De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energie vergelijken

  • Vergelijken via Gaslicht.com is kinderlijk eenvoudig. U kunt in een paar stappen honderden euro's besparen. In onze energievergelijker vult u uw gegevens in zoals uw postcode huisnr, en het energieverbruik per jaar. Mocht u uw energieverbruik niet weten, dan kunt u de grootte van uw huishouden opgeven. We maken dan een schatting van uw jaarverbruik. Daarna krijgt u een overzicht van de beste energieleveranciers en het tarief dat zij op basis van de opgegeven gegevens berekenen. Hierbij wordt het voordeligste energiecontract als eerste getoond.

  • Wij onderhandelen dagelijks om u de beste energiedeal te kunnen geven. Deze beste deals en exclusieve deals bevatten vaak scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies. Deze ontvangt u vaak niet bij de energieleverancier zelf. Daarnaast brengt Gaslicht.com de verschillende energiecontracten zorgvuldig voor u in kaart. Hierin maakt u zelf uw eigen keuzes zodat u een passend nieuwe energiecontract vindt. Ook kunt u via Gaslicht.com eenvoudig de verschillende energieleveranciers vergelijken én profiteren van de beste energiedeal. Gedurende de looptijd van het energiecontract is de energieleverancier uw aanspreekpunt. Maar komt u er toch onverhoopt niet uit bij de leverancier? Dan kunt u altijd op ons terugvallen.

  • Na het maken van een energievergelijking kunt u via Gaslicht.com een nieuw energiecontract aanvragen bij uw huidige energieleverancier. Via de aanmeldknop komt u bij het aanmeldingsformulier. Wanneer u dit formulier invult en verstuurt met een geldig e-mailadres, zullen wij uw overstap verder regelen. Afhankelijk van uw huidige contract is de overstap naar uw nieuwe leverancier binnen 6 weken gerealiseerd. Uw nieuwe leverancier zegt dan uw oude leverancier op. Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom en gas ontvangen.

  • Gaat u verhuizen en weet u niet precies wat u moet doen met uw huidige energiecontract? Een nieuw huis betekent zo goed als zeker een ander energieverbruik. Een verhuizing is daarom een goed moment om energieleveranciers te vergelijken om te zien of u niet te veel betaalt. Uw nieuwe woning kan bovendien voorzien zijn van zonnepanelen, andere isolatie of een ander energielabel.

  • Een vaak gehoord argument is: 'Waarom zou ik energietarieven vergelijken, de gas- en stroomtarieven zijn toch bij alle energiebedrijven hetzelfde?' Nou, niet dus. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 bepalen energieleveranciers zélf de prijs voor gas en stroom en l lopen de verschillen op tot wel honderden euro's op jaarbasis. Het vergelijken van energie loont dus wel degelijk!

  • Steeds meer consumenten stappen over naar een andere energieleverancier. In 2020 waren dat ruim 1,7 miljoen huishoudens, een nieuw record. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Zij hebben zich gerealiseerd dat overstappen loont en er op die manier veel geld bespaard kan worden. Het bespaarbedrag op dit moment ligt op gemiddeld 147 euro. Dit verschilt per huishouden.

    Inmiddels is slechts 26% van alle consumenten nog nooit overgestapt van energieleverancier. In de afgelopen drie jaar is meer dan de helft (53%) van de consumenten ten minste één keer overgestapt van hun huidige leverancier of energiecontract. Klanten kunnen het hele jaar door overstappen. Hierdoor worden energieleveranciers gedwongen om lage energietarieven aan te houden.

Ontdek hoeveel u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie