Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Overstappen via internet

  • Stilzwijgende verlenging mag, maar alleen als het contract daarbij wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd heeft geen einddatum en loopt door totdat u het zelf opzegt. De opzegtermijn is maximaal 30 dagen.

    Let op: Is uw energiecontract stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd, dan mag de energieleverancier geen opzegvergoeding vragen bij een overstap naar een nieuwe leverancier.

  • Zodra uw energiecontract voor bepaalde tijd afloopt, verandert het automatisch in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kunt u -met inachtneming van de opzegtermijn- ieder moment kosteloos  opzeggen. Deze contracten hebben variabele tarieven en zijn over het algemeen duurder.  We adviseren dan ook om twee maanden voor het eind van uw energiecontract opnieuw te vergelijken en zo mogelijk over te stappen op een bepaalde tijd contract (bijv. jaarcontract) met actietarieven.

  • Wie via internet een energiecontract afsluit, kan binnen 14 dagen besluiten dat hij/zij het energiecontract toch niet wil. De bedenktijd gaat in op het moment dat men het contract ontvangt.

Ontdek of u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.