Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Terugleverkosten

  • De meeste leveranciers rekenen met schalen, die gekoppeld zijn aan de hoeveelheid teruglevering. Hoe meer stroom zonnepaneeleigenaren terugleveren, des te meer ze moeten betalen. Sommige leveranciers rekenen met hogere vaste leveringskosten i.p.v. terugleverkosten.

  • Terugleverkosten zijn kosten die u betaalt voor stroom die u teruglevert aan het net. Het gaat hierbij bij de meeste leveranciers om álle stroom die u opwekt, maar niet direct verbruikt. Dus niet alleen om het deel dat overblijft na salderen.  Bij BudgetEnergie werkt het anders. Zij rekenen alleen met de teruglevering die u kunt wegstrepen tegen uw verbruik. Zij rekenen dus niet met de totale teruglevering.
     

  • Vandebron was in 2023 de eerste leverancier die terugleverkosten in rekening bracht. Vanaf de zomer 2024 hanteren nagenoeg alle leveranciers terugleverkosten. En wie nog geen terugleverkosten berekent, vraagt hogere vaste leveringskosten aan huishoudens met zonnepanelen. Hier vindt u per leverancier een actueel overzicht van de heffingen of andere maatregelen voor zonnepaneelbezitters die in de vergelijker van Gaslicht.com staan.

Ontdek of u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.