Genomineerd voor 2023!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
 • Playstation 5 (t.w.v. 550 euro)
 • 2x Philips XL airfyer (t.w.v. 300 euro)
 • Ninja Creami ijsmaker (t.w.v. 250 euro)
 • Skydive (t.w.v. 200 euro)
 • 5x Air up starterspakket
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen Zonder Gedoe

Nu met
cashback
Zonnepanelen in 3 stappen
 • Installatie binnen 6 weken
 • Zekerheid door 40 jaar garantie
 • Historisch snelle terugverdientijd

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Bekijk uw advies in een paar kliks

Bespaar fors op uw energierekening

Zonnepanelen zijn vanwege het rendement en de terugverdientijd op dit moment een interessante investering. Met de huidige tarieven van energieleveranciers heeft u de panelen in maximaal 4 tot 7 jaar terugverdiend. Daarnaast bespaart u elk jaar honderden euro’s op uw energierekening.

Zonnepanelen kopen zonder zorgen

Met Zonnepanelen Zonder Gedoe koopt u zonnepanelen die passen bij uw situatie. Gaslicht.com heeft de beste zonnepanelen voor u vergeleken en regelt het van A tot Z. Zo maken wij het aanschaffen van zonnepanelen kinderlijk eenvoudig. Daarnaast draagt u ook nog eens bij aan een beter klimaat. Als u een aanvraag doet, volgt er een adviesgesprek. Dit adviesgesprek is net als de offerte volledig vrijblijvend. 

Zonnepanelen bij Gaslicht.com

Zonnepanelen kopen
Waarom zonnepanelen kopen via Gaslicht.com?
 • Wij hebben al voor u vergeleken — Voor elk budget een AAA-kwaliteit systeem
 • Klaar voor de toekomst — Thuisbatterij kan worden aangesloten voor stroomopslag
 • Persoonlijk contact en maatwerk — Van A tot Z helpen we u met de juiste keuzes
 • Volledige betrouwbaarheidsgarantie — Tot 40 jaar garantie op product en vermogen
Sunpower Bekijk onze zonnepanelen leveranciers
Klanten over Zonnepanelen Zonder Gedoe
"Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van dienstverlening van Gaslicht.com. Het gehele traject, van offerte tot en met oplevering, verliep correct en plezierig. De hele keten was goed geïnformeer...
"Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van dienstverlening van Gaslicht.com. Het gehele traject, van offerte tot en met oplevering, verliep correct en plezierig. De hele keten was goed geïnformeerd, er was een goede samenwerking tussen projectbegeleiding en uitvoering en ook de nazorg is zorgvuldig. Kortom, wij hebben klantgerichte vakmensen bezig gezien die trots zijn op wat ze leveren."
"Vanaf het eerste contact met Gaslicht.com hebben jullie mij met de aanschaf van zonnepanelen heel goed geholpen. Echt “ zonder gedoe” zoals jullie schrijven in de advertentie. Er kwamen twee ...
"Vanaf het eerste contact met Gaslicht.com hebben jullie mij met de aanschaf van zonnepanelen heel goed geholpen. Echt “ zonder gedoe” zoals jullie schrijven in de advertentie. Er kwamen twee nette installateurs die keurig hebben gewerkt en meegedacht. Ik ben heel tevreden en voorbereid op de toekomst."
"Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden."
"Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden."

Veelgestelde vragen

over zonnepanelen
Heeft investeren in zonnepanelen zin als de salderingsregeling wordt afgeschaft?

Ja, zonnepanelen zijn hoe dan ook een goede investering. Op dit moment is de salderingsregeling nog steeds van kracht. De Eerste Kamer heeft nog niet gestemd over het voorstel om deze regeling af te bouwen. Nu de Eerste Kamer na de verkiezingen opnieuw is geïnstalleerd is het nog niet zeker of het wetsvoorstel aangenomen wordt en de salderingsregeling daadwerkelijk afgebouwd wordt (peildatum 25-08-2023). Als dat wel gebeurt, is de terugverdientijd van zonnepanelen volgens MilieuCentraal 7 tot 8 jaar. Zonnepanelen zijn dus in alle gevallen een goede investering.  

Hoe zit het met de brandveiligheid van zonnepanelen?

Zonnepanelen met micro-omvormers zijn de veiligste optie. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Als gelijkstroom door de kabels over het dak loopt, kan dit in sommige gevallen leiden tot een zogeheten vlamboog, en kan er brand ontstaan. Bij wisselstroom geldt dit niet. Micro-omvormers zetten de opgewekte gelijkstroom meteen om in wisselstroom. Daardoor loopt er geen gelijkstroom maar wisselstroom over het dak naar de meterkast. 

Is het in verhouding goedkoper om meer zonnepanelen te kopen?

Ja, het is relatief goedkoper om een grotere set zonnepanelen te kopen. Hoe meer zonnepanelen u koopt, des te goedkoper elk afzonderlijk paneel is. De prijs per paneel is bij een set van 6 zonnepanelen ongeveer € 800 inclusief installatie. Als u 18 zonnepanelen koopt, is de prijs per paneel ongeveer € 650 euro. Daarnaast is het goedkoper om alle panelen in één keer te laten plaatsen, in plaats van in etappes. Op die manier bespaart u op installatiekosten.

Werken mijn zonnepanelen als het energienet in Nederland overbelast is?

Consumenten hebben hier relatief weinig last van. Het is vooral hinderlijk voor bedrijven. Nederlandse consumenten hebben veel rechten. Bij een overbelast energienet (netcongestie) moet de netbeheerder voor uitbreiding in de straat zorgen. De meeste netcongestie vindt plaats rond 12 uur ‘s middags. De rest van de dag doen de zonnepanelen het gewoon. De meeste mensen zijn op dit tijdstip niet thuis. Bent u wel thuis en dreigt het net vol te raken? Dan kunt u het beste zo veel mogelijk eigen stroom verbruiken, bijvoorbeeld door de wasmachine aan te zetten of uw elektrische auto of thuisbatterij op te laden. 

Hoeveel zonnepanelen moet ik aanschaffen?

De kosten en opbrengst van zonnepanelen hangen af van het aantal panelen dat u op uw dak legt. U kunt bepalen aan de hand van uw budget hoeveel panelen er op uw dak passen of hoeveel stroom u wilt opwekken. Wij raden u aan ongeveer hetzelfde aantal kWh op te wekken als uw verbruik. Op uw energierekening kunt u zien hoeveel kWh u in een jaar verbruikt. Gaat u komende jaren meer stroom verbruiken door de aanschaf van een elektrische auto of warmtepomp? Houd hier dan rekening mee.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wat de beste zonnepanelen zijn, is voor iedereen verschillend. Er spelen meerdere factoren mee. Hier moet u bij de aanschaf goed op letten. Wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk zonnepanelen aanschaffen? Dan zijn de goedkoopste panelen de beste. Gaat u liever voor het hoogst mogelijke rendement? Kies dan het meest efficiënte paneel. Naast zonnepanelen moet u ook de juiste omvormer kiezen. Een verkeerd gekozen omvormer kan uw rendement aanzienlijk verminderen. U kunt zonnepanelen vergelijken op Gaslicht.com.

De kosten van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is een slimme investering in duurzame stroom. U gaat meteen besparen op uw energienota door de groene stroom die u opwekt. Zonnepanelen kosten inclusief omvormer en installatie een paar duizend euro. De prijs van zonnepanelen hangt onder meer af van het merk, het opwekvermogen en de grootte. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tijd gestegen. Gemiddeld kost een set van 10 zonnepanelen € 7500, inclusief omvormer en volledige installatie. Zonnepanelen zijn uiteindelijk nog steeds een goede investering, ook als de salderingsregeling afgeschaft wordt. Bovendien zijn zonnepanelen duurzaam, want u bespaart met 10 panelen zo'n 1000 kilo CO2-uitstoot per jaar.


De terugverdientijd van zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen is onder meer afhankelijk van het stroomtarief van uw energieleverancier. Op dit moment worden er weer (vaste) contracten aangeboden met een stroomprijs onder de prijsplafondprijs, dus onder de 40 cent per kWh. Wanneer we uitgaan van een stroomtarief van € 0,40 per kWh is de terugverdientijd zo’n 4 tot 5 jaar. Uw stroomprijs kan lager of hoger zijn. Wist u dat de garantietermijn op zonnepanelen inmiddels kan oplopen tot 40 jaar? Dus ook nadat u uw zonnepanelen heeft terugverdiend, kunt u er nog jarenlang van profiteren.

De nieuwste generatie zonnepanelen hebben een dermate hoge opbrengst per paneel. Hierdoor kunt u met 9 of 10 panelen prima het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een gemiddeld huishouden opwekken. Afhankelijk van het tarief van uw energieleverancier wordt de terugverdientijd bepaald. 

zzg-terugverdientijd-juli-2023-1.png


Dakgeschiktheid

De meeste Nederlandse daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Voor een optimale prestatie zijn de richting en helling van het dak belangrijk. Ook schaduwdichtheid en beschikbare ruimte spelen een rol. Zonnepanelen op een schuin dak op het zuiden vangen de meeste zon op en geven de hoogste stroomopbrengst. Maar ook een dak op het oosten en westen is vaak geschikt. Zonnepanelen op een schuin dak leveren meer op dan panelen op een plat dak. Schaduw heeft ook invloed op de stroomopbrengst van uw panelen. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor: geef elk paneel een eigen omvormer (micro-omvormers).  Gaat u zonnepanelen kopen? Check dan hoeveel plek u heeft voor de panelen. Een nieuw zonnepaneel is gemiddeld 176 bij 104 centimeter groot.

De richting van het dak is minder belangrijk bij een plat dak. Vaak worden de panelen gericht naar het zuiden, want dan vangen ze de meeste zon. Maar de zonnepanelen kunnen alle kanten op richten. Bij een plat dak moet u er wel rekening mee houden dat er minder panelen op het dak passen. Dit komt omdat de panelen zelf ook schaduw creëren. Over het algemeen heeft u zo’n 2,3 m² dak nodig per m² paneel. Gaat u zonnepanelen kopen voor uw dakkapel? Dan is het goed om te weten wat de draagkracht is van het dakkapel zodat u weet hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden.

Invloed richting en helling bij zonnepanelen
(bron: Milieu Centraal)


De levensduur van zonnepanelen

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Daarmee zijn zonnepanelen een duurzame investering waar u lang plezier van heeft. Het aantal levensjaren van zonnepanelen kunt u verlengen door ze goed te onderhouden en schoon te houden.


Btw terugvragen

Vanaf 1 januari 2023 heeft het kabinet de belasting op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief daalt dan van 21% naar 0%. Dit geldt alleen voor zonnepanelen die worden geplaatst op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een garage. Particulieren hoeven dus de belasting niet meer terug vragen bij de Belastingdienst.


Aanpassingen in de meterkast

Voor het terugleveren van zonne-energie moet uw aansluiting zwaar genoeg zijn en moet u een meter hebben die geschikt is voor terugleveren. De omvormer moet altijd op een aparte groep worden aangesloten. Het kan dus zijn dat hiervoor aanpassingen in de meterkast nodig zijn.

Gaat u niet meer dan 4500 Wp aan zonnepanelen aansluiten? Dan kunt u de omvormer zonder problemen installeren in uw meterkast. Maar is dit meer? Dan kan het zijn dat u een zwaardere hoofdaansluiting nodig heeft. Een 1-faseaansluiting is geschikt voor een klein huishouden met een paar zonnepanelen. Plaatst u meer dan 12 zonnepanelen? Dan heeft u een 3-fasenaansluiting nodig. Wij kunnen u hierin adviseren, mocht u er niet uitkomen. 


Zonnepanelen verzekeren

De zonnepanelen zijn bevestigd aan uw dak. Deze wordt daardoor standaard meeverzekerd in uw opstalverzekering. U dient, na de installatie, dit nog wel bij uw verzekeringsmaatschappij door te geven. Bent u niet zeker of uw huidige verzekeraar de beste voor u is bij deze nieuwe situatie? Dan helpen onze collega's van Poliswijzer.nl u graag met het optimaal verzekeren van de zonnepanelen en de woning.


Losse zonnepanelen

Tenzij u zelf de benodigde kennis heeft op het gebied van elektra kunt u beter geen losse zonnepanelen kopen om zelf te installeren. Het installeren van zonnepanelen is vrij ingewikkeld en niet zonder risico’s. U kunt dit beter aan een erkende installateur overlaten.

Komt u er niet helemaal uit? Onze zonnepanelen-experts staan dagelijks klaar om u van persoonlijk advies te voorzien.


Meer informatie over zonnepanelen


Geactualiseerd: vrijdag 15 september 2023
Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.
Navigatie