieuwe klanten sinds kort binnen een uur na aanmelding de hoogte van het maandelijks te betalen termijnbedrag door. NLE heeft hiermee naar eigen zeggen de primeur in de Nederlandse energiemarkt.

‘Binnen de energiemarkt is het gebruikelijk om pas meerdere weken na het afsluiten van een energiecontract te weten wat er maandelijks zal worden afgeschreven’, zegt Olaf Ouwerkerk, sinds begin van dit jaar actief als ‘Voice of the Customer’ bij NLE. ‘Heel vreemd eigenlijk.’ 

‘We weten de achterliggende technische redenen uiteraard. Vroeger kreeg je als leverancier pas weken na de switch de data van de klant. Dit is nu niet meer uit te leggen. En wij vinden dat als we iets niet uit kunnen leggen, we het ook helemaal niet moeten willen uitvoeren.’

Transparantie en duidelijkheid

NLE doorbreekt met de nieuwe dienst de ‘traditie’ en berekent voortaan direct na aanmelding het termijnbedrag. Binnen een uur ontvangt de klant het energiecontract met daarbij de maandelijkse kosten. De vernieuwing vindt NLE passen bij haar missie om meer transparantie en duidelijkheid te brengen in de energiemarkt.

Aanbod op Maat

NLE zegt een van de pleitbezorgers te zijn geweest voor het 'Aanbod op Maat'. Dat is per 1 juli 2015 ingegaan en moet zorgen voor persoonlijkere, begrijpelijkere en daardoor beter vergelijkbare energiecontracten.

Meer weten over het termijnbedrag (voorschot)?

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Berend ()

Ik ben pas overgestapt naar Energiedirect en kreeg vrijwel direct een bevestiging met daarin ook de hoogte van mijn termijnbedrag. Mijn moeder overgezet naar Essent en daar kregen we ook gelijk bevestiging met termijnbedrag. Hoezo heeft NLE dus een primeur?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.