De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Onafhankelijk energietarieven vergelijken

Op Gaslicht.com kunt u gratis en snel de beste energieleverancier vinden voor uw situatie. Onze energievergelijker is betrouwbaar en 100% onafhankelijk. Wij maken de energiemarkt inzichtelijk door objectief en onafhankelijk alle energieleveranciers op zowel prijs als kwaliteit te vergelijken. Hoe komt u erachter of u teveel betaalt bij uw huidige energieleverancier én hoe vindt u de goedkoopste energieleverancier? 

100% onafhankelijk energietarievenonafhankelijk-energietarieven-vergelijken.png vergelijken

Als u de goedkoopste energieleverancier zoekt, dan kunt u via onze energievergelijker onafhankelijk energietarieven vergelijken. Al sinds de oprichting in 2003 is Gaslicht.com 100% onafhankelijk. Dat wil zeggen dat wij aan geen enkele energieleverancier ondergeschikt of onderworpen zijn. Geen van de energieleveranciers hebben invloed op de vergelijker. We tonen ook energiecontracten van aanbieders die niet via Gaslicht.com zijn af te sluiten. 

Hoe compleet is de energievergelijker?

Via onze energievergelijker vindt u een nagenoeg compleet aanbod van de markt. Wij nemen uitsluitend aanbiedingen op in onze vergelijking waarvan de tarieven transparant gepubliceerd zijn op de site van de energieleverancier. Op die manier vindt u bij ons altijd een onafhankelijke en actuele vergelijking waardoor u tot een weloverwogen keuze kunt komen. Wederverkopers worden niet opgenomen, omdat zij geen programmaverantwoordelijkheid dragen. 

Hoe actueel zijn de energietarieven?

Dagelijks actualiseren we de energietarieven en indien noodzakelijk zelfs meerdere keren per dag. Doordat energieleveranciers de volgorde in de ranking niet kunnen beïnvloeden, staat het voor u voordeligste energiecontract altijd bovenaan in de resultaten. Als u uw  jaarverbruik invult, wordt er standaard op prijs gesorteerd. Dat wil zeggen de goedkoopste energiepakketten komen bovenaan. In slechts een paar klikken vergelijkt u eenvoudig het aanbod en krijgt u een advies op maat. 

Daarnaast is het ook mogelijk om te filteren op aspecten die u belangrijk vindt. Een passend energiecontract voor uw persoonlijke situatie staat bij Gaslicht.com hoog in het vaandel. U vindt daarom snel en simpel een aanbod op maat. Dat wil zeggen een passend energiecontract, waarbij we voldoen aan de eisen van informatievoorziening van de Autoriteit Consument & Markt. Zo ziet u alleen energiecontracten die passen bij uw wensen en behoeften. U kunt bijvoorbeeld aangeven of u een contract wenst met vaste tarieven of groene stroom alleen uit Nederland. Ook kunt u kiezen voor duurzame energie vrij van biomassa. Dat geeft de garantie dat de stroom niet middels biomassa is opgewekt.

Scherpe deals

Soms ziet u op energievergelijkingssites verschillende energietarieven, ook al voert u hetzelfde gas- en stroomverbruik in. Hoe kan dat? Sommige energievergelijkers vergelijken maar een beperkt aantal energieleveranciers, die relatief dure energiecontracten aanbieden omdat ze hiervoor een hogere vergoeding krijgen. Deze vergelijkers zijn dus niet volledig onafhankelijk. Op Gaslicht.com vindt u scherpe deals met hoge kortingen die u niet via de leverancier zelf krijgt. 

Transparantie van de energiemarkt

Alle diensten op Gaslicht.com worden gratis aangeboden aan u. Leveranciers betalen Gaslicht.com niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Dit alles doen we om de energiemarkt transparanter te maken en onafhankelijk te blijven. Natuurlijk moet Gaslicht.com wel verdienen om te blijven bestaan. Wij ontvangen daarom een eenmalige vergoeding van de energieleverancier wanneer u overstapt via Gaslicht.com. Deze vergoeding stelt ons in staat om onze dienst gratis, onafhankelijk en volledig te houden. Voor alle energieleveranciers is deze vergoeding gelijk en het beïnvloedt de ranking niet. 

Als u op deze manier energietarieven vergelijkt, vindt u gemakkelijk de beste energieleverancier voor uw persoonlijke situatie. Mocht het toch niet helemaal lukken, neem dan contact op met een van onze energie-experts. Zij staan 7 dagen per week voor u klaar en kunnen al uw vragen beantwoorden.


Geactualiseerd: woensdag 5 januari 2022

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is werkzaam in Voorthuizen voor Gaslicht.com sinds 2013. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven. Momenteel is Sinie Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en is zij betrokken bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie