Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
 • Installatie binnen 6 weken
 • Zekerheid door 25 jaar garantie
 • Historisch snelle terugverdientijd

Waarom is dit het moment voor de aanschaf van zonnepanelen?

door Sinie Oskam 1 reactie Leestijd: 4 minuten

terugverdientijd-zonnepanelen-klein.pngInmiddels liggen ze overal. Op daken van huizen, grotere gebouwen en in weilanden. Heeft u nog geen zonnepanelen, maar overweegt u deze aan te schaffen? Dan is nu wel het moment om dit te doen. Waarom? Daar zijn een paar redenen voor.   

Terugverdientijd zonnepanelen 

In de media is vooral aandacht voor de gasprijs, maar de stroomprijs is met dezelfde vaart gestegen de afgelopen maanden. Beide bevinden zich momenteel op recordhoogte. Met zonnepanelen bespaart u op de kosten van stroom. Met de huidige torenhoge tarieven is de terugverdientijd een stuk sneller.   

Berekening

We berekenen de terugverdientijd op basis van de zonnepanelen van Gaslicht.com: 

 • 10 panelen van Qcells (Power), op een schuin dak met een netto investering van € 4567 en een verwachte opwek van 3330 kWh per jaar. 
 • 10 panelen van Sunpower (Power Plus), op een schuin dak met een netto investering van € 5926 en een verwachte opwek van 3420 kWh per jaar. 
 • 10 panelen van Sunpower (Power Premium), op een schuin dak met een netto investering van € 6776 en een verwachte opwek van 3600 kWh per jaar. 

terugverdientijdvisualfinal-min.png

Wanneer we uitgaan van een realistisch stroomtarief van € 0,25 tot € 0,32 per kWh is de terugverdientijd zo’n 4 tot 5 jaar. Het laagste stroomtarief van energieleveranciers op Gaslicht.com is momenteel € 0,54 per kWh (peildatum 23-3-'22). U ziet dat de terugverdientijd dan nog maar zo’n 2,5 tot 3,5 jaar is! En wist u dat de garantietermijn op zonnepanelen inmiddels kan oplopen tot 40 jaar? Dus ook nadat u uw zonnepanelen heeft terugverdiend, kunt u er nog jarenlang van profiteren.

Salderingsregeling 

Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom te leveren, want u mag die stroom wegstrepen (salderen) tegen de stroom die u afneemt van uw energieleverancier. Tegen hetzelfde tarief inclusief alle belastingen. Als u jaarlijks meer stroom levert dan afneemt, dan krijgt u een lagere vergoeding voor het ‘teveel’ dat u produceert. Deze zogeheten terugleververgoeding verschilt per energieleverancier en soms zelfs per contract. De hoogte van deze terugleververgoeding mag de energieleverancier zelf vaststellen. Als u (te) veel stroom opwekt, is het de moeite waard om een energieleverancier te zoeken met een hoog teruglevertarief. Er zit namelijk veel verschil in. Uit ons overzicht blijkt dat het momenteel varieert 5 ct per kWh tot 11 cent excl. btw.  Sommige leveranciers betalen het 'kale' leveringstarief.

Afbouw salderingsregeling uitgesteld

De overheid wil deze salderingsregeling op de schop gooien. Het plan was dat per 1 januari 2023 elk jaar minder gesaldeerd mag worden, in stapjes van 9 procent. Hierdoor loopt de terugverdientijd iets op, dus hoe eerder u zonnepanelen neemt, des te meer kunt u nog van een groot deel van de salderingsregeling gebruikmaken. 

Vertraging nieuwe regeling 

Door de lange kabinetsformatie heeft de uitvoering van het wetsvoorstel echter vertraging opgelopen. Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten heeft laten weten dat de ingangsdatum van 1 januari 2023 niet behaald kan worden en komt voor de zomer met een aangepast wetsvoorstel. Hij zal daarbij ook de eventuele stimulering van thuisbatterijen meenemen. Dat betekent dat als u nu zonnepanelen aanschaft, u nog langer kunt profiteren van volledige saldering. En de jaren daarna volgens de huidige plannen nog van hoge salderingspercentages gebruik kunt maken.

Nu zonnepanelen kopen en snel profiteren 

Als u zonnepanelen overweegt, dan is dus nu het moment om te profiteren van de snellere terugverdientijd en de bestaande salderingsregeling. Dus hoe eerder, hoe beter. Wist u dat u tegenwoordig ook via Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe kunt aanschaffen? Wij hebben een selectie van de beste zonnepanelen tegen scherpe tarieven. 

Waarom kiezen voor Zonnepanelen Zonder Gedoe van Gaslicht.com?   

 • Wij hebben al voor u vergeleken — Voor elk budget een A-kwaliteit systeem tegen een scherpe prijs  
 • Klaar voor de toekomst — Thuisbatterij kan worden aangesloten voor stroomopslag   
 • Persoonlijk contact en maatwerk — Van A tot Z helpen we u met de juiste keuzes   
 • Volledige betrouwbaarheidsgarantie — Tot 40 jaar garantie op product en vermogen   
 • Btw teruggave regelen wij — Geen gedoe, de aanvraag bij de Belastingdienst pakken wij voor u op   

Via Gaslicht.com regelt u zonnepanelen snel en zonder gedoe! Bekijk ons aanbod.  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 25 april 2023

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is sinds 2013 werkzaam voor Gaslicht.com vanuit Amersfoort. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven, momenteel als Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Reacties (1)

Geplaatst door: Havelaar ()

Levensgevaarlijk!! https://nos.nl/artikel/2461037-tientallen-ongelukken-bij-installatie-van-zonnepanelen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.
Navigatie