Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energie vergelijken

  • Na het maken van een energievergelijking kunt u via Gaslicht.com uw nieuwe contract aanvragen. Wanneer u het aanmeldformulier invult en verstuurt, zullen wij uw overstap verder regelen. Uw nieuwe leverancier regelt de opzegging van uw huidige contract. Zij nemen dus contact op met uw huidige energieleverancier. De overstap duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. In die periode blijft u gewoon stroom en gas ontvangen.

  • De energiecontracten op Gaslicht.com bevatten scherpe actietarieven en vaak hoge kortingen. Deze ontvangt u niet bij de energieleverancier zelf. Daarnaast brengt Gaslicht.com de energiecontracten zorgvuldig in kaart. Hierin maakt u zelf uw eigen keuzes. Ook kunt u via Gaslicht.com eenvoudig de verschillende leveranciers vergelijken én profiteren van de beste energiedeal.

  • Gaat u verhuizen en weet u niet precies wat u moet doen met uw huidige energiecontract? Een nieuw huis betekent zo goed als zeker een ander energieverbruik. Een verhuizing is daarom een goed moment om energieleveranciers te vergelijken om te zien of u niet te veel betaalt. Uw nieuwe woning kan bovendien voorzien zijn van zonnepanelen, andere isolatie of een ander energielabel.

  • Een vaak gehoord argument is: 'Waarom zou ik energietarieven vergelijken, de gas- en stroomtarieven zijn toch bij alle energiebedrijven hetzelfde?' Nou, niet dus. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 bepalen energieleveranciers zélf de prijs voor gas en stroom en lopen de verschillen op tot wel honderden euro's op jaarbasis. Energietarieven vergelijken loont dus wel degelijk!

  • Het prijsplafond blijft gelden als u overstapt naar een andere energieleverancier. Uw huidige en uw nieuwe leverancier passen dan in 2023 allebei een deel van het prijsplafond en verbruiksplafond toe op uw energierekening. Bij de verdeling is er rekening mee gehouden dat er in de winter meer energie wordt verbruikt dan in de zomer. Hoeveel gas en stroom u bij de verschillende leveranciers mag verbruiken tegen het maximale tarief van het prijsplafond, hangt dus af van wanneer u overstapt. 

    Voorbeeld 
    U stapt op 1 oktober over naar een andere leverancier. U mag van 1 januari tot en met 30 september 766 m³ gas en 1971 kWh stroom verbruiken tegen het tarief van het prijsplafond. Is het verbruik in deze periode hoger? Dan geldt daarvoor het tarief uit het contract.  Van oktober tot en met december mag u nog 434 m³ gas en 929 kWh stroom gebruiken tegen het tarief van het prijsplafond. Het maakt daarbij niet uit hoe hoog het verbruik was vóór de energierekening.   In totaal kunt u dus 1200 m³  gas en 2900 kWh stroom gebruiken voor het tarief van het prijsplafond.  

Ontdek of u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.