Genomineerd voor 2022!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
 • Playstation 5 Disk Edition (t.w.v. 500 euro)
 • Een bioscoopabonnement voor een jaar (t.w.v. 200 euro) voor Vue of Pathé
 • Smartwatch (Apple SE, Samsung Galaxy Watch5 of vergelijkbaar t.w.v. 300 euro)
 • Tweehonderd euro shoptegoed
 • 2x Instax Mini met fotopapier
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Energie vergelijken

 • Wij onderhandelen dagelijks om u de beste energiedeal te kunnen geven. Deze beste deals en exclusieve deals bevatten vaak scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies. Deze ontvangt u vaak niet bij de energieleverancier zelf. Daarnaast brengt Gaslicht.com de verschillende energiecontracten zorgvuldig voor u in kaart. Hierin maakt u zelf uw eigen keuzes zodat u een passend nieuw contract vindt. Ook kunt u via Gaslicht.com eenvoudig de verschillende leveranciers  vergelijken én profiteren van de beste energiedeal. Gedurende de looptijd van het energiecontract is de energieleverancier uw aanspreekpunt. Maar komt u er toch onverhoopt niet uit bij de leverancier? Dan kunt u altijd op ons terugvallen.

 • Na het maken van een energievergelijking kunt u via Gaslicht.com uw nieuwe contract aanvragen. Via de aanmeldknop komt u bij het aanmeldingsformulier. Wanneer u dit formulier invult en verstuurt met een geldig e-mailadres, zullen wij uw overstap verder regelen. Wij zeggen het contract bij uw huidige energieleverancier op. Afhankelijk van uw huidige contract is de overstap naar uw nieuwe leverancier binnen 6 weken gerealiseerd. Uw nieuwe leverancier zegt dan uw oude leverancier op. Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom en gas ontvangen.

 • Gaat u verhuizen en weet u niet precies wat u moet doen met uw huidige energiecontract? Een nieuw huis betekent zo goed als zeker een ander energieverbruik. Een verhuizing is daarom een goed moment om energieleveranciers te vergelijken om te zien of u niet te veel betaalt. Uw nieuwe woning kan bovendien voorzien zijn van zonnepanelen, andere isolatie of een ander energielabel.

 • Een vaak gehoord argument is: 'Waarom zou ik energietarieven vergelijken, de gas- en stroomtarieven zijn toch bij alle energiebedrijven hetzelfde?' Nou, niet dus. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 bepalen energieleveranciers zélf de prijs voor gas en stroom en lopen de verschillen op tot wel honderden euro's op jaarbasis. Energietarieven vergelijken loont dus wel degelijk!

 • In de periode van 1 april 2021 tot en met 31 maart 2022 zijn bijna 1,2 miljoen huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

  Inmiddels is slechts 31% van alle consumenten nog nooit overgestapt van energieleverancier. In de afgelopen drie jaar is minder dan de helft (43%) van de consumenten ten minste één keer overgestapt van hun huidige leverancier of energiecontract.

Ontdek of u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie