Genomineerd voor 2022!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
 • Playstation 5 Disk Edition (t.w.v. 500 euro)
 • Een bioscoopabonnement voor een jaar (t.w.v. 200 euro) voor Vue of Pathé
 • Smartwatch (Apple SE, Samsung Galaxy Watch5 of vergelijkbaar t.w.v. 300 euro)
 • Tweehonderd euro shoptegoed
 • 2x Instax Mini met fotopapier
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Prijsplafond

 • Het prijsplafond geldt voor alle huishoudens en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting. Het gaat om aansluitingen die stroom en gas leveren op adressen die zijn bedoeld om te wonen, werken of verblijven. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit. Het prijsplafond geldt alleen als uw tarief hoger is dan de vastgestelde prijs van het prijsplafond. Als uw tarieven lager zijn dan de basisprijs, dan behoudt u die voor de verdere looptijd van uw energiecontract. Op dit moment (d.d. 23-9-'22) geldt er (nog) geen prijsplafond voor stadswarmte. Het tarief voor stadswarmte is sinds 1 januari 2022 niet veranderd.

 • Het prijsplafond gaat naar verwachting per 1 januari 2023 in en duurt een jaar. Alle energieleveranciers werken de komende tijd hard aan het uitwerken van deze maatregel. Ook wordt er nog gekeken naar de mogelijkheid om in november en december al een oplossing te bieden voor de betaalbaarheid van de energierekening.

 • Op Prinsjedag 2022 stelt het kabinet een tijdelijk prijsplafond voor gas en stroom voor. Doel is om verlichting te bieden voor de energierekening. Hoe het plan er precies uit komt te zien, moet  de komende tijd duidelijk worden.

 • Het prijsplafond houdt in dat iedereen over het basisverbruik hetzelfde tarief betaalt voor gas en stroom. De overheid bepaalt dit tarief. Verbruik je meer? Dan betaal je daarvoor de marktprijs. Het prijsplafond moet helpen om de energierekening betaalbaar te houden. Energie besparen blijft belangrijk, omdat het prijsplafond alleen voor het basisverbruik geldt. 

  Het prijsplafond gaat op 1 januari 2023 in en is een tijdelijke maatregel die tot het einde van het jaar doorloopt. De details van het prijsplafond moeten nog worden uitgewerkt (peildatum 22-9-'22). 

 • Wat betreft prijs wordt gedacht aan een prijsplafond van maximaal € 1,50 per kuub voor gas en € 0,70 per kWh voor stroom. Maar ze kunnen nog veranderen. De exacte hoogte van deze tarieven zijn nog niet definitief bekend (d.d. 22-9-'22). 

Ontdek of u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie